حبوبات را در دراز مدت چگونه نگه داریم ؟ 12 ترفند مهم که باید بدانید!

  • توسط: admin


 به گزارش آدرین به نقل از اکالا : حبوبات به دلیل غنی بودن از مواد مغذی، تنوع غذایی و سهولت در پخت و پز، انتخاب بسیار خوبی برای تغذیه سالم محسوب می‌شوند. با این حال، نگهداری صحیح از حبوبات ممکن است چالش‌ های خود را داشته باشد، به ویژه زمانی که با حشرات و آفت‌ ها مواجه می‌ شوید.

۱۲ ترفند طلایی برای نگهداری از انواع حبوبات در طولانی مدت

ترفندهای نگهداری طولانی مدت حبوبات به شرح زیر است:

۱- نگهداری حبوبات در ظروف مناسب

انتخاب ظرف نگهدارنده مناسب یکی از مهم‌ترین مواردی است که در نگهداری از حبوبات باید به آن توجه کنید. ظروف شیشه‌ای بهترین انتخاب برای نگهداری از حبوبات هستند. ظروف فلزی و پلاستیکی می‌توانند انتخاب‌های بعدی شما باشند. توجه داشته باشید در صورت استفاده از ظروف فلزی اطمینان حاصل کنید که آن ظروف زنگ‌زدگی نداشته باشند.

۲- مکان نگهداری حبوبات

حبوبات را باید در جای خشک به دور از رطوبت و نم نگهداری کنید. دمای آن نقطه بهتر است خنک‌ باشد، از نگهداری حبوبات در دماهای بالا خودداری کنید. کمد زیر اجاق گاز یا کنار فر انتخاب مناسبی برای نگهداری حبوبات نیست. زیرا گرم بودن دمای محیط فضا را برای تخم‌گذاری حشرات محیا می‌کند.

1

۳- تمیز کردن حبوبات

برای نگهداری حبوبات در طولانی مدت باید آن‌ها را تمیز کنید. هر گونه سنگ‌ریزه، چوب و ناخالصی در آن مشاهده کردید از حبوات جدا سازید. حبوباتی که قرار است برای طولانی مدت نگهداری شوند را نباید بشویید. شستن حبوبات موجب مرطوب شدن وسط آن‌ها می‌شود و فرآیند خراب شدن آن‌ها را تسریع می‌کند.

۴- حبوبات را به صورت جداگانه نگهداری کنید.

از ترکیب کردن چند مدل حبوبات با هم در یک ظرف نگهدارنده اجتناب کنید. هر نوع حبوبات را درون ظرفی به صورت جداگانه نگهداری کنید.

۵- حبوبات تازه و مرغوب بخرید

تازه بودن حبوبات در روند پخت و سالم نگه‌داشتن آن ها بسیار مهم است. حبوباتی که زیاد بمانند خاصیت خود را از دست می‌دهند، برخی بوی بدی به خود می‌گیرند و دیر پز می‌شوند. حتما حبوبات با کیفیتی تهیه کنید. اگر حبوباتی در منزل دارید و مجدد از همان نوع خریداری می‌کنید. به هیچ عنوان حبوبات تازه خریداری شده را با حبوبات قبلی ترکیب نکنید.

۶- استفاده از ذغال فعال

ذغال فعال از تخم‌گذاری حشرات جلوگیری می‌کند. توصیه می‌شود در محل نگهداری حبوبات چند تکه ذغال فعال قرار دهید.

۷- متناسب با نیازتان حبوبات بخرید

از خریدن حبوبات در حجم‌های زیاد پرهیز کنید. به قدر مصرف برای چند وعده‌تان به صورت تازه از حبوبات خریداری کنید.

1

۸- دوری از نور

حبوبات را باید در جایی به دور از نور خورشید و نورهای مصنوعی نگهداری کنید. قرار گرفتن در معرض نور فرآیند خراب شدن حبوبات را تسریع می‌بخشد.

۹- استفاده از نمک

از گذشته تا به حال برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی از نمک استفاده می‌کردند. زدن نمک به حبوبات نیز یکی از روش‌های بسیار کارآمد و ساده‌ای است که به شما کمک می‌کند تا حبوبات را از شر حشرات در امان نگه دارید. برای استفاده از این روش کافی است مقداری نمک به حبوبات زنید و آ‌نها را در ظروف نگهدارنده‌شان بریزید.

۱۰- تفت دادن حبوبات

یکی دیگر از روش‌های که می‌تواند زمان ماندگاری و نگهداری حبوبات را بیشتر کند تفت دادن حبوبات است. می‌توانید حبوبات را درون قابلمه یا تابه مناسبی چند دقیقه ای تفت دهید. پس از خنک شده آن را به ظروف نگه‌دارندهشان منتقل کنید. دمای که در زمان تفت دادن به حبوبات می‌خورد موجب از بین رفتن تخم حشرات می‌شود.

۱۱- استفاده از برگ گردو

یکی دیگر از موادی که در نگهداری بلند مدت حبوبات به شما کمک می‌کند برگ درخت گردو است. در فضای که حبوبات را نگهداری می‌کنید چند تکه برگ خشک درخت گردو قرار دهید.

1

۱۲- درب ظرف را ببندید

پس از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف نگهدارنده حبوبات را ببندید. ورود هوا موجب از بین رفتن عطر حبوبات می‌شود. همچنین نفوذ حشرات به درون حبوبات را ساده‌تر می کند.

چه عواملی موجب خراب شدن حبوبات می‌شوند؟

رطوبت، دمای بالا و قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید یا نورهای مصنوعی دلایل مهم و اصلی خراب شدن حبوبات است.

سخن آخر

با رعایت ترفند‌ها و نکات بالا می‌توانید حبوبات را تا ۲۴ ماه به صورت کاملا سالم نگهداری کنید. بیشتر از این زمان امکان نگهداری حبوبات میسر است اما موجب از بین رفتن رطوبت و کم شدن حجم آن‌ها می‌شود و نگهداری بیشتر از این مدت را به شما توصیه نمی‌کنیم. امیدواریم که شما نیز با کمک گرفتن از ترفندهای ساده و کاربردی بالا بتوانید برای مدت طولانی‌تری حبوبات‌تان را سالم نگهداری کنید.

 

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید