پنج خوراکی حیرت انگیز در گزارش افزایش قیمتها
گزارش تورم به معنای افزایش نامتعادل و پیوسته قیمتها است که تاثیری منفی بر اقتصاد و زندگی روزمره مردم دارد. در این متن، پنج خوراکی شگفتیساز که تورم بر روی آنها تاثیر گذاشته است معرفی میشود. اولین خوراکی که تورم قیمت آن را افزایش داده است، میوههای گران قیمت میباشد که برای بسیاری از خانوادهها لوکسی محسوب میشود. دومین خوراکی، گوشت قرمز با افزایش قیمت آن، بر دسترسی مردم به منابع پروتئینی تاثیر گذاشته است. سومین خوراکی، لبنیات که قیمتهای آن نسبت به سایر محصولات افزایش یافته است. چهارمین خوراکی ها، کالاهای پروسس شده مانند انواع آمادهپز غذاها و پیش غذا هایی هستند که به دلیل افزایش هزینههای تولید، قیمت آنها نیز افزایش یافته است. و در نهایت، پنجمین خوراکی، محصولات تازه و فصلی که با افزایش قیمت آنها، خرید این محصولات برای مردم دشوارتر شده است. این پنج خوراکی نشان دهنده تاثیرات منفی تورم بر زندگی روزمره و سلامتی افراد است.
به گزارش آدرینبه نقل از فرارو؛ دادههای مرکز آمار ایران مشخص میکند ظرف ۱۲ ماه قبلی و تحتتاثیر ماجرای کاهش قیمت جهانی روغن خوراکی، قیمت حلبهای یک کیلویی روغن جامد تقریبا ۱۲ درصد تقلیل پیدا کرده است. همین موضوع منجر به کاهش تقریبا ۱۰ درصدی قیمت بطریهای روغن مایع شده و روی زمین ماندن محصول شالیکاران و کشاورزان سرنوشت مشابهی برای برنج ایرانی و سیبزمینی رقم زده است.
قیمت برنج ایرانی؛ ۹ درصد کمتر از پارسال
قیمت برنج ایرانی در ماهی که پشتسر گذاشتیم به نقل از مرکز آمار ایران به شکل متوسط کیلویی ۱۱۲ هزار و ۳۸۰ تومان بهثبت رسید. البته دادههای مرکز آمار مشخص میکند متوسط کف و سقف قیمت برنج ایرانی در این مدت بهترتیب کیلویی ۹۰ هزار و تقریبا ۸۰۰ تومان و ۱۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان بوده، اما همان عدد متوسطی که بهعنوان قیمت برنج ایرانی در فروردین امسال اعلام شده، بهمعنی افت ۹ درصدی درقیاس با فروردین پارسال است.
برنج ایرانی فروردین پارسال بهطور متوسط کیلویی ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان در مناطق شهری کشوری فروخته میشد و ظرف یک سال حدود ۱۱ هزار تومان از قیمت برنج ایرانی کم شده است.
کاهش قیمت برنج ایرانی در این مدت تاحدود زیادی به انباشت و روی زمین ماندن برنج شالیکاران ارتباط دارد و به نقل از دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایران ضرروزیان زیادی به شالیکاران وارد شده است.
قیمت برنج ایرانی حالا در بازار و اولین روزهای اردیبهشت امسال تفاوت زیادی با آماروارقام اعلام شده از سوی مرکز آمار در فروردینماه ندارد و بهعنوان مثال کیسه ۴.۵ کیلویی برنج هاشمی گلستان همچنان قیمتی نزدیک ۶۰۷ هزار تومان دارد. یعنی کیلویی ۱۳۴ هزار تومان.
بیشتر بدانید| قیمت برنج ایرانی درحالی ظرف یک سال گذشته حدود ۱۰ درصد کم شده که در همین مدت شاهد رشد ۲۰ درصدی قیمت برج خارجی بودیم. قیمت برنج خارجی در حدفاصل ۱۲ ماه گذشته بهطور متوسط از کیلویی ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان به ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است
قیمت روغن مایع؛ ۱۰ درصد کمتر از پارسال
قیمت روغن مایع درحدفاصل فروردین پارسال تا امسال کمی بیش از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. مرکز آمار ایران بطریهای ۹۰۰ گرمی روغن مایع موجود در بازار را ملاکی برای این گزاره میداند و طبق دادههای اعلام شده در گزارش این نهاد، قیمت بطری روغن مایع ۹۰۰ گرمی از ۷۰ هزار و ۲۹۰ تومان به ۶۳ هزار و ۱۲۰ تومان برگشته است.
قیمت روغن مایع با این اوصاف در فروردین امسال دقیقا ۱۰.۲ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل تخمین زده میشود و بهعبارتی بابت خرید هر بطری ۹۰۰ گرمی روغن مایع حدود هفت هزار و ۱۷۰ تومان کمتر پرداخت شده است.
قیمت روغن مایع در یک سال قبلی، ماه به ماه در مسیر کاهش قرار داشته و بخش مهم این اتفاق خجسته را میتوانیم به کاهش قیمت روغن جهانی ارتباط بدهیم. اگر یادتان باشد، شهریور پارسال بحث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت روغن مایع در کشورمان درپی کاهش قیمت جهانی روغن مطرح شد و وابسته بودن روغن خوراکی کشور به واردات، منجر به تقلیل قیمتهای مصرفکننده روی بطریهای روغن مایع شده است.
روغن مایع کانولا لادن که یکی از گزینههای موجود در اغلب فروشگاههای زنجیرهای و سوپرمارکتهاست، الان با قیمتی نزدیک ۵۷ هزار و ۲۰۰ تومان بهفروش میرسد و همین بطری ۸۱۰ گرمی یک سال قبل نزدیک ۶۳ هزار و ۱۰۰ تومان فروخته میشد.
قیمت روغن جامد؛ ۱۲ درصد کاهش
قیمت روغن جامد از فرودین پارسال تا امسال بهازای حلبهای یک کیلویی حدود ۱۰ هزار تومان تقلیل پیدا کرده است. مرکز آمار ایران میگوید در اولین ماه سال ۱۴۰۲ حلب یک کیلویی روغن مایع بهشکل متوسط ۷۶ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت داشتند و حالا با رصد بازار خوراکی در فرودین امسال این عدد به ۶۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است.
روغن جامد با این اوصاف ظرف ۱۲ ماه قبلی ۱۲.۶ درصد ارزان شده و از این حیث بیشتر از هر خوراکی دیگر متحمل کاهش قیمت شده است. ماجرای کاهش قیمت روغن جامد، مثل روغن مایع به کاهش قیمت جهانی روغن ارتباط دارد و درست از شهریور پارسال شاهد روند نزولی قیمتها در این حوزه هستیم.کاهش قیمت برنج ایرانی در این مدت تاحدود زیادی به انباشت و روی زمین ماندن برنج شالیکاران ارتباط دارد
قیمت روغن جامد پنج کیلویی لادنطلایی در همین مدت از حدد ۳۳۳ هزار تومان به مرز ۳۰۰ هزار تومان نزدیک شده و حلب پنج کیلویی روغن جامد زیروترانس طبیعت، بهجای ۳۵۶ هزار تومان در فروردین پارسال، حالا کمتر از ۳۲۱ هزار تومان فروخته میشود.
قیمت هندوانه؛ هفت درصد کاهش
قیمت هندوانه در فروردین امسال هفت درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل محاسبه شده است. محاسبات مرکز آمار ایران مشخص میکند هر کیلو هندوانه ظرف اولین ماه سال جاری بهطور متوسط ۱۶ هزار و ۵۶۰ تومان قیمت داشته، اما اگر به یک سال قبل برگردیم این عدد به حدود ۱۸ هزار تومان میرسد.
کاهش قیمت هندوانه از دید فعالان بازار تاحدودی زیادی بهخاطر عرضه زودهنگام آن نسبت به سال گذشته است. رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به این موضوع میگوید: برخلاف سالهای گذشته هندوانه، طالبی و ملون زودتر وارد بازار شد که همین امر منجر به کاهش چشمگیر قیمت شده است.
قیمت سیبزمینی؛ سه درصد کاهش
کاهش قیمت سیبزمینی درمقایسه با سال قبل به ماجرای روی زمین ماندن محصولات کشاورزان ارتباط دارد. موضوعی که اواسط سال گذشته سروصدای زیادی بهپا کرد و حالا تاثیر همان وقایع به افت سه درصدی قیمت سیبزمینی درقیاس با فروردین پارسال منجر شده است.
قیمت سیبزمینی درحالی فروردین امسال کیلویی بهطور متوسط کیلویی ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان محاسبه شده که یک سال قبل خرید یک کیلو سیبزمینی کمی بیش از ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان هزینه داشته است.
قیمت سیبزمینی البته در این مدت هیچوقت از مرز کیلویی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان بالا نرفته و در برههای از ۱۲ ماه گذشته مثل تا کیلویی ۱۵ هزار تومان پایین آمده است.
- برچسب ها: تورم خوراکی