۷ ترفند عالی برای درخشان کردن ظروف آلومینیومی!
ظروف آلومینیومی در روزهای اول استفاده بسیار براق و سفید به نظر میرسند، اما به مرور زمان و در اثر آشپزی کردن، براق بودن خود را از دست میدهند و ممکن است مواد غذایی به آنها بچسبد و به سختی پاک شود. با اینکه تمیز کردن و برق انداختن ظروف آلومینیومی کار چالشی به نظر میرسد، اما شما میتوانید با چند ترفند آنها را دوباره برق بیندازید. در این مقاله از مجله اکالا، نحوه براق کردن ظروف آلومینیومی را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
ترفندهای براق کردن ظروف آلومینیومی
با استفاده از چند ترفند ساده میتوانید ظروف آلومینیومی خود را براق کنید که در ادامه به چند مورد آن اشاره میکنیم.
۱- از زغال استفاده کنید
یکی از ترفندهای براق کردن ظروف آلومینیومی استفاده از زغال است. زغالی که برای این کار باید استفاده کنید همان زغالهایی است که برای تهیه کباب استفاده میکنید. برای این کار چند تکه زغال را روشن کنید تا به خوبی داغ شود. در این ترفند باید از زغال پودر شده استفاده کنید، بنابراین بهتر است زغال را روی گاز روشن نکنید تا کثیف نشود. بعد از اینکه زغال داغ شد و به صورت پودر درآوردید، آنها را در قابلمه یا تابه مورد نظر بریزید و بمالید تا همه قسمتها را پوشش دهد. اجازه دهید برای نیم ساعت زغالها در روی ظروف آلومینیومی بماند و بعد آنها را پاک کنید.
بیشتر بخوانید: ۷ اشتباه رایج که گردگیری شما را بیاثر میکند
۲- از سرکه استفاده کنید
یکی از شویندههای همه کاره سرکه است. تقریبا میتوان گفت در هر زمینهای از تمیزکاری، سرکه میتواند کمک کند. برای استفاده از سرکه در براق کردن ظروف آلومینیومی ابتدا باید چند قاشق غذاخوری سرکه را روی حرارت داغ کنید و بعد آن را در قابلمه یا تابه مورد نظر بریزید. سپس به کمک یک ابر یا اسکاچ تمام قسمتهای ظرف را با سرکه تمیز کنید. اگر مواد غذایی به ظرف چسبیده باشد، با این کار جدا میشود و اگر در اثر سوختگی و حرارت بالا، ظرف شما سیاه شده باشد، با این کار براق و سفید میشود.
۳- از پیاز استفاده کنید
استفاده از پیاز یک روش قدیمی است اما همیشه از انجام دادن آن نتیجه مطلوبی خواهید گرفت. برای این کار ظرف مورد نظر را از آب پر کنید و ۱۰ قاشق غذاخوری نمک،۱۰ عدد پیاز و ۱۰ عدد پوست سیب را به آن اضافه کنید. میتوانید از پیاز و سیبی که کمی خراب شدند هم استفاده کنید.ظرف را روی حرارت قرار دهید و تا به جوش برسد. اجازه دهید بین ۱ تا ۳ ساعت مواد در ظرف بجوشد تا کاملا آن را تمیز کند. این روش بیشتر مناسب قابلمههای خیلی بزرگ است.
۴- از لیموترش استفاده کنید
یکی دیگر از ترفندهای براق کردن ظروف آلومینیومی استفاده از لیموترش است. برای استفاده از این ترفند باید دقت کنید که آب لیمو نباید به طور مستقیم با قابلمه یا تابه در ارتباط باشد زیرا اسید موجود در آن ممکن است به ظرف آسیب وارد کند.
برای این کار ظرف مورد نظرتان را از آب پر کنید و یک لیموترش تازه را آبگیری کنید و با آب ظرف مخلوط کنید. ظرف را روی حرارت قرار دهید تا آب داخل آن بجوشد. از زمانی که آب به نقطه جوش رسید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید و بعد ظرف را از روی حرارت بردارید و با اسکاچ و مایع ظرفشویی بشویید. با همین ترفند ساده دوباره ظروف آلومینیومی شما سفید و براق میشود.
بیشتر بخوانید: پاک کردن یخچال فریزر با سرکه
۵- از صابون استفاده کنید
برای از بین بردن سوختگیهای کهنه و سرسخت، میتوانید از صابون استفاده کنید. برای این کار ابتدا یک صابون نو و استفاده نشده بردارید و سیم ظرفشویی را روی آن بکشید. زمانی که مقداری از صابون به سیم چسبید، ظرف مورد نظر را با سیم ظرفشویی تمیز کنید. بعد از اینکه ظرف را با سیم تمیز کردید بلافاصله آن را زیر آب بگیرید تا لک نشود و بعد با اسکاچ و مایع ظرفشویی ظرف را بشویید.
۶- از پوست سیب استفاده کنید
پوست سیب خواص زیادی دارد که یکی از آنها پاک کنندگی است. برای براق کردن ظروف آلومینیومی به کمک پوست سیب باید ظرف مورد نظر را از آب پر کنید و مقداری پوست سیب به آن اضافه کنید. سپس ظرف را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد. بعد از آن قابلمه یا تابه را خالی کنید و با آب گرم و مایع ظرفشویی آن را بشویید.
۷- از جوش شیرین استفاده کنید
جوش شیرین یکی از پاک کنندههای قوی محسوب میشود که در تمیزکاری نقش اساسی دارد. برای براق کردن ظروف آلومینیومی با این ترفند، ابتدا باید مقداری جوش شیرین را روی ظروف مورد نظر بپاشید و بعد مقداری سرکه و آب را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد بدون اینکه حرارت ببیند ۱۰ دقیقه در همان حالت بماند. سپس با یک اسفنج یا اسکاچ آن را پاک کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، ۷ ترفند برای براق کردن ظروف آلومینیومی را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید با انجام هر کدام از این ترفندهای ساده و خانگی، ظروف آلومینیومی خود را مثل روز اول برق بیاندازید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.
- برچسب ها: