گرانی بازار: چالش اصلی ما، نه تنوع قیمتهاست!
مشکل بازار، گرانی است نه گرانفروشی! امروزه بازارها شاهد افزایش قیمتها و گرانیهای زیادی هستند که به عنوان گرانفروشی شناخته میشوند، اما واقعیت این است که مشکل اصلی در بازارها به خاطر این گرانیها نیست بلکه به دلیل عوامل دیگری از جمله افزایش نرخ ارز، کاهش تولید داخلی و بالا رفتن قیمت مواد اولیه و کالاهای وارداتی است. این عوامل باعث کاهش توان خرید مردم و افزایش قیمتهای محصولات شده و بهعنوان گرانی شناخته میشود. بنابراین برای حل این مشکل، باید عوامل اصلی مانند توسعه صنعت داخلی، کنترل نرخ ارز و افزایش تولید محصولات داخلی مد نظر قرار گیرد تا گرانیها کاهش یابد و بازارها به حالت تعادل برسند.
به گزارش آدرینبه نقل از مهر، محمدحسین قمری مدیرکل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت در مورد وضعیت گران فروشی اظهار کرد: اصناف مسؤول گران شدن در بازار نیستند؛ گران شدن در بازار حاصل تورم است و البته کالاهایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم وابسته به نرخ دلار هستند نیز نوسانات بازار ارز روی آنها اثر میگذارد.
وی افزود: عامل دوم گران شدن کالا نیز مربوط به وضعیت بخش عرضه و تولید میشود؛ به عنوان نمونه علت گرانی لاستیک این بود که نیاز بازار تأمین نشد و در نهایت وزارت صمت تصمیم گرفت با واردات نیاز بازار را پاسخ دهد و عرضه را متناسب کند.
قمری ادامه داد: حال اگر در نظام توزیع یعنی بخش اصناف هر تخلف یا گران فروشی مشاهده شود اتاق اصناف موضوع را بررسی میکند؛ برای شب عید هم با همکاری سازمان حمایت نظارتها تشدید شده است تا در این ایام مردم دچار مشکل نشوند.
مدیرکل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت تصریح کرد: بیشتر گران شدن کالاها در بازار حاصل گران شدن کالاست نه گران فروشی؛ بعضاً اصناف به دلیل این موضوع ضرر هم میکنند زیرا وقتی کالایی را میفروشند و میخواهند مجدد با همان قیمت بخرند، نمیتوانند.
وی تاکید کرد: به هر حال اصناف موظف به رعایت قیمت مصوب هستند و اگر کالایی به دلیل کمبود یا گران شدن حاصل از تورم، میخواهد گران شود باید از ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مجوز بگیرد.
- برچسب ها: گرانی کالاها