چه آش چه کشک کهگی و کلمپه شیره خوریم؟ لیست 26 غذای خوشمزه برای سحری

  • توسط: admin


غذای سحری به عنوان وعده اصلی قبل از طلوع آفتاب در ماه مبارک رمضان، نقش بسیار مهمی در استقامت جسمی و روحی در طول روز دارد. انتخاب انواع غذاهای سالم، مقوی و مناسب برای سحری از اهمیت زیادی برخوردار است. برای مثال، در طول روز آبستن باید از غذاهای حاوی پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده کرد تا انرژی مورد نیاز برای روز را فراهم کنیم.

انتخاب غذاها برای سحری باید با دقت انجام شود تا از مشکلاتی مانند سردرد، بوی بد دهان یا افزایش یا کاهش وزن جلوگیری شود. در این مقاله، انواع غذاها و نوشیدنی‌های سالم و مقوی برای سحری ماه رمضان معرفی شد. از جمله غذاهای پیشنهادی برای سحری ماه رمضان می‌توان به نرگسی اسفناج، پوره سیب‌زمینی، کتلت هویج، خوراک ماش، کتلت مرغ، کوکو لوبیا چشم بلبلی، سالاد لوبیا چیتی، املت، دمی گوجه، ماکارونی، شکرپلو شیرازی، چکدرمه، خورش کرفس و سایر غذاها اشاره کرد.

همچنین، انواع سوپ‌های مناسب برای سحری ماه رمضان مانند سوپ مرغ، عدسی و نخود آب نیز مورد توجه قرار گرفت. انتخاب نوشیدنی‌هایی مانند شربت گلاب، شربت تخم‌شربتی و چای سبز نیز برای رفع تشنگی و احیای انرژی مناسب است. با توجه به این نکات، می‌توان بهترین غذاها و نوشیدنی‌ها را برای سحری ماه رمضان انتخاب کرد و از بهترین استفاده از این ماه برای بهبود سلامتی و روحیه خود برخوردار شد.

غذای سحری به دلیل تاثیر مستقیم آن برای گرسنگی و تشنگی در طول روز از اهمیت زیادی برخوردار است و از همین رو باید در انتخاب غذای سحر دقت کرد. اغلب افراد به دلیل انتخاب غذای نامناسب برای سحری با مشکلاتی از جمله سردرد، بوی بد دهان، کاهش وزن یا بالعکس افزایش وزن مواجه می‌شوند.اینکه برای سحری چی بخوریم یا چه نوشیدنی‌هایی را برای سحری تهیه کنیم اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل در این مقاله از آدرینبلاگ تلاش کردیم تا به برخی از غذاها و نوشیدنی‌های مفید و مقوی برای سحری پرداخته و به این سوال که در سحری چی بخوریم؟ پاسخ دهیم، پس تا انتها ما را همراهی کنید.غذاهای مناسب سحری ماه رمضانبرای سحر ماه رمضان اغلب توصیه به استفاده از غذاهای پروتئین‌دار و کم‌چرب می‌شود. در این میان بخصوص حبوبات و انواع گوشت را در برنامه غذایی گنجانده می‌شود و از غذاهای پرنمک یا چرب پرهیز می‌شود. در ادامه به معرفی برخی از غذاهای مناسب برای سحر ماه رمضان پرداخته‌ایم:۱- نرگسی اسفناجیکی از مقوی‌ترین غذاهای ایرانی مناسب برای سحری نرگسی اسفناج است که خیلی سریع و آسان می‌توانید آن را تهیه کنید.نرگسی اسفناج سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌هایی است که در طول روز به روزه داران کمک زیادی می‌کند. برای مشاهده طرز تهیه نرگسی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید. طرز تهیه نرگسی اسفناج؛ به همراه نکات خوش طعم شدن۲- پوره سیب‌زمینیپوره سیب‌زمینی یک غذای سبک و در عین حال مقوی است است که برای سحری مناسب است. این غذا زمان پخت کمی می‌گیرد و می‌توانید آن را به مواد غذایی مختلف درست کنید و یا اینکه به همراه غذاهای دیگر سرو کنید.۳- کتلت هویجیکی دیگر از غذاهای پیشنهادی برای سحر ماه رمضان، کتلت هویج است که به دلیل وجود هویج به عنوان سبزیجات در آن فواید غذایی زیادی دارد و در عین حال غذایی بسیار مقوی است که می‌توان همراه با سالاد، نان، سبزی میل کرد تا در طول روز انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.۴- خوراک ماشچنانچه با حبوبات میانه خوبی دارید، ماش یکی از انواع خوشمزه و مقوی حبوبات است که می‌توانید آن را به صورت خوراک ماش تهیه و برای سحری ماه رمضان میل کنید. همچنین از ماش برای تهیه انواع سوپ، آش سحری نیز استفاده می‌شود. ماش سرشار از ویتامین، مواد مغذی، پروتئین، فیبر و … است که برای سحری پیشنهاد می‌شود.۵- کتلت مرغیکی از ساده‌ترین و در عین حال لذیذترین غذاها برای سحری، کتلت مرغ است که می‌توانید در کنار پلو یا نان برای سحری تهیه کنید. در تهیه کتلت مرغ از سیب‌زمینی و مرغ استفاده می‌شود.برای مشاهده طرز تهیه کتلت مرغ می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه کتلت مرغ؛ با کمترین مواد در کمترین زمان۶- کوکو لوبیا چشم بلبلییکی دیگر از انواع غذاهای مقوی و سبک برای سحری، کوکوی لوبیا چشم بلبلی است که می‌توان در تهیه آن از سبزیجات معطر نیز استفاده کرد.۷- سالاد لوبیا چیتیسالاد لوبیا چیتی حاوی پروتئین و فیبر زیادی است که ارزش غذایی بالایی دارد و می‌توان آن را برای سحر ماه‌رمضان به عنوان یک غذای مقوی و در حین حال سبک تهیه کرد.۸- املتیکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاها برای سحری املت است که در چند دقیقه تهیه می‌شود. املت را اغلب افراد به عنوان وعده صبحانه میل می‌کنند اما به عنوان گزینه ای سریع و باب میل همه برای تهیه نیز پیشنهاد می‌شود.برای مشاهده طرز تهیه املت می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه ۹ نوع املت بین المللی؛ ساده و خوشمزه۹- دمی گوجهچنانچه قصد دارید غذایی بدون گوشت برای سحری تهیه کنید، ما به شما دمی گوجه را پیشنهاد می‌کنیم. دمی‌گوجه با استانبولی پلو غذایی است که خیلی سریع و آسان تهیه می‌شود و در تهیه آن از گوشت استفاده نمی‌شود. البته برخی افراد از گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده یا مرغ و سیب‌زمینی در ترکیبات آن استفاده می‌کنند، اما مواد اصلی آن را گوجه و برنج تشکیل می‌دهند.برای مشاهده طرز تهیه دمی گوجه می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه انواع استانبولی پلو(دمی گوجه)۱۰- ماکارونیماکارونی غذایی پرطرفدار و در عین حال سیر کننده است که می توانید برای سحری ماه رمضان تهیه کنید. در تهیه ماکارونی می‌توان از سویا یا گوشت چرخ کرده استفاده کرد. ترکیبات این غذا شامل ماکارونی، رب‌گوجه و ادویه است که این مواد برای وعده سحری بسیار سیرکننده است.برای مشاهده طرز تهیه ماکارونی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه “ماکارونی با سویا” خوشمزه با ته دیگ۱۱- شکر پلو شیرازیشکر پلو غذای مشهور شیرازی است که در ماه رمضان برای سحری یا شام تهیه می‌شود.برای مشاهده طرز تهیه شکرپلو شیرازی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه شکر پلو شیرازی با قیمه۱۲- چکدرمهچکدرمه غذایی شبیه به استانبولی است که در کنار دوغ، سالاد، انواع ترشی غذایی مقوی و خوشمزه برای سحری ماه رمضان است.۱۳- خورش کرفسخورش کرفس از جمله غذاهایی است که ظاهرا در بین عموم افراد طرفداران زیادی ندارد، اما اگر این غذا را به خوبی تهیه کنید از طعم خوشمزه و فواید فراوان آن بهره‌مند می‌شوید. همچنین به دلیل طبع سرد این غذا می‌توان آن را برای سحری ماه رمضان تهیه کرد.برای مشاهده طرز تهیه خورش کرفس می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه خورش کرفس جا افتاده مجلسی؛ با ویدئوی آموزشی۱۴- خورش بامیهخورش بامیه یکی از خورش‌های مخصوص فصل تابستان است که به دلیل طبع سرد آن برای رفع عطش و تشنگی در سحری ماه رمضان تهیه می‌شود. از سوی دیگر خورش کرفس سرشار از کلسیم است و برای تقویت استخوان‌ها نیز در کودکان و پیشگیری از پوکی استخوان در بزرگسالان نقش دارد.برای مشاهده طرز تهیه خورش بامیه می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه خورش بامیه به سبک جنوبی‌ها؛ رازهای خوشمزه شدن آن۱۵- ساندویچ سالاد نخودساندویچ سالاد نخود غذایی بدون برنج است که در تهیه آن از گوشت استفاده نمی‌شود و به عنوان غذایی مقوی برای سحری ماه رمضان پیشنهاد می شود. شما می‌توانید سالاد نخود را به عنوان غذایی کامل و خوشمزه به عنوان غذایی اصلی در نظر بگیرید. در تهیه این سالاد از نخود، کرفس، شوید، خیارشور و سس استفاده می‌شود.برای مشاهده طرز تهیه ساندویچ سالاد نخود می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه سالاد نخود رژیمی با سس مخصوص۱۶- بادمجان شکم‌پربادمجان شکم‌پر که با نام قارنی یاریخ هم می‌شناسیم از جمله غذاهای خوشمزه‌ای است که با بادمجان تهیه می‌شود و به عنوان غذای نونی برای وعده سحری ماه رمضان توصیه می‌شود. این غذا به دلیل مخلفات زیاد آن می‌‌توان ساعات زیادی شما را سیر نگهدارد.برای مشاهده طرز تهیه بادمجان شکم پر می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه بادمجان شکم پر؛ با نکات کلیدی برای خوشمزه تر شدن۱۷- میرزا قاسمیمیرزا قاسمی غذایی شمالی است که بسیار ساده و آسان تهیه می‌شود و به عنوان سحری لذیذ گزینه‌ای مناسب است. ترکیبات این غذا شامل بادمجان، گوجه، تخم‌مرغ است. این غذا را می‌توان به همراه برنج، ماهی دودی یا زیتون سرو کرد.برای مشاهده طرز تهیه میرزا قاسمی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.۲ طرز تهیه میرزاقاسمی گیلانی؛ فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن!۱۸- خوراک مرغ و قارچیکی دیگر از غذاهای مناسب سحری، خوراک مرغ و قارچ است که می‌توان به روش‌های مختلفی آن را تهیه کرد. این غذا به دلیل مقوی بودن و کم‌چرب بودن گزینه خوبی برای سحر ماه رمضان است، حتی می‌توانید این غذا را کاملا رژیمی تهیه کنید و مرغ را آب پز کنید و پس از تفت دادن قارچ ها، مواد را با هم مخلوط کنید.برای مشاهده طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ مخصوص (آموزش تصویری)۱۹- لوبیا پلو مجلسیلوبیا پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. از مهمترین مواد اصلی لوبیا پلو می‌توان به لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده یا خورشتی، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات اشاره کرد.لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده طرفداران زیادی دارد اما می‌شود آن را با گوشت خورشتی، گوشت مرغ و حتی بدون گوشت نیز تهیه کرد. بنا به نوع ذائقه و طبع خود، می‌توان هر یک از این گزینه‌های پیش رو را انتخاب کرد.مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ایمراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. با مقداری آب بخیسانید و به سراغ مرحله بعد روید.در دومین مرحله به سراغ آماده سازی پیاز و سیر روید. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. آن‌ها را با کمک میکسر یا خردکن به شکل پوره تبدیل کنید. می‌توانید آن‌ها را با کمک رنده یا چاقو به صورت ریزی خرد کنید.حال درون قابلمه‌ای که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پیازها و سیر پوره شده را به قابلمه بیفزایید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.اکنون به سراغ گوجه‌ فرنگی روید. گوجه‌ فرنگی را بشویید و کلاهک سبز آن را جدا سازید. حال با کمک رنده، میکسر یا خردکن آن را به شکل پوره تبدیل کنید. پوره گوجه فرنگی را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعدی روید.برای ادامه رسپی این غذای خوش‌عطر و لذیذ را روی لینک طرز تهیه لوبیا پلو کلیک کنید.انواع سوپ مناسب سحریعلاوه بر غذاهایی که پیش از این برای سحری ماه رمضان معرفی شد، انواع سوپ نیز به دلیل تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن در ایجاد احساس سیری نقش مهمی دارد. از این‌رو در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم:۱- سوپ مرغسوپ مرغ غذایی مقوی و سبک است که به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک می‌کند. سوپ مرغ از جمله غذاهای خوشمزه و مناسب برای سحری ماه رمضان است که به دلیل وجود مرغ و سبزیجات ویتامین‌های بدن را تامین و قوای بدن را بهبود می دهد.برای مشاهده طرز تهیه سوپ مرغ می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه سوپ مرغ خوشمزه به روش رستورانی۲- عدسیعدسی غذایی پرطرفدار، ساده و سبک است که به دلیل مقوی بودن این غذا می توانید برای سحری ماه رمضان تهیه کنید.برای مشاهده طرز تهیه عدسی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه عدسی لعاب‌دار و خوشمزه؛ با سیب زمینی و رب!۳- نخود آبنخود آب غذایی مقوی و لذیذ است که از ترکیب گوشت و نخود تهیه می‌شود. این غذای سنتی جنوب ایران اغلب برای شام یا ناهار سرو می‌شود. اما آب زیاد این غذا به همراه نخود و گوشت با رفع تشنگی برای سحری ماه رمضان گزینه‌ای مناسب است.برای مشاهده طرز تهیه نخود آب می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه نخود آب خوش‌طعم و مقوی؛ با گوشت و بدون گوشت۴- حلیمحلیم یکی از غذاهای محبوب، مقوی و گزینه حذف نشدنی از سفره افطار و سحری ایرانی‌ها است که سرشار از منیزیم، فیبر، پتاسیم است و از گرسنه شدن در طول روز پیشگیری می‌‌کند.برای مشاهده طرز تهیه حلیم می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.خوشمزه‌ترین و سریع‌ترین طرز تهیه حلیم نذری برای ۱۰۰ نفرانواع نوشیدنی مناسب سحری ماه رمضانانواع نوشیدنی مناسب سحری ماه رمضان به شرح زیر است:۱- شربت گلابشربت گلاب از جمله خوشمزه ترین شربت‌‌هایی است که برای رفع تشنگی و عطش بخصوص در ماه رمضان پیشنهاد می‌شود. ترکیبات این شرب شامل گلاب، شکر و زعفران، آبلیمو می‌شود که با انرژی زایی در طول روز‌های ماه رمضان انرژی از دست رفته را بازیابی می‌کند.برای مشاهده طرز تهیه شربت گلاب می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه شربت زعفرانی خوشمزه برای روزهای گرم تابستان۲- شربت تخم شربتییکی دیگر از شربت‌های ضد عطش شربت تخم‌شربتی است که به روشی آسان تهیه می‌شود. این شربت از خیساندن تخم شربتی و ترکیب آن با شکر تهیه می‌شود.برای مشاهده طرز تهیه شربت تخم‌شربتی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.طرز تهیه شربت تخم شربتی با نکات کلیدی۳- چای سبزچای سبز یکی دیگر از نوشیدنی‌های مناسب برای جلوگیری از تشنگی در روزهای طولانی ماه رمضان است که به استفاده در سحری ماه رمضان توصیه می‌شود. این نوشیدنی جایگزین نوشیدنی‌های کافئین‌دار شده و از تشنگی در طول روز جلوگیری می‌کند.در این مطلب از مجله آشپزی آدریندر خصوص انتخاب غذاها و نوشیدنی‌های مناسب برای سحر ماه رمضان صحبت کردیم. در هنگام انتخاب غذای مناسب برای سحری لازم است میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه، انگور و خرما نیز در کنار غذاها اهمیت داده شود.همچنین با مصرف غذاهای سالم و کم‌چرب در سحری ماه رمضان از بروز مشکلات گوارشی معمول در این ماه پیشگیری می‌شود. به همین علت انتخاب بهترین غذا برای سحری ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است و با توجه به نکات گفته شده در این مقاله می‌توانید غذاها و نوشیدنی‌هایی که معرفی شده‌اند را برای سحری ماه رمضان تهیه کنید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش می‌برم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه‌ام رو با هم ترکیب کنم!

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید