کاهش شگفتانگیز ۱۶ درصدی بارشها در مقایسه با دوره های گذشته
کاهش ۱۶ درصدی بارشها نسبت به میانگین نیم قرن اخیر نشاندهنده این است که تغییرات آب و هوایی جهانی تأثیر گذاری قابل توجهی بر بارشها داشتهاند. این کاهش ممکن است به دلیل تغییرات در الگوی بادها، تغییرات در دمای زمین و تغییرات دیگر در محیط زیست باشد.
این تغییرات میتواند تأثیرات جدی بر زندگی حیوانات، گیاهان و انسانها داشته باشد. از جمله این تأثیرات میتوان به کاهش میزان آب شیرین برای آبیاری، خشکسالیهای متکرر، زیانهای اقتصادی و سیلابهای ناگهانی اشاره کرد.
برای مقابله با این تغییرات، اهمیت دارد که اقدامات مناسبی برای حفظ منابع آب و کاهش گازهای گلخانهای انجام شود. از این رو، همکاری بین کشورها و اجرای برنامههای مشترک برای مدیریت منابع آب ضروری به نظر میرسد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از وزارت راه و شهرسازی بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان هواشناسی کشور، از ابتدای سال آبی جاری (شروع مهر ۱۴۰۲) تا ۲۵ فروردینماه امسال (۲۰۴ روز ابتدایی سال آبی جاری) در مجموع ۱۷۰.۲ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده است.
میزان بارشهای سال آبی جاری نسبت به بارشهای ۲۰۳.۱ میلیمتری در مدت مشابه سالهای نرمال (متوسط آمار ۵۵ ساله) کاهشی ۱۶ درصدی داشته است.
همچنین میزان بارشهای سال آبی جاری در مقایسه با بارشهای ۱۷۸.۱ میلیمتری سال آبی گذشته در مدت مشابه، نشاندهنده افتی چهار درصدی در بارشهای امسال نسبت به بارشهای سال آبی قبل از آن است که سالی کمبارش محسوب میشود.
تنها استانی که افتی بیش از ۵۰ درصدی در میزان بارشها نسبت به سالهای نرمال داشته، استان هرمزگان است که کاهشی ۵۳ درصدی در میزان بارشهای این استان به ثبت رسیده است. پس از آن، استانهای بوشهر، فارس و کرمان به ترتیب با کاهشی ۴۴ درصدی، ۴۲ درصدی و ۳۸ درصدی بیشترین میزان افت بارشها را داشتهاند.
همچنین در استانهای ایلام، گلستان، همدان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، رشد بارشها به میزان ۱۰ تا ۲۶ درصد در سال آبی جاری نسبت به میانگین آمار درازمدت به ثبت رسیده است.
- برچسب ها: اخبار عمومی هواشناسی