کاهش تامین تسلیحات از فرانسه به اسرائیل: چالش جدید برای روابط دوجانبه
کاهش صادرات تسلیحات فرانسوی به اسرائیل نشان از تغییر در روابط دو کشور است که ممکن است به عواقب مثبت یا منفی منجر شود. این تصمیم ممکن است ناشی از فشارهای سیاسی، اقتصادی یا انسانی باشد. از یک سو، ممکن است این کاهش به عنوان گامی در جهت پایان دادن به شرایط ناراحتکننده در منطقه و حفظ صلح و امنیت بینالمللی تعبیه شده باشد. از سوی دیگر، این میتواند تأثیرات منفی بر تعاملات دیپلماتیک و تجاری بین دو کشور داشته باشد و به تشدید تنشها در منطقه منجر شود. بنابراین، میتوان گفت که کاهش صادرات تسلیحات فرانسوی به اسرائیل دارای اثرات گسترده و پیچیدهای است که نیازمند بررسی دقیق و برنامهریزی مناسب برای مدیریت آن است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، روزنامه لوموند گزارش داد که فرانسه صادرات دفاعی خود به اسرائیل را به کمترین حد رسانده است اما روابط نظامی خود با این رژیم را به طور کامل قطع نکرده است.
این روزنامه فرانسوی به نقل از برخی منابع در دولت این کشور گزارش داد: یک اراده و عزم روشن در فرانسه وجود دارد مبنی بر اینکه نباید از عملیات نظامی در غزه حمایت شود.
این منابع تاکید کردند که فرانسه در اواخر ماه اکتبر صادرات اجزای مورد استفاده در ساخت گلولههای توپخانهای را تعلیق کرد.
اخیرا «استفان سژورنه» وزیرخارجه فرانسه با «محمد مصطفی» نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بهصورت تلفنی در رابطه با تلاش فرانسه برای اجرای آتشبس در غزه رایزنی کرد.
در این تماس تلفنی وزیر امور خارجه فرانسه درباره آزادی همه اسرا و همچنین ورود کمکهای بشردوستانه به منطقه تحت محاصره فلسطین (غزه) گفتوگو کرد.
وی همچنین خشونت غیرقابل قبولی را که در کرانه باختری در جریان است، محکوم کرد.
همچنین «ناتالی برودرست» معاون نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد نیز بار دیگر درخواست کشورش برای آتشبس فوری در منطقه و آزادی بیقیدوشرط همه اسرا در درگیری اسرائیلی و فلسطینی را تکرار کرد.