کشف سرطان دهان به کمک آزمون آسان و کاملاً طبیعی!
سرطان دهان یکی از بیماری های خطرناکی است که ممکن است اثرات جانبی جدی برای افراد داشته باشد. امروزه روش های جدیدی برای تشخیص زودهنگام این بیماری پیدا شده است، یکی از این روش ها استفاده از آب نبات چوبی است. آب نبات چوبی که به عنوان جراحی مایع معروف است، قابلیت تشخیص سلولهای سرطانی در دهان را داراست. وقتی آب نبات چوبی به جایی که سلولهای سرطانی وجود دارند اعمال می شود، سلولهای سرطانی در این تیمار قلیایی به طور خاص با افشانه نمایی مضاد تشکیل می دهد. با انجام این روش می توان به شناسایی سرطان دهان در مراحل ابتدایی کمک کرد و احتمال بهبود بیمار را افزایش داد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه بیرمنگام، بریتانیا، با استفاده از هیدروژلی هوشمند، یک ابزار تشخیصی جدید برای سرطان دهان ایجاد کردند.
این هیدروژل زیست سازگار که توسط دکتر روچی گوپتا (Ruchi Gupta) و همکارانش ساخته شده است، پروتئینها را با یک نشانگر فلورسنت در یک مرحله متمرکز و برچسبگذاری میکند. این کار، هیدروژل را به گزینهای مناسب برای بررسیهایی که هدفشان تشخیص پروتئینهایی با فراوانی کم در نمونههای کوچک است، تبدیل میکند. با قرار گرفتن در معرض نور، پروتئینی که به ماده فلورسین متصل شده است، از هیدروژل آزاد میشود.
مطالعات اولیه روی این ژل که سال گذشته در مجله «Analyst» منتشر شد، نشان داد که ۵۰ درصد از پروتئینهای موجود در هیدروژل پس از ۱۰۰ ثانیه قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش (UV) آزاد شدند.
تشخیص بیماری یک چشمانداز جدید برای ژلهای زیستی است که تاکنون برای دارورسانی و بازسازی بافت مورد استفاده قرار میگرفتند.
ژل ساخته شده توسط دکتر گوپتا مزایای متمایزی نسبت به روشهای تشخیصی موجود ارائه میدهد. این روش مراحل بسیار کمتری نسبت به سنجشهای مبتنی بر الایزا یا پیش تغلیظ و الکتروفورز دارد و میتواند در دمای اتاق انجام شود.
زیستسازگاری ژل به این معنی است که هیدروژل را میتوان در شرایط آزمایشگاهی یا مستقیما روی بیماران استفاده کرد. مشابه پروژه فعلی که هدف آن جایگزینی روشهای تشخیصی تهاجمی و وقتگیری است که باید توسط متخصصان پزشکی انجام شود.
دکتر روچی گوپتا، دانشیار حسگرهای زیستی در دانشگاه بیرمنگام، میگوید: هیدروژلهای هوشمند پتانسیل بسیار هیجانانگیزی برای تشخیص سرطان دهان دارند. آنها میتوانند به راحتی به شکل جامد برای جذب پروتئینها در بزاق استفاده شوند.
امیدواریم که بتوانیم اولین کسی باشیم که دستگاهی را میسازیم که برای تشخیص سرطان دهان برای بیماران کم تهاجمیتر و استفاده از آن برای پزشکان عمومی آسانتر باشد.
- برچسب ها: آب نبات سرطان دهان