چرخه خواب شما: چند ساعت خواب برای هر دوره سنی ضروری است؟
بدن ما در هر سن و سال و شرایطی، به مقدار مشخصی خواب نیاز دارد. به طور کلی خواب اهمیت زیادی بر سلامت فیزیکی و روانی ما دارد و افزایش سن موجب میشود تا نیاز بدن ما به خواب کاهش پیدا کند. در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با میزان خواب مناسب برای سنین مختلف آشنا شوید.
میزان خواب کافی برای شما چقدر است؟
خوابیدن یک فرآیند ضروری برای بازیابی بدن و حفظ سلامت است که به طور مستقیم روی حس و حال ما در روز بعد موثر است. در برخی موارد شنیده میشود که همه انسانها به ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند، اما بهتر است بدانید که نیاز بدن ما به خواب در هر سنی متفاوت است.
تحقیقات نشان میدهد که جوانان سالم و افراد بزرگسال باید حدود ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب داشته باشند. بررسیها نشان میدهد که با افزایش سن، بدن نیاز کمتری به خواب پیدا میکند و از همین رو میزان خواب کافی برای هر سن متفاوت است.
اما در هر سنی لازم است چقدر بخوابیم؟ در ادامه میتوانید با جزئیات ساعت خواب کافی برای هر سن آشنا شوید.
نوزادان تازه متولد شده (۰ تا ۳ ماهگی): ۱۴ تا ۱۷ ساعت در روزشیرخواران (۴ تا ۱۱ ماهگی): ۱۲ تا ۱۵ ساعت در روزکودکان ۲ تا ۵ سال: ۱۱ تا ۱۴ ساعت در روزکودکان پیش دبستانی: ۱۰ تا ۱۳ ساعت در روزکودکان در سن مدرسه (۶ تا ۱۳ سالگی): ۹ تا ۱۱ ساعت در روزنوجوانان (۱۴ تا ۱۷ سالگی): ۸ تا ۱۰ ساعت در روزجوانان (۱۸ تا ۲۵ سالگی): ۷ تا ۹ ساعت در روزبزرگسالان (۲۶ تا ۶۴ سالگی): ۷ تا ۹ ساعت در روزسالمندان (۶۵ سال به بالا): ۷ تا ۸ ساعت در روز
سعی کنید هر شب راس ساعت مشخصی بخوابید و صبحها نیز در ساعت مشخصی بیدار شوید تا دچار مشکلات مربوط به خواب نشوید و خواب شبانه آرامش بخشی را تجربه کنید.
بیشتر بخوانید: نقش کم خوابی در ابتلا به بیماری خاموش!
آیا ۵ ساعت خواب کافی است؟
برخی افراد بر این باور هستند که بدن پس از مدتی به کمبود خواب عادت میکند و از همین رو فرد میتواند با ۵ ساعت خواب در روز نیز احساس خوبی را تجربه کند. اما باید بدانید که باور کاملا اشتباه است. دانشمندان بر این اعتقاد هستند که کمبود خواب میتواند اثرات منفی بر جسم و روان فرد بگذارد و در دراز مدت موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت شود.
به طور کلی بدن ما به حداقل ۷ ساعت خواب شبانه نیاز دارد که اگر شبها زمان کافی برای خواب را ندارید، باید در طول روز این بیخوابی را جبران کنید. از مهمترین عوارض کم خوابی میتوان به چرت زدن در طول روز، کاهش تمرکز، احساس گیجی، افزایش قند خون و همچنین بیحوصلگی و بداخلاقی اشاره کرد.
در این مقاله از مجله سبک زندگی آدرینبه این سوال که توی هر سنی چقدر بخوابیم و میزان خواب مناسب برای سنین مختلف چقدر است، پاسخ دادیم. به خاطر داشته باشید که خواب شبانه بیشتر از یک استراحت معمولی به بازیابی بدن و بهبود حالات روحی و آرامش فکر و ذهن ما کمک میکند.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: