پیش‌بینی تازه‌ترین تحولات بازار سهام امروز با آخرین تحلیل‌های اختصاصی اخباربانک

  • توسط: admin


اول اینکه جمع‌آوری صف فروش در برخی سهام و همچنین رنج دقایق پایانی در صندوق‌های اهرمی را در بازار دوشنبه دیده بود. دوم اینکه از عصر روز دوشنبه نامه‌ای با مضنون کاهش نرخ سود سپرده در فضای مجازی دست به دست می‌شد و لذا این امیدواری ایجاد شد که بانک مرکزی مقداری از مواضع خود عقب نشسته و احتمالا مداخله بازارساز در اوراق خزانه را داشته باشیم. و سوم اینکه بازار پس از یک دوره افت سخت، انرژی خود برای ریزش بیشتر را از دست داده بود. البته که چند گزارش خوب ماهانه و رسیدن چند خبر یا وعده و وعید مثبت هم بی‌تاثیر نبود و لذا بازار دیروز تا حدی به آرامش و تعادل رسید. هر چند که هنوز هم ترس وجود دارد و کماکان بسیاری از معامله‌گران ترجیح می‌دهند برگشت به بازار را به‌روزهای بعد از انتخابات و یا روشن شدن نامزدهای تائید صلاحیت‌شده توسط شورای نگهبان موکول کنند و لذا به همین دلیل می‌بینیم که حجم معاملات تعریف چندانی ندارد و پول جدیدی به دل بازار نمی‌زند.

برخی معتقدند اینکه بازار در از یکساعت پایانی معاملات روز دوشنبه فرمان را کمی چرخانده ناشی از مذاکرات فشرده سازمان با رئیس‌جمهور موقت است. طی روزهای اخیر خبری مبنی بر مذاکره ده‌بندی مشکلات بازار با جناب مخبر دست به دست می‌شد و گفته می‌شد که در صدر این نامه، درخواست برای اصلاح سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی و فرمول پالایشی‌ها قرار دارد. در واقع این تلاش‌ها زمانی آغاز شد که سازمان با تاخیر جدی متوجه شد که بازار وارد یک بحران بزرگ شده و حالا در پی رفع این بحران برآمده است. بحرانی که برگرفته از یک بی‌اعتمادی گسترده بین فعالین بازار است. در گذشته، بسیاری از افرادی که در سالهای 98 – 99 وارد بازار شده بودند، بواسطه بی‌اعتمادی به سیاست‌ها مسیر خروج و حرکت به سمت بازارهای موازی را در پیش گرفتند. اما حالا کار به جایی رسیده که حتی افراد استخوان خردکرده و قدیمی بازار هم کلافه شده و طی روزهای اخیر بخشی از نقدینگی خود را خارج کردند.

بارها در این خصوص به سازمان هشدار داده شد اما متاسفانه زمانی این پیگیری و تغییر رویکرد آغاز شد که بازار وارد فاز بحرانی شد و از طرف دیگر دولت مستقر به زودی باید زمین بازی را تحویل فرد دیگر و کابینه جدید بدهد. و لذا شاید یکی از دلایلی که معامله‌گران خیلی حاضر به خرج کردن جسارت و پذیرش ریسک نیستند این است که نمی‌دانند طی یکی دو ماه آینده چه کسانی قرار است برای فضای اقتصادی کشور تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کنند.

اما اگر بخواهیم جور دیگری به ماجرا نگاه کنیم، می‌توان به این نتیجه رسید که بحرانی که مدت‌هاست فعالان بازار نسبت به آن هشدار می‌دادند، حالا دقیقا به هسته تاثیرگذار دولت رسیده و دامن او را گرفته است. و لذا روز گذشته دیدیم که وزیر اقتصاد پشت تریبون حاضر شد و گفت: با توجه به نارضایتی‌هایی که از بازار سرمایه وجود داشت، در جلسه ستاد اقتصادی پیشنهاداتی برای بهبود چشم‌انداز سوداوری بورس به آقای مخبر اعلام شد !

در همین راستا ۴ تصمیم جدید اتخاذ شد که اولین آن، نظارت بیشتر برای کنترل‌های قانونی نرخ سود بانکی بود که قرار شد رییس بانک‌مرکزی در ابلاغیه جدیدی این موضوع را پیگیری کند. نکته دوم، برخی معافیت‌های مالیاتی بود که دولت در بخش دوم لایحه خود به مجلس ارسال کرد و سازمان برنامه موظف شد پذیرش بار مالی مصوبه مجلس را به شورای نگهبان اعلام کند. سوم موضوع مربوط به نارضایتی ابلاغیه نرخ پالایشگاهی بود که دستور داده شد وزارت نفت بررسی و تجدیدنظری در این زمینه داشته باشد. محور چهارم هم مسئله خودروسازی بود که با موافقت وزارت صمت مقرر شد در راستای رسیدن وضعیت دو خودوساز بزرگ کشور به ثبات در بازار سرمایه، تجدید ارزیابی آنها در دستور کار قرار گیرد.

بنابراین این امید می‌رود که در روزهای پایانی دولت فعلی، چنانچه برخی از مشاورین دانشمند دست از تجویزهای نابخردانه خود بردارند، شاهد برگشت از برخی تصمیمات غلط باشیم. انصافا با لیست بلند و بالایی از مشکلات مواجهیم و وقتی با خود فکر می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که در این فرصت کوتاه، امکان اصلاح تمامی موارد یاد شده نیست. دولت در یکسال گذشته همه پل‌ها را پشت سر خود خراب کرد و ابتدا باید آواربرداری کرده و سپس در مسیر ساخت‌وساز قرار بگیرد. به نظر در این 30 روز حتی اگر همه افراد کابینه هم خبردار و گوش به فرمان رئیس‌جمهور شوند، برگشت به روز اول میسر نباشد اما همانطور که قبلا هم اشاره شد، بهتر است در روزهای پایانی دولت سیزدهم، برخی از تصمیمات اصلاح شده تا دست‌کم در دولت جدید درگیر اصلاحات و بروکراسی اداری برای برگشت به شرایط گذشته نباشیم.

نکته مهم دیگر اینکه، بواسطه آرام شدن فضای سیاسی خارجی و رکود در بازارهای موازی، بخش سیال نقدینگی یعنی «پول»، مدتی است که به دنبال یک بازار مساعد برای حضور و چرخش است و چه بازاری بهتر و جذاب‌تر از بازار سرمایه ! البته این جذابیت صرفا در قیمت‌ سهم‌هاست، نه در سیاستگذاری‌ها ! بنابراین اگر تغییرات و تصمیماتی در دیدگاه دولتها ایجاد شود، هیچ بازاری به اندازه بازار سرمایه پتانسیل جذب و تقویت فضای تولید نقدینگی ندارد. مشروط بر اینکه برخی از افرادی که اخیرا به ایجاد التهاب در فضای بازار دامن زدند، از راس کار خارج شوند !

 

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید