چطور در خانه سیر ترشی فوری و لذیذ بسازیم؟ 4 دستور جذاب و آسان

  • توسط: admin


سیر ترشی یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که همراه با اغلب غذاها می‌توان آن را نوش جان کرد. برای درست کردن این ترشی بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده کنید تا مدت بیشتری بتوانید آن را نگهداری کنید. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا روش‌های تهیه سیر ترشی را به طور کامل برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی فوری (روش اول)

برای تهیه سیر ترشی به روش فوری به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

سیر۲ کیلوگرمسرکه بالزامیک۸ پیمانهسرکه خرما۸ پیمانهسس سویا۵ قاشق غذاخوری

 مراحل تهیه ترشی سیر فوری (روش اول)

مراحل تهیه ترشی سیر فوری به شرح زیر است:

مرحله اول: آماده سازی سیرها

ابتدا لایه اول پوست سیر را جدا کنید. بوته سیر جدا نشود و به همان حالت حفظ شود. سیرها را در صافی قرار دهید و با دقت بشویید. بعد پارچه ظریفی را پهن کنید و سیرها را روی آن قرار دهید تا آب آن کشیده شود. حدود سه الی چهار روز صبر کنید تا کاملا سیرها خشک شوند.

مرحله دوم: افزودن سرکه بالزامیک و خرما

سرکه بالزامیک و سرکه خرما را در یک ظرف بریزد تا با هم مخلوط شوند. بوته سیرها را داخل ظرف قرار داده و مخلوط سرکه را روی آن ریخته و قابلمه را روی شعله حرارت بگذارید. درب قابلمه را بگذارید تا سیرها حدود ۲۰ دقیقه بجوشند و کمی نرم شوند.

نکته: سیرها زیادی پخته نشوند. در صورت حرارت زیاد سیرها له می‌شوند.

نکته: در صورت در دسترس نبودن سرکه بالزامیک و سرکه خرما می‌توانید به جای آن از سرکه قرمز و عسل استفاده کنید.

مرحله سوم: افزودن سس سویا

همین که سیر ها کمی حرارت دیدند و نرم شدند، سس سویا را اضافه کنید و گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا سیرها سرد شوند.

نکته: سس سویا باعث تخمیر ترشی می‌شود. برای همین ترشی هفت ساله را می‌توانید در عرض چهل روز میل کنید. 

مرحله چهارم: انتقال سیرها به شیشه

در ادامه سیرها را داخل شیشه مرتب بچینید و سرکه را روی سیرها بریزید در حدی که روی سیر گرفته شود. درب شیشه را ببندید و حدود یک ماه در جای خشک و خنک و تاریک بگذارید تا سیر ترشی شما برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی مخلوط

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی (روش دوم)

برای تهیه سیر ترشی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

رب انار۲ پیمانهشیره خرما۲ پیمانهسیر خشک۲ کیلوگرمسرکهبه اندازه لازم

مراحل تهیه سیر ترشی (روش دوم)

مراحل تهیه سیر ترشی به شرح زیر است:

ابتدا سیرها را از هم جدا کرده، اما پوست آن را پاک نکنید. بعد آن‌ها را بشویید و روی پارچه تمیزی قرار بدهید تا آب آن کشیده شود.زمانی که بعد چند روز خشک شدند، سیرها را درون ظرفی بریزید. شیره خرما و رب انار را با هم مخلوط کنید و روی سیرها بریزید.در ادامه سرکه را اضافه کنید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا حدود ۴ دقیقه بجوشد.زمانی که سیرها نرم شدند حرارت را خاموش کنید. بعد از سرد شدن داخل شیشه‌ها قرار بدهید.بعد سرکه‌ای که در قابلمه جوشیده را داخل شیشه‌ها بریزید تا سطح سیر را بپوشاند. درب شیشه را ببندید و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای تهیه ترشی‌های خوش طعم

طرز تهیه ترشی سیر (روش سوم)

مراحل تهیه سیر ترشی به روش سوم به شرح زیر است:

در این روش همه سیرهای خشک را پاک کنید، بشویید و بعد از خشک شدن داخل شیشه قرار بدهید و کمی نمک و سرکه طبیعی سیب به سیرها اضافه کنید. از سرکه بالزامیک استفاده نکنید زیرا طعم شیرینی به ترشی شما می‌دهد.در ادامه می‌توانید نمک، فلفل قرمز، دانه خردل، دانه رازیانه را به اندازه نوک قاشق چای‌خوری به سیر ترشی‌تان اضافه کنید. بعد درب شیشه را ببندید و اجازه دهید تا چهل روز در جای خشک و خنک برسد.

بیشتر بخوانید: روش‌های کاربردی برای نگهداری سیر تازه در خانه

طرز تهیه‌ سیر ترشی (روش چهارم)

مراحل تهیه ترشی به روش چهارم به شرح زیر است:

ابتدا ساقه و ریشه‌ی سیرها را جدا کنید. سپس آن‌ها را به صورت حبه‌ای یا بوته‌ای داخل ظروف شیشه‌ای ریخته و سرکه انگور را تا لبه‌ی ظرف بریزید.سپس نمک را داخل ظروف ریخته و درب آن‌ها را محکم ببندید و در جای تاریک و خنک و ترجیحا خارج از منزل نگه دارید.مدت زمان لازم برای آماده شدن سیر ترشی بین ۱ تا ۷ سال است. هر چه زمان بیشتری برای تهیه‌ی این ترشی صرف کنید، رنگ سیرها تیره‌تر شده و طعم بهتری خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی چغاله بادام

نکات و فوت و فن‌های تهیه سیر ترشی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه سیر ترشی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه سیر ترشی می‌توانید به جای سرکه‌ی انگور از سرکه‌ی سیب نیز استفاده کنید.اگر سیر‌ها سبز شوند اشکالی ندارد. به مرور این مشکل برطرف می‌شود.سعی کنید از ظروف شیشه‌ای درب‌دار برای تهیه‌ی سیر ترشی استفاده کنید. اما اگر ظرف شیشه‌ای در دسترس نبود، از ظروف پلاستیکی شفاف و بدون رنگ و بو استفاده کنید.شمالی‌ها برای تهیه‌ی سیر ترشی، مقداری نبات نیز داخل ظروف می‌گذارند.می‌توانید در صورت تمایل مقداری رب انار نیز به این ترشی اضافه کنید.هرچه مدت زمان نگهداری سیر ترشی طولانی‌تر باشد، سیر نرم‌تر و شیرین‌تر خواهد بود.می‌توانید داخل سیر ترشی سبزی‌های معطر هم اضافه کنید.اصولا برای ماندگاری رسیدن ترشی‌ها دو ماه نیاز است. اما اگر بیشتر بگذارید و حوصله به خرج دهید سیر ترشی بهتری خواهید داشت.اگر سیر ترشی‌تان را روبروی آفتاب قرار دهید به مروز پخته می‌شوند و سیر شما نرم و شیرین خواهد شد.اگر سیر ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید سفت و تند خواهد شد.می‌توانید آخر سر زمانی که سرکه روی سیرها ریختید یک تکه نبات روی سیرها قرار دهید. نبات در سرکه حل می‌شود و تیزی سرکه گرفته خواهد شد و سرکه شما کمی به شیرینی خواهد زد.

در این مطلب از مجله آشپزی آدرین۴ روش تهیه سیر ترشی را برایتان شرح دادیم. امیدواریم که آموزش‌های این محتوا برایتان مفید واقع شود و سیر ترشی‌های خوشمزه و مخصوصی را تهیه و در کنار غذاهایتان نوش جان کنید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید