چگونه از عوارض گرما جلوگیری کنیم و احترازات لازم را برای جلوگیری از گرمازدگی بکنیم؟

  • توسط: admin


سلول‌های بدن ما دائما در حال تولید انرژی و گرما هستند. این گرمای تولید شده بایستی به نحوی از بدن خارج شود. اگر سیستم خنک کنندگی بدن درست کار نکند یا به هر دلیلی مانند افزایش دمای هوا و در معرض گرمای ممتد قرار گرفتن دچار اختلال شود ممکن است آسیب‌های جدی به همراه داشته باشد. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا با علائم گرمازدگی و روش‌های پیشگیری از آن آشنا شوید.

علائم گرمازدگی

گرمازدگی طبیعتاً در تابستان بیشتر از زمان‌های دیگر رخ می‌دهد زیرا در این فصل گرمای هوا شدیدتر است و بدن آب بیشتری از دست می‌دهد. از نشانه‌های مهم گرمازدگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بالا رفتن دمای بدنایجاد سردردحالت سرگیجه و منگیبی اشتهایی و بدحالیتشنگی شدیدتپش قلبنفس‌های تند و کوتاهعرق شدید و رنگ پریدگیشل شدن شدید ماهیچه‌ها

چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟

برای عدم قرار گرفتن در معرض مشکل گرمازدگی باید کلا کاری کنیم تا در هوای گرم تابستان، گرمای کمتری به بدن برسد.

لباس‌های روشن: لباس‌های تیره در تابستان گرمای زیادی جذب کرده و این گرما را به بدن منتقل می کنند. همین گرما می‌تواند باعث گرمازدگی شود؛ بنابراین یکی از راه‌های کنترل گرمازدگی استفاده از لباس‌های روشن است.در هوای گرم لباس ضخیم نپوشید. این لباس‌ها مانع از بخار شدن عرق بدن و خروج گرما از بدن می‌شوند.قرار نگرفتن طولانی مدت در نور آفتاب: آفتاب تابستان بسیار گرم است؛ بنابراین اگر مجبور شدید در محیط باز کار کنید حتما در سایه قرار بگیرید.در گرما فعالیت شدید بدنی نکنید. اگر فعالیت شدید بدنی مانند ورزش‌های سنگین می‌کنید حتما دائما آب بنوشید.استفاده از کلاه: استفاده از کلاه می‌تواند گرمایی که به پوست صورت شما می‌رسد را کم کند و به همین طریق مانع از گرمازدگی می‌شود.نوشیدن مایعات: سیستم خنک کننده بدن از طریق تعریق عمل می‌کند که برای این کار به آب نیاز دارد. بنابراین اگر در شرایطی قرار گرفتید که عرق می‌کنید، حتما مایعات فراوان بنوشید تا آبی که بدن از دست می‌دهد جایگزین شود. یکی از دلایل گرمازدگی تیره بودن ادرار است. در این صورت حتماً سریعا آب فراوان بنوشید. همچنین می‌توانید از انواع شربت‌ها از جمله شربت خاکشیر نیز برای کم آبی استفاده کنید.وزرشکاران که تمرین‌های سنگین بدنی انجام می‌دهند باید هر ۱۰ الی ۱۵ دقیقه مایعات و آب مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع شربت و نوشیدنی خنک و تابستانی

چگونه گرمازدگی را در خانه درمان کنیم؟

برای درمان گرمازدگی در خانه، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

استفاده از تهویه مناسب: اطمینان حاصل کنید که تهویه منزل شما به درستی کار می‌کند. باز کردن پنجره‌ها و استفاده از فن یا کولرهای مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا هوا را تازه کنید و دمای داخل منزل را کاهش دهید.مصرف مایعات بیشتر: مصرف آب و سایر مایعات طبیعی مانند آب معدنی، آب لیموترش، نوشابه‌های طبیعی بدون قند و آب‌ میوه‌های تازه، به شما کمک می‌کند بدنتان را خنک نگه دارید و تجدید نشاط کنید. همچنین، مصرف مایعات بیشتر باعث ترشح تعرق بیشتر می‌شود که موجب خنک شدن بدن می‌شود.استفاده از منبع سرد: قرار دادن دست‌ها و پاها در آب سرد یا قرار دادن حوله‌ای سرد بر روی پیشانی و گردن، می‌تواند سریع‌ترین روش‌ها برای خنک کردن بدن باشد. لباس مناسب: انتخاب لباس‌های خنک و راحت که از جنس نخ یا لینن باشند، به بدن کمک می‌کند تا تنفس بهتری داشته باشد و گرما را بهتر منتقل کند. مصرف غذاهای خنک و سبک: در مصرف غذاها، بهتر است از غذاهای خنک و سبک مانند سالاد‌ها، سوپ‌ها و غذاهای خنک مانند آب‌دوغ خیار یا سالاد الویه استفاده کنید.استراحت کافی: در صورت لزوم، به بدن خود استراحت کافی بدهید و از فعالیت‌های سنگین در طول روز بپرهیزید.مصرف پوشیدنی‌های خنک‌کننده: در بازار، پوشیدنی‌های خنک‌کننده مانند کولرهای قابل حمل و بندهای خنک‌کننده موجود هستند که می‌توانند در کاهش دمای بدن کمک کنند.

توجه داشته باشید که روش‌های ذکر شده در این مطلب از مجله دانستنی آدرینبه تنهایی ممکن است برای موارد شدید گرمازدگی کافی نباشند. در صورت لزوم، به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب و مشاوره حرفه‌ای دریافت کنید.

منبع: food.ndtv

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید