چالشی جدید برای کاهش ورود مواد مخدر به ایران

  • توسط: admin


با توجه به ورود روز افزون مواد مخدر سنتی به ایران و اثرات مخرب آن بر جامعه، اهمیت اقدامات جدی برای کاهش این مشکل بیش از پیش به طرفداران می‌رسد. یکی از راه‌های اصلی کاهش ورود مواد مخدر سنتی به ایران، افزایش نظارت‌ها و تشدید قوانین مبارزه با قاچاق و فروش این مواد است. تشدید مجازات برای قاچاقچان و فروشندگان این مواد نیز می‌تواند به عنوان ترهیبی اثربخش برای کاهش ورود آنها به کشور عمل کند. همچنین آموزش‌های بهداشتی و آگاهی بخشی به جامعه در مورد اثرات منفی مصرف این مواد و ترویج فرهنگ سالم‌زندگی می‌تواند نقش بسزایی در کاهش این پدیده داشته باشد. اصلاح سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر سنتی و تقویت نهادهای مرتبط نیز می‌تواند به نابودی این مواد مخدر در جامعه ایران کمک کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سردار اسکندر مومنی درخصوص ادعای کاهش بیش از ۹۰ درصدی تولید مواد مخدر در افغانستان،‌ اظهار کرد: مقامات طالبان که به ایران آمده بودند در مذاکره اظهار کردند تولید و کشت کاهش پیدا کرده و موادمخدر در انبارهاست و با به اتمام رسیدن انبارها، شاید ورود مواد مخدر به میزان ۹۰ درصد کاهش یابد.
وی ادامه داد: ما اعلام کردیم بدون تردید، ایران از هر اقدامی که به کاهش کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان بیانجامد، استقبال می‌کند و هر کمکی هم در این زمینه انجام می‌دهد، اما هنوز ما نشانه‌های این کاهش را در ایران مشاهده نکرده‌ایم، به گونه‌ای که نه ورود و نه کشفیات مواد مخدر موید این موضوع نیست.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه شاهد افزایش تولید و ورود مواد مخدر صنعتی از سوی افغانستان هستیم، گفت: در سال جاری نیز براساس آمار ۱۰ ماهه، شاهد افزایش کشف حدود ۲۰ درصدی مواد مخدر صنعتی به ویژه متامفتامین و شیشه هستیم.
مومنی افزود: نباید اینگونه باشد که مواد مخدر سنتی کاهش یابد و از سوی دیگر موادصنعتی افزایش پیدا کند؛ مبارزه با مواد مخدر در داخل افغانستان باید درخصوص همه انواع مواد مخدر باشد. از همین رو تمرکز ما باید در حوزه پیشگیری باشد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری است، به اجرای طرح یاریگران زندگی اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه طبق کار علمی یکی از دانشگاه‌های معتبر کشور، آهنگ رشد اعتیاد در کشور متوقف شده است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید