چرا مردان پس از ازدواج چاق میشوند؟ دلایل ریشهای این پدیده چیست؟
یکی از دلایل اصلی چاق شدن مردان پس از ازدواج میتواند کمتحرکی و کمفعالیت جسمانی باشد. بعد از ازدواج، بسیاری از مردان به عنوان سرپرست خانواده و تامینکننده معیارهای زندگی خانوادگی به دیدار زن و فرزندانشان میروند و به دلیل فشارهای مالی و روانی، وقت کمتری برای ورزش و تحرک دارند. علاوه بر این، دیگر مراقبتهای خود را از نظر تغذیه و ورزش کاهش میدهند و در نتیجه وزن آنها افزایش مییابد. همچنین، فشارهای روابطی و روانی ناشی از زندگی خانوادگی و ازدواج نیز میتواند خود را در شکل گیری این پدیده از چاقی مردان بعد از ازدواج نقش داشته باشد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ام اس ان، مطالعه جدید توسط محققان چینی نشان میدهد که ازدواج تأثیر قابل توجهی بر BMI مردان دارد. در واقع محققان آنچه را که زنان همیشه میدانستند را تأیید کردند: مردان پس از ازدواج چاق و تنبل میشوند.
محققان دریافتند مردان در پنج سال اول پس از ازدواج شروع به افزایش وزن میکنند زیرا کالری بیشتری میخورند و کمتر ورزش میکنند. آنها گفتند ازدواج تأثیر قابل توجهی بر نمرات BMI دارد که وزن سالم افراد را اندازه گیری میکند.
بر این اساس مردان اضافه وزن ۵.۲ درصدی و نرخ چاقی ۲.۵ درصدی را تجربه میکنند. با این حال، هیچ مدرکی دال بر روند مشابه در میان زنان وجود نداشت.
این مطالعه در چین انجام شد، اما محققان معتقدند که این یک واقعیت جهانی است.
به گزارش «اطلاعات آنلاین»، شیون کوان، از آکادمی علوم اجتماعی چین، میگوید: «این پدیده که معمولاً به آن «چربی شاد» گفته میشود، توسط مطالعات کوهورت متعددی که در کشورهای توسعهیافته غربی انجام شده است، اثبات شده است.» به گفته وی اغلب مردان پس از ازدواج، کمتر ورزش می کنند و بیشتر غذا میخورند که این امر منجر به BMI بالاتر میشود.
مردان با افزایش سن با خطر قابل توجهی از چاقی مواجه هستند، بنابراین پس از ازدواج، مهم است که با حفظ عادات غذایی سالم و ورزش منظم، خود را رها نکنند.
در مقابل، هیچ روند مشخصی برای BMI زنان پس از ازدواج وجود نداشت.
این مطالعه که در Economics & Human Biology منتشر شد، نشان داد که نمرات BMI مردان در پنج سال اول پس از ازدواج و به دنبال آن در یک دوره تثبیتی، افزایش مییابد.
محققان گفتند که این امر بر اهمیت ارتقای تناسب اندام و مدیریت سلامت در خانواده ها تاکید می کند – و پیشنهاد کردند که مقامات بهداشتی باید با توصیههای غذایی، تازه ازدواج کردهها را هدف قرار دهند. آنها گفتند سیاست های بهداشت عمومی باید ازدواج را به عنوان “پنجره مداخله ای” برای رسیدگی به نیازهای مدیریت وزن افراد در نظر بگیرد و “برنامههای مدیریت بدن پس از ازدواج” باید برای هر دو جنس طراحی شود.
مطالعات قبلی نشان داده که هرچه رضایت افراد از رابطه صمیمانه بیشتر باشد، احتمال چاقی بیشتر میشود.