کشف ردپای ۱۴ هزار ساله انسان‌ها در ارسنجان

  • توسط: admin


رد پای انسان‌های ۱۴ هزار ساله در ارسنجان نشان‌دهنده حضور انسان در این منطقه از زمان‌های قدیمی است. این ردپای‌ها که به صورت اسکلت‌ها و ابزارهای سنگی کشف شده‌اند، ما را به گذشته دور انسان‌های پیشاستیانه در این منطقه را میلان‌های پیچیده زندگی‌شان و نحوه بقا و تداوم وجودشان می‌برد.

کشف ردپای‌های انسان‌های ۱۴ هزار ساله در ارسنجان، به ما اطلاعات جالب و مهمی درباره تاریخ و فرهنگ انسان‌های قدیم این منطقه می‌دهند. این اطلاعات می‌تواند به ما کمک کند تا بهتر فهمیده، چگونه انسان‌ها در گذشته زندگی می‌کردند و با محیط زیست خود در ارتباط بودند.

به طولانی‌تر کردن دست از این منبع بهره‌بردن و تحقیقات بیشتری بر روی این ردپای‌ها انجام داد می‌تواند به ما کمک کند تا تاریخ و زندگی انسان‌های گذشته این منطقه را بهتر بفهمیم و اطلاعات مفیدی برای پژوهش‌های آینده فراهم کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۲ اسفند گفت: کاوش باستان‌شناسی پناهگاه صخره‌ای پیر قوچ به مدت یک ماه توسط هیات باستان‌شناسی ایرانی انجام شد.
وی افزود: این پناهگاه که قدمتش به ۷ تا ۱۲ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد برای نخستین بار مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: کاوش باهدف مطالعات باستان‌شناسی دوره پیش‌ازتاریخ انجام‌شده و دست آورده‌ای خوبی را نیز به همراه داشت.
ثابت اقلیدی گفت: بر اساس شواهد باستان‌شناسی در دوره‌های پیش‌ازتاریخ و حضور مستمر انسان در منطقه فارس، ضروری است به فعالیت‌های باستان‌شناسی و تکمیل مطالعات باستان‌شناسی و شناخت دوره‌های تاریخی بیشتر پرداخته شود.
در ادامه حسن افشاری، رئیس هیات کاوش باستان‌شناسی پناهگاه صخره‌ای پیر قوچ نیز گفت: با توجه به کشفیاتی که طی یک ماه در این محل داشتیم قدمت منطقه به حدود ۱۴ هزار سال قبل برمی‌گردد.
 وی افزود: ابزارهای سنگی و داده‌های استخوان در این پناهگاه کشف‌ شده است.
افشاری بابیان اینکه در کاوش اخیر یک گروه ۱۰ نفره به مدت یک ماه مشغول فعالیت بودند گفت: این کاوش با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و حمایت‌های مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و یگان حفاظت میراث فرهنگی انجام شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، وی ادامه داد: پناهگاه صخره‌ای پیر قوچ در نزدیکی روستای قصر جمال یکی از محوطه‌های مهم و ارزشمند به شمار می‌رود که دارای شواهد باستان‌شناختی مهمی است اما از آنجایی‌که محوطه طی سالیان گذشته مورد دست‌اندازی غارتگران میراث فرهنگی قرارگرفته است، کاوش این محوطه به‌منظور شناخت لایه‌های فرهنگی، صنعت دست‌افزار، دیرین اقلیم منطقه امری بسیار جدی و ضروری است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید