کاهش نیمی گرفتار کردن چشمگیر سود صنعت پوشاک/ تورم بازار خرید مردم را تضعیف کرده است.
تورم و کاهش سود در صنعت پوشاک، تأثیر مستقیم بر بازار و قدرت خرید مردم دارد. با افزایش نرخ تورم و کاهش 25 درصدی سود صنعت پوشاک، قیمتها به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. این امر باعث شده است که خریداران کمتری قادر به خرید محصولات پوشاک شوند و قدرت خرید آنها کاهش یابد.
از طرف دیگر، کاهش سود برای تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نیز تأثیرات مخربی دارد. این امر میتواند باعث محدودیتهایی در تولید محصولات و نیز کاهش کیفیت آنها شود. همچنین، رقابت در بازار نیز افزایش مییابد و شرایط برای شرکتهای کوچکتر دشوارتر میشود.
به طور کلی، تورم و کاهش سود در صنعت پوشاک به طور مستقیم باعث کاهش قدرت خرید مردم و تحولات منفی در بازار میشود که نیازمند راهکارهایی برای مقابله با این مشکلات است.
به گزارش اقتصادآنلاین، علی مروت جو، عضو هیات مدیره اتحادیه پوشاک تهران در گفتوگو با ایلنا از کاهش حاشیه سود فعالان این صنعت و صنف در سال ۱۴۰۲ خبر داد و در این باره گفت: عید سال گذشته نخستین نوروزی بود که شیوع کرونا به طور کامل به پایان رسیده بود و این امر شرایط ویژهای را بر بازار حاکم کرد و سبب شد پوشاک فروش خوبی داشته باشد.
وی افزود: عید امسال نسبت به سال گذشته اوضاع بهتری ندارد اما در کل بازار خوبی است. با این حال همزمانی نوروز و ماه رمضان تا اندازهای در کاهش تقاضا موثر بوده و به طور کلی در ماه رمضان صنف پوشاک فروش کمتری دارد.مروت جو ادامه داد: افزون بر همه اینها نمیتوان این واقعیت را هم نادیده گرفت که افزایش تورم در سال جاری نسبت به سال گذشته قدرت خرید مردم را کم کرده و با توجه به اینکه پوشاک شب عید کالایی انگیزشی است نه اساسی، کاهش قدرت خرید مردم میتواند آن را از سبد خرید خانواده خارج کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه پوشاک تهران همچنین اظهار کرد: موضوع مهم دیگر اینست که در سال جاری قاچاق پوشاک به شدت و به طور منفی این صنعت و صنف را بیشتر از سالهای گذشته متاثر کرده است؛ این نوع پوشاک به دلیل پایین بودن کیفیت آن و ورود قاچاق به قیمت پایین در بازار عرضه میشود و در شرایطی که قدرت خرید مردم به دلیل شرایط تورمی پایین آمده تقاضای بازار را به سوی خود جذب میکند.
وی از عرضه کافی پوشاک در بازار شب عید گفت و خاطرنشان کرد: تولید پوشاک در ایران به اندازهای هست که تقاضا را تامین کند و حتی ظرفیت برای صادرات هم وجود دارد. در همین حال گفتنی است که تولیدکنندههای ایرانی مشکلی با واردات انواع پوشاک از مجاری قانونی ندارند اما این قاچاق است که فعالان این صنعت را در ایران متضرر کرده است.
مروت جو توضیح داد: ارزش فروش در بازار شب عید امسال نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته اما وزن آن کاهش یافته است در نتیجه حاشیه سود تولیدکنندگان و فروشندگان افت کرده است؛ مشاهدات ما نشان میدهد حاشیه سود فعالان صنعت و صنف پوشاک در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۲۰ درصد تا ۲۵ درصد کاهش داشته است این در حالیست که بازار پوشاک در پاییز و زمستان امسال هم به دلیل سرد نبودن هوا بازار پرتقاضایی نبود.
عضو هیات مدیره اتحادیه پوشاک تهران درباره میزان افزایش قیمت انواع پوشاک در شب عید امسال گفت: تورم، افزایش دستمزد نیروی انسانی و افزایش قیمت دلار در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به بالا رفتن هزینههای تولید قیمت تمام شده انواع پوشاک انجامید اما فروشندگان هم تا اندازهای که بازار کشش داشته باشد میتوانند قیمت کالا را برای مصرفکننده نهایی بالا ببرند و به دلیل اینکه نمیخواهند بازار خود را از دست دهند بنابراین ترجیح میدهند از سود خود کم کنند تا بازارشان حفظ شود بنابراین گرانی انواع پوشاک شب عید امسال نسبت به سال گذشته از ۱۵ درصد فراتر نرفت.
- برچسب ها: اخبار صنعت، معدن و تجارت پوشاک