چند درصد از مالیات کشور برای توسعه فناوری هزینه می‌شود؟

  • توسط: admin


به گزارش تجارت نیوز،

سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی در نشست امروز با حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ضمن تأکید بر پایبندی این سازمان به اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: سازمان امور مالیاتی در این زمینه همکاری بسیار خوبی را با معاونت علمی ریاست‌جمهوری دارد و به‌زودی با یکپارچگی و سیستمی شدن فرایند‌های سازمانی، معافیت‌ها و تخصیص اعتبار مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان طی یک فرایند نظام‌مند و تسهیل شده، محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی برای اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان محکم ایستاده است و این گونه نیست که معافیت دانش‌بنیان‌ها امری بدون عایدی برای کشور تلقی شود و عزم و انگیزه برای اجرای این قانون در سازمان کاهش یابد بلکه رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ارزش‌افزوده بالایی را برای کشور به همراه خواهد داشت.

سبحانیان با اشاره به اجرای این دو ماده‌قانونی برای سازمان امور مالیاتی کشور حائز اهمیت است و به‌عنوان سازمان امور مالیاتی معتقد هستیم که قوانین مالیاتی، صرف اخذ مالیات و وصول منابع دولت نیست بلکه معافیت‌ها در برخی از موارد، از جمله همین ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، به ایجاد اشتغال، خلق ارزش افزوده از طریق افزایش حجم، کیفیت و عمق فناورانه تولیدات دانش‌بنیان کمک می‌کند و ما را به سمت رفاه بیش‌تر با اقتصاد دانش‌بنیان هدایت می‌کند، به همین خاطر در سازمان مالیاتی بر این باور هستیم که معافیت‌ها و تسهیلات مبتنی بر قانون جهش تولید دانش‌بنیان، بدون هیچ‌گونه مانع و محدودیت خاصی باید به اجرا در بیاید.

صدای واحد سازمان امور مالیاتی در مواجهه با دانش‌بنیان‌ها

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به تعامل سازنده بین نظام مالیاتی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای اجرای این قانون گفت: طبیعی است که، چون در ابتدای راه اجرای قانون هستیم، مشکلات، موانع و شبهاتی وجود داشته باشد؛ مقرر شد با برگزاری نشست‌های تخصصی و کارشناسی بین معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی، ضمن برطرف‌شدن موانع، تسهیل و تسریع فرایند‌ها با استفاده از یک ساختار یکپارچه و مبتنی بر فناوری‌های نوین صورتی عملی و اجرایی پیدا کند.

سبحانیان درباره اتخاذ رویه واحد بر اساس نظام یکپارچه در این سازمان در ارزیابی و بررسی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: باتوجه‌به این‌که در سال‌های ابتدایی قانون جهش تولید دانش‌بنیان هستیم، ضرورت هم‌صدایی و یکپارچگی در قالب یک رویکرد منسجم و واحد در مواجهه با شرکت دانش‌بنیان احساس می‌شود؛ در این نشست، قرار شد با برگزاری جلسات تخصصی سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی به سازوکاری منسجم و یکپارچه برسیم به‌طوری‌که رسیدگی به پرونده شرکت‌های دانش‌بنیان به‌صورت متمرکز و یکپارچه انجام بگیرد.

استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اراده و آمادگی این سازمان برای اجرای بی کم‌وکاست قانون جهش تولید دانش‌بنیان به همکاری با معاونت علمی برای سیستمی شدن و دیجیتال شدن فرایند‌های این سازمان و استفاده از ظرفیت نخبگان، ادامه داد: عزم و اراده نظام مالیاتی امروز، بر این مستقر است که به یک نظام پیشرو و مدرن ارتقا پیدا کند، این معنا که ما بتوانیم فرایند مالیات ستانی، تعیین و تشخیص مالیات از طریق فرایند‌های سیستمی و دیجیتال انجام شود.

سبحانیان ادامه داد: باتوجه‌به پیچیدگی قوانین و افزایش تعداد مؤدیان، به کمک ارتقای فرایند‌ها با استفاده از سامانه‌های دیجیتال و نوین، ضمن کاهش مداخلات انسانی، ضمن افزایش دقت و سرعت، شفافیت فرآیند‌ها و رضایت عمومی افزایش پیدا کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر این‌که معاونت علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقشی کلیدی را در زمینه ارتقا و سیستمی شدن فرایند‌های نظام مالیاتی کشور ایفا کنند، ادامه داد: به طور کامل در راستای به‌کارگیری نخبگان و دستاورد‌های شرکت دانش‌بنیان در تحول فرایند‌های نظام مالیاتی کشور آمادگی داریم، زیرا بر این باور هستیم سیستمی شدن و دیجیتال شدن فرایند‌هایی می‌تواند به تسهیل امر مالیات ستانی، بهبود فضای کسب‌وکار، افزایش رفاه، توسعه اقتصاد و پیشرفت کشور کمک کند؛ بنابراین موضوع تحول دیجیتال در سازمان را با همکاری معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان به‌طورجدی دنبال می‌کنیم.

همچنین حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در دیدار و نشست مشترک با سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور استخدامی کشور که با موضوع اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و دیجیتال شدن فرایند‌های نظام مالیاتی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، برگزار شد با اشاره به ظرفیت خوب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اهمیت همکاری با سازمان امور مالیاتی برای تحقق حمایت‌های ذیل این قانون گفت: همکاری خوبی بین معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود دو درصد از مالیات کشور صرف تحقیق و توسعه در قالب اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص پیدا کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بر نقش سرنوشت‌ساز سازمان امور مالیاتی در اجرای موفق ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تأکید و تصریح کرد: عزم جدی، پایبندی و حمایت سازمان امور مالیاتی در اجرای کامل ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با موضوع معافیت و اعتبار مالیاتی می‌تواند ضمن تحول در موضوع تحقیق و توسعه شرکت‌ها، ارتباط صنعت با دانشگاه و توسعه محصولات دانش‌بنیان، به خلق ارزش افزوده و اشتغال منجر شود که کشور از آورده‌ها و برکات این امر منتفع خواهد شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد این نشست و نشست‌های تخصصی سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی، اطمینان خاطر لازم را در شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به عزم و پایبندی سازمان بر اجرای این قانون ایجاد کرده و زمینه‌ساز جذب شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری در فرایند تحقیق و توسعه شود.

افشین با بیان این‌که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در خصوص ارزیابی و انتخاب شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت معافیت و اعتبار مالیاتی اهتمام جدی دارد، ادامه داد: لازم است تا سازمان امور مالیاتی در قالب فرایندی منسجم و یکپارچه، نسبت به قطعیت در اجرای این قانون مصمم باشد تا فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان اطمینان داشته باشند در مسیری صحیح گام می‌گذارند و پس از طی فزار و نشیب‌ها و عبور از موانع فراوان، سازمان امور مالیاتی به اجرای این قانون و اعطای تسهیلات مالیاتی متعهد و ملتزم خواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که ارزش‌افزوده حاصل از معافیت‌ها و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای کشور، درخور توجه و حمایت از اعتبار مالیاتی یک سرمایه‌گذاری دارای ارزش‌افزوده خواهد بود. تصویب این قانون را یک گام بزرگ در حمایت مالیاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد.

حمایت از نانوفناوری ارزش‌آفرین شد

وی در بیان اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری به تجربه موفق کشور در فناوری نانو اشاره کرد و گفت: طی بررسی‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم در مجموع ۸۰۰ میلیارد تومان ظرف دو دهه در قالب‌های مختلف از نانوفناوری حمایت صورت گرفته است، درحالی‌که ارزش‌افزوده خلق شده از نانوفناوری برای امسال ۶۰ هزار میلیارد تومان بود، عددی که سال آینده به بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این موضوع نشان می‌دهد حمایت از توسعه فناوری‌ها تا چه اندازه می‌تواند ارزش‌آفرین و توسعه‌دهنده اقتصاد باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به ارزش‌افزوده بالای حاصل از تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برای کشور گفت: کل معافیت مالیاتی مصوب معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که در برابر، بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان است. امسال یک گلوگاه مهم و تاریخی در اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان محسوب می‌شود و لازم است این قانون از سوی سازمان امور مالیاتی، به طور شفاف و دقیق اجرایی شود تا ضمن بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای این قانون، زمینه برای اطمینان سایر شرکت‌ها جذب و ترغیب آنان به‌سوی سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه منجر شود.

افشین تصریح کرد: معاونت علمی تلاش می‌کند دقت و نظارت‌ها همراه با سختگیری‌هایی باشد تا به اعتبار برند دانش‌بنیانی لطمه نخورد و از سوی دیگر، تأییدی بر اخذ اعتبار مالیاتی است که در مقابل انتظار می‌رود سازمان امور مالیاتی تعهدات قانونی را اجرایی کند تا اعتبار قانون حفظ شده و در ضمانت اجرای آن تشکیک و تردیدی برای شرکت‌ها به وجود نیاید.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به آمادگی معاونت علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای تسهیل فرایند‌های نظام مالیاتی با استفاده از فناوری‌های دیجیتال گفت: اگر در این فرایند‌های تسهیل شده و دیجیتال سازمان امور مالیاتی نیز حمایت لازم را انجام دهد، دریافت مالیات از مودیان نیز تسهیل خواهد شد و بسیاری از چالش‌ها و اصطکاک‌ها کاهش خواهد یافت.

افشین ادامه داد: همکاری بین ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی با سازمان امور مالیاتی برای تسهیل فرایند‌های نظام مالیاتی تحولی را در ترغیب جامعه به‌سوی اجرای تعهدات مالیاتی ایجاد خواهد کرد و با رفع موانعی همچون زمان بر بودن، دشوار بودن و واسطه‌گری این فرایندها، بخش قابل‌توجهی از جامعه، تعامل بهتری را با سازمان امور مالیاتی خواهند داشت.

وی با اشاره به شعار برجسته دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی، تصریح کرد: از مصادیق تحقق این شعار در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، تسهیل فرایند‌ها و کاهش موانع برای مردم است. وقتی سامانه‌ها به سمت دیجیتال شدن حرکت کنند، بسیاری از موانع و خطا‌های احتمالی، برطرف خواهد شد و انتظارمان این است تا این گذار به‌سوی دیجیتال شدن، توأم با هوشمندی باشد.

منبع :

باشگاه خبرنگاران جوان

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید