10 تأثیرگذار انیمه ها بر صنعت انیمه‌ سازی + معرفی 10 انیمه برتر

  • توسط: admin


 

به گزارش آدرین به نقل از ویجیاتو، انیمه‌ های زیادی وجود دارند که به افزایش محبوبیت این ژانر و شکل‌ گیری انیمه به شکل فعلی کمک کرده‌ اند. در دنیای انیمه‌ ها، عناوین مختلفی وجود دارند که به دلایل مختلفی تبدیل به اثر های کلاسیک شده‌ اند؛ به واقع این انیمه‌ ها در تعریف مجدد این ژانر و بهبود آن نقش مهمی داشته‌ اند.

بعضی از انیمه‌هایی که قرار است نگاهی به آن‌ها داشته باشیم توانستند آغازه کننده یک ژانر با متر و معیارهایی نو باشند. بعضی دیگر حتی اگر اولین نمونه در نوع خودش هم نباشد یا داستانش هم روایتی کاملاً نو نیست، باز هم میزانی از تأثیرگذاری در آن‌ها می‌توان یافت که به افزایش محبوبیت صنعت انیمه سازی کمک کرده‌اند.

خیلی از نام‌هایی که خواهید دید به شکل دادن و تعریف تفکر مردم درباره انیمه نقش داشته‌اند و توانسته‌اند به موفقیت‌های چشمگیر حتی در خارج از ژاپن دست یابند.

Astro Boy (1963)

1

اسامو تزوکا همواره به عنوان کسی که به انیمه و مانگا تعریفی نهایی داد شناخته می‌شود و Astro Boy در میان آثار او، اثری است که با نامش گره خورده است. این سری علمی تخیلی درباره آینده‌ای است که در آن ربات‌ها با انسان‌ها زندگی می‌کنند؛ دکتر تنما دست به خلق یک پسر بچه رباتی می‌زند که شباهت زیادی به پسر بزرگتر تنما یعنی توبیو دارد. دکتر تنما خیلی زود از او دلزده می‌شود و رباتش را به یک سیرک می‌فروشد. نهایتاً استرو توسط پروفسور اوچانومیزو که انسانی خوش قلب است به سرپرستی گرفته می‌شود و پروفسور از او برای کارهای خوب و پسندیده استفاده می‌کند.

Astro Boy همواره به عنوان انیمه‌ای به یادآورده می‌شود که به تعریف انیمه به عنوان یک ژانر مشخص، کمک زیادی کرد. علاوه بر این، Astro Boy در بسیاری زمینه‌ها یدک کش صفت «اولین» بوده است. مثلاً این انیمه یکی از اولین‌ها بود که شخصیت‌هایش به صورت اکشن فیگور و کارت‌های تجاری تبلیغ می‌شدند و به فروش می‌رفتند. Astro Boy همچنین یکی از اولین انیمه‌هایی بود که برای پخش در ایالات متحده امریکا حق سندیکا دریافت کرد.

Sally the Witch (1996)

1

Sally the Witch، به عنوان یکی از اولین انیمه‌های ژانر «دختر جادویی»، در نظر گرفته می‌شود. این انیمه که در واقع الهام گرفته از سیت‌کام آمریکایی یعنی Bewitched است، درباره دختری به نام سالی می‌باشد؛ او پرنسس جادویی سرزمین آستوریا است و برای پیدا کردن دوستانی جدید به زمین سفر کرده. سالی مجبور است قدرت‌های جادویی‌اش را به صورت یک راز پیش خودش نگه دارد وگرنه باید به خانه بازگردد. این سریال به اندازه کافی محبوبیت یافت که 20 سال بعد یک ادامه برایش ساخته شد؛ پایانی بر داستان سالی، روایتی که نهایتاً او ملکه سرزمین خودش می‌شود.

Himitsu no Akko-chan یا در واقع Akko-chan’s Secret، یکی دیگر از نمونه‌های ژانر دختر جادویی است؛ دختر جادوگر این انیمه می‌تواند به کمک یک آینه به هر چیزی که می‌خواهد تبدیل بشود. این انیمه البته در ابتدا به صورت مانگا منتشر شد، در حالی که Sally the Witch، به عنوان یک انیمه معرفی شد. از تأثیرگذاری انیمه سالی می‌توان به کلمه Majokko اشاره کرد که در واقع نامی است که در ابتدا به دختران جادویی نسبت داده می‌شد و از شخصیت سالی الهام گرفته شده بود.

Fist of the North Star (1984)

1

انیمه Fist of the North Star در جهانی پس از جنگ اتمی روایت می‌شود. در این دنیا دزدها و راهزن‌ها به غارت انسان‌های بی‌گناه مشغول‌‎اند. با این وجود، خیلی زود این راهزن‌ها دشمنی به نام کنشیرو پیدا می‌کنند؛ او به دنبال پیدا کردن نامزد گمشده‌اش است و مهارت زیادی در هوکوتو شینکن (هنر رزمی باستانی در تمدن چین باستان) دارد. کنشیرو با فشار دادن نقاط حساس دشمنانش در لحظه مناسب، در عرض چند ثانیه می‌تواند هر کسی را نابود کند.

این انیمه همواره به عنوان جدِ سری‌های شونن مدرن در نظر گرفته می‌شود و همچنین بر انیمه‌های سینن هم تأثیرگذار بوده است. به طور دقیق‌تر، Fist of the North Star سمبل یک اثر انیمه شونن مبارزه‌ای است. شخصیت کنشیرو نیز بر بسیاری از قهرمانان انیمه‌های اکشن تأثیر گذاشته است؛ مثلاً شخصیت موموتارو از Sakigake!! Otokojuku و شخصیت توریکو در انیمه‌ای با همین نام به وضوح از کنشیرو الهام گرفته‌اند.

Dragon Ball Z (1989)

1

فرانچایز دراگون بال با الهام گیری از Journey to the West با یک سریال و یک مانگا آغاز شد. این سری درباره‌ی پسری به نام سون گوکو است که دم میمون دارد و برای پیدا کردن هفت توپ اژدهای قدرتمند به ماجراجویی عظیمی می‌رود. او می‌تواند با استفاده از این هفت توپ، شنرون اژدها را احضار کند که قدرت برآورده کردن هر آرزویی را دارد. از دنیای دراگون بال، سری‌های فرعی مثل Dragon Ball Z هم ساخته شد که تمرکزش بر روی گوکوی بزرگسال و پسرش یعنی گوهان است.

فرانچایز دراگون بال در ایجاد یک قالب مشخص برای انیمه‌های مبارزه‌ای و تورنمت، بسیار اثرگذار بود. شخصیت گوکو نیز محبوبیت زیادی به عنوان یک قهرمان شونن دارد، بطوری که طرفداران انیمه خیلی‌ وقت‌ها برای مقایسه قدرت دیگر قهرمانان آن را با گوکو مقایسه می‌کنند و از خود می‌پرسند که آیا شخصیت X می‌تواند گوکو را شکست بدهد؟ برای خیلی‌ها دراگون بال و اسپین‌-اف‌های ساخته شده از آن یک کهن-الگو به حساب می‌آیند که بر آینده‌ی دنیای انیمه اثرگذار بوده است.

 

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید