۳ هزار تشکل امر به معروف در کشور داریم/ در شش ماه اخیر در تهران، ۱۰۰ پرونده پیگیری حقوقی شد
به گزارش تجارت نیوز،
یاسر خلیلی مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در گفت و گویی با خبرگذاری صدا و سیما، به تشریح اقدامات این نهاد پرداخت.
فعالیت حدود ۳ هزار تشکل امر به معروف
وی در تشریح این موضوع گفت: حدود ۳ هزار تشکل امر به معروف داریم و در موضوعات همچون «محیط زیست، حمل و نقل، بهداشت و سلامت، مطالبات از دستگاه ها، تربیت و آموزش و پرورش و خانواده» فعالیت میکنند.
مطالبه گری از ستاد امر به معروف با سامانه سو
مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف گفت: تمرکز ستاد احیای حاکمیت دینی در جامعه است و بیشتر مطالبات مردم از عملکرد مدیران و مسئولان، سود مرکب در سیستم بانکی کشور، رعایت عدالت و انصاف، معیشت، نظارت و کنترل قیمتها است.
خلیلی افزود: ستاد امر به معروف، سامانه سو را طراحی کرده است. پس از اینکه مطالبات مردم در سامانه سو مطرح شد. پیگیری حقوقی نسبت به آن انجام میشود و در شش ماه اخیر در تهران، ۱۰۰ پرونده پیگیری حقوقی شد.
کانون وکلای جهادی در ۲۹ استان، راه اندازی شده است
وی گفت: کانون وکلای جهادی در ۲۹ استان، راه اندازی شده است و در تهران ۵۶ وکیل با ستاد همکاری و حمایت از پروندهها را به عهده میگیرند.
نقش ستاد پیشگیری و هشدار و جلوگیری از وقوع جرم است
مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف افزود: رسیدگی به اتهام مربوط به قوه قضائیه است و اجرای حکم مربوط به نیروی انتظامی است. جایگاه ستاد بین گزارش تا محکومیت قطعی و مجرمیت است. نقش ستاد پیشگیری و هشدار و جلوگیری از وقوع جرم است.
خلیلی گفت: ستاد امر به معروف بر اساس قانونی کار اجرایی ندارد و کار آن هماهنگی است. در سازمان ها، ادارات و وزارتخانهها شوراهای امر به معروف داریم. اینها کارشان ساماندهی و هماهنگی تشکل ها، بحث ترویج و آموزش است.
راه اندازی سامانه یکپارچه ثنا و خودکاربری اختصاصی برای شعب ستاد امر به معروف
وی افزود: راه اندازی سامانه یکپارچه ثنا با هدف نظم بخشی به امور حقوقی، پیگیری و به نتیجه رسیدن امور انجام شد. همه استانها سامانه ثنای اختصاصی و سامانه خودکاربری در امور قضایی دارند و میتوانند لایحه، دفاعیه ثبت کنند.
مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف گفت: مردم میتوانند در سامانه سو درخواست خودشان را ثبت کنند و یا میتوانند با واحد حقوقی ستاد امر به معروف تماس بگیرند.
تشکیل شعب ویژه امر به معروف، در دادسراها و دادگاهها در سراسر کشور
خلیلی افزود: تشکیل شُعَبات ویژه امر به معروف، در دادسراها و دادگاهها در همه استانهای کشور، ابتکار دیگر ستاد امر به معروف بوده است و در استان تهران، ۱۱۶ شعبه ویژه امر به معروف در دادگاهها و دادسراها داریم و به تفکیک هر استان ها، شُعَبات ویژه راه اندازی شد.
وی گفت: در ۵ ماه اخیر، ۱۰۰ پرونده حقوقی ورودی منجر به بررسی در محاکم قضایی داشتیم و از ۱۰۰ پرونده، ۴۰ پرونده در تهران، مختومه شده و ۶۰ پرونده در جریان است تا به نتیجه برسد.
مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف افزود: علاوه برمدیران حقوقی، در همه استانها، در شهرستانها نیز، رابطان و نمایندههای حقوقی ستادها مشخص شده اند و ساختار مدیریتی اداره کل حقوقی در همه استانها وشهرستانها تشکیل شده است.
خلیلی گفت: بیش از ۳ هزار و هفتصد و شصت صفحه نابهنجار در فضای مجازی، بر اساس گزارشهای مردمی بسته، توبیخ و منجر به عذرخواهی شد.
منبع :
خبرگزاری صدا و سیما
- برچسب ها: امر به معروف و نهی از منکر