۳۹ درصد از فارغ التحصیلان انتظاراتشان از بازار کار برآورده نشده است!
با افزایش تعداد دانشآموختگان و فارغالتحصیلان در کشور، مسئله بیکاری میتواند یک چالش جدی برای اقتصاد و اجتماع باشد. اخیراً آمارهایی نشان دادهاند که تا 39 درصد از فارغالتحصیلان در ایران بیکار هستند. این موضوع نه تنها برای افراد در سن جوان و تازهفارغالتحصیلان بلکه برای اقشار سنی مختلف نیز مسئلهای حیاتی است.
دلایل اصلی بیکاری فارغالتحصیلان میتواند شامل انعدام فرصتهای شغلی، ناتوانی در ورود به بازار کار، تخصصهای نامناسب با نیازهای بازار کار و همچنین مشکلات اقتصادی و سیاسی در کشور باشد.
برای حل این مسئله، دولت و بخش خصوصی باید همکاری کنند و برنامهها و راهکارهایی برای ایجاد فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان ارایه دهند. همچنین آموزشهای مهارتزایی و ارتقاء تخصصهای فردی نیز میتواند به کاهش بیکاری فارغالتحصیلان کمک کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، مطابق آمار ارائه شده از چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در زمستان ۱۴۰۲, بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر فارغ التحصیلان آموزش عالی، نشان میدهد ۱۱.۶ درصد از جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بودهاند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات این نرخ حاکی از کاهش ۱.۲ درصدی در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل مشابه سال قبل است. در زمستان ۱۴۰۲ سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۳۹.۰ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱.۸ درصد افزایش داشته است. در زمستان ۱۴۰۲ سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۷.۸ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۴ درصد افزایش یافته است. گفتنی است، از آنجایی که بحث بازار کار فارغ التحصیلان حائز اهمیت است، بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی ۳ قفله شده و نبود شغل حتی به مقطع دکترا هم رسیده تا جایی که برخی برای نجات خود از بیکاری مجبور شدهاند به مشاغلی رو بیاورند که هیچ نسبتی با تحصیلات آنها ندارد. محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار گفته است: نرخ بیکاری فارغالتحصیلان با وجود روند کاهشی در چند فصل اخیر همچنان مطلوب نیست. امیدواریم که فاصله این نرخ از نرخ بیکاری کل را در سال ۱۴۰۳ به کمتر از ۲ درصد برسانیم.
[