چهار دهه زندگی: کلیدهای طلایی برای بازیابی جایگاه شغلی شما پس از 40 سالگی!

  • توسط: admin


با شروع ۴۰ سالگی خیلی از افراد تصمیم می‌گیرند تا شغل خود را تغییر دهند تا تغییراتی اساسی در زندگی کاری خود ایجاد کنند. شروع کار در چهل سالگی برای برخی افراد با راه انداختن شغل و برای برخی دیگر ورود به محیط کاری جدید اتفاق می‌افتد. اما فرآیند تغییر شغل در ۴۰ سالگی چگونه است؟ در این مقاله از بخش سبک زندگی در آدرینبلاگ می‌توانید با نکاتی مهم برای بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی آشنا شوید.

تصمیم گیری برای تغییر شغل در ۴۰ سالگی

چهل سالگی برای خیلی از افراد سن شروع تصمیم‌گیری‌های جدید است. بسیاری از افراد در این سن نیاز به درآمد بیشتری دارند و یا دیگر حاضر به کار کردن با حقوق پایین نیستند. در این سن ممکن است فرد تصمیم بگیرید تا خودش شغلی را راه اندازی کند و برای خودش کار کند.

از طرف دیگر احتمالا در زمان تغییر شغل با دغدغه‌های مختلفی مثل رها کردن شغل، رها کردن دوستان و همکاران قدیمی و یادگیری مهارت‌ها و چالش‌های جدید همراه است. برای انتخاب شغل در ۴۰ سالگی باید هم ترس‌ها، شک‌ها و تردیدها را کنار بگذارید و برای شروعی دوباره تصمیم بگیرید. در ادامه این بخش به نکاتی مهم در مورد بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی اشاره شده است.

۱- در مورد ترک کردن شغل خودتان خوب فکر کنید

اگر به تازگی تصمیم گرفته‌اید تا شغل فعلی‌تان را کنار بگذارید و به سراغ شغل جدید بروید، بهتر است یک بار دیگر همه جوانب را بررسی کنید. اگر مقدار زمانی که برای این کار صرف می‌کنید، نسبت به هزینه دریافتی‌تان مطابقت دارد، بهتر است کمی بیشتر در مورد این موضوع فکر کنید. قبل از خروج از کار فعلی‌تان ابتدا در مورد شروع کار جدید فکر کنید. به دنبال کاری باشید که به آن علاقه دارید و فراموش نکنید که همه ما نیمی از ساعات روز را به کار کردن می‌پردازیم و اگر کاری که انجام می‌دهیم را دوست نداشته باشید، این کار هیچ ارزشی ندارد.

۲- از تغییر شغل نترسید

شاید شروع یک کار جدید در ۴۰ سالگی کمی ترسناک به نظر برسد، ولی باید بدانید که ۴۰ سالگی زمان گام برداشتن به سمت آرزوها است. در این سن احتمالا تا حدودی تجربه کاری دارید و با محیط‌های کاری آشنا هستید و از همین رو راحت‌تر می‌توانید در مورد شغلی که دوست دارید و انتظاراتی که دارید تصمیم بگیرید. بنابراین به هیچ عنوان از تغییر دادن شغلتان نترسید و خودتان را برای بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی آماده کنید. فراموش نکنید که ۴۰ سالگی بهترین سن برای تغییر شغل است و اگر واقعا از کارتان راضی نیستید، بهتر است در اولین فرصت خودتان را برای شغل جدید آماده کنید.

بیشتر بخوانید: ۸ نکته طلایی مؤثر در تقویت روابط اجتماعی

۳- مشاوره دریافت کنید

برای خروج از کار فعلی و شروع کار جدید از چند مشاور یا چند دوست نزدیک کمک بگیرید. بهتر است تمام دغدغه‌ها و انتظارات خودتان را بیان کنید و سپس در مورد چگونگی راه اندازی شغل یا استخدام در یک کار جدید تحقیق کنید. زمانی که با آگاهی قدم بگذارید، کمتر دچار تردید و نگرانی خواهید شد و قطعا انتخاب هوشمندانه‌تری را تجربه خواهید کرد. دریافت مشاوره در مورد راه اندازی شغل جدید و همچنین مشاوره گرفتن برای پیدا کردن علایق شغلی و استعدادهایی که دارید نیز به شما کمک می‌کند تا شغل بهتری را انتخاب کنید.

۴- منطقه امن خود را ترک کنید

زمانی که سال‌ها وقت خود را برای یک کار مشخص سپری می‌کنید، احتمالا رها کردن آن برایتان کمی سخت خواهد بود. برای قدم نهادن در مسیر جدید باید منطقه امن خود را ترک کنید و با همه سختی‌ها، شغل فعلی‌تان را کنار بگذارید. اگر شغلتان را دوست ندارید یا وقت گذرانی در این شغل را بیهوده می‌بینید، بهتر است تردید را کنار بگذارید و برای شروع تجربه‌های جدید آماده باشید.

۵- به دنبال مهارت‌های جدید باشید

برای یادگیری مهارت‌های جدید هیچ زمانی دیر نیست و شما هر زمان که تصمیم بگیرید می‌توانید با یادگیری مهارت جدید و شرکت در کنفرانس‌ها و رویدادهای مختلف برای شروع یک شغل جدید آماده شوید. اگر به مهارت یا شغل خاصی علاقه دارید، بهتر است از همین امروز برای یادگیری مهارت‌های مربوط به آن برنامه ریزی کنید. در رویدادهای مربوط به آن شغل شرکت کنید و گواهینامه‌ها و مهارت‌های لازم را کسب کنید و به راحتی به سمت آینده‌ای روشن‌تر گام بردارید. می‌توانید در دوره‌های آنلاین شرکت کنید و در خانه مهارت‌های لازم را کسب و خودتان را برای شغل جدید آماده کنید.

بیشتر بخوانید: ۸ روش غلبه بر افسردگی بعد از ۴۰ سالگی

۶- برنامه ریزی مشخصی داشته باشید

اگر واقعا از شغل فعلی‌تان راضی نیستید یا تصمیم گرفته‌اید تا تغییری اساسی در زندگی کاری خودتان ایجاد کنید، بهتر است از همین امروز برای همه چیز برنامه ریزی کنید. یک قلم و کاغذ بردارید و در آن بنویسید که هر روز روی چه مهارت‌هایی کار کنید. برای شروع کار از چه افرادی کمک بگیرید و در کدام کنفرانس‌ها و رویدادها شرکت کنید. یک تقویم مشخص و برنامه ریزی شده برای خودتان داشته باشید و سپس آگاهانه در این مسیر به سمت جلو حرکت کنید.

۷- شغل جدیدتان را با توجه به ارزش‌ها و باورهایتان انتخاب کنید

برای بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی باید ارزش‌ها، باورها و همه انتظارات خودتان را شناسایی کنید. زمانی که باورهای شما با کاری انجام می‌دهید، همخوانی نداشته باشد، احتمالا احساس بی ارزش بودن و ناامنی را تجربه می‌کنید. شغل شما باید در راستای استعدادها، باورها و همه ارزش‌های ذهنی‌تان انتخاب شود تا در هنگام کار کردن احساس آرامش بیشتری را تجربه کنید و رضایت شغلی بالاتری داشته باشید.

۸- تجربه کسب کنید

قبل از شروع کار جدید و قبل از این که کار فعلی‌تان را کنار بگذارید، بهتر است به دنبال تجربه‌های جدید باشید. اگر همیشه به کار فریلنسینگ علاقه داشتید، بهتر است مدتی در مورد این موضوع تحقیق کنید و وضعیت کاری، شرکت‌ها و وب‌سایت‌های مربوط را بررسی کنید. در مورد چالش‌ها، ساعات کاری و همه جوانب این کار تحقیق کنید و بعد اگر همه چیز برایتان قابل قبول بود به سمت این شغل بروید.

برای راه اندازی کار جدید بهتر است چندین ماه به هر شکلی که می‌توانید تجربه‌ای در مورد آن کسب کنید و آن را امتحان کنید. از آشنایان و افرادی که در این کار هستند، کمک بگیرید و به محیط کاری آن‌ها بروید و بعد از کسب تجربه، اقدامات لازم را انجام دهید.

بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی می‌توانید بسیار چالش برانگیز باشد، اما زمانی که آگاهانه، با اطلاعات کامل و کسب تجربه به سمت جلو حرکت کنید، قطعا در مسیر پیشرفت گام برمی‌دارید و روزهای بهتری را تجربه خواهید کرد. فراموش نکنید که تغییر شغل در هر سنی با چالش‌های زیادی همراه است، پس در ابتدای مسیر ناامید نشوید و مطمئن باشید که پس از چند سال به همه چیزهایی که دوست دارید، دست پیدا خواهید کرد.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید