پراکنده کردن ۵٠٠ میلیون دلار بنزین صادراتی برای پرداخت بدهی فساد اقتصادی
واقعیت این است که صادرات بنزین به میزان ۵٠٠ میلیون دلار برای پرداخت بدهی های ابرمفسد اقتصادی، نه تنها یک اقدام ضروری برای رفع بحران اقتصادی کشور بوده، بلکه نشان از نابرابری و بی اعتمادی در سیاست های اقتصادی دولت موجود است. این تصمیم نه تنها منجر به عدم توجه به نیازهای داخلی و کاهش منابع انرژی کشور میشود، بلکه نشان دهنده بدبینی و عدم مسئولیت در مدیریت منابع ملی است. بنابراین، باید راهکارهای جدی و پایدار برای خروج از بحران اقتصادی و رفع بدهی های ابرمفسد اقتصادی پیشنهاد شود تا از این دوران سخت عبور کرده و به رشد و توسعه پایدار برسیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دیدبان ایران، اگرچه روزنامه اعتماد میزان عدم ایفای تعهدات ذوالفقاری را ۲۲ میلیون دلار اعلام کرده اما احسان تحیری مدیرعامل «شرکت تضامنی تحیری و شرکا» گفته که این رقم حدود ۳۰ میلیون دلار بوده است. اینکه پس از گذشت 4 سال هنوز حتی میزان دقیق دیون آستان رضوی در این پرونده روشن نیست، بیانگر ابهامات زیاد این قرارداد پرحاشیه است. از دیگر ابهامات این پرونده خود محمد ذوالفقاری، متهم ۸ هزار میلیارد تومانی خالیفروشی ارز در سامانه نیماست که پیمانپاک بدون اعتبارسنجی، قرارداد واردات لاستیک را با او که هیچ تخصص و سابقهای در حوزه واردات لاستیک نداشته منعقد کرده است!
ابهام دیگر این پرونده، فقدان تضامین لازم برای این قرارداد است چرا که ضمانت این قرارداد تنها یک برگه چک بدون پشتوانه است! بدون هیچگونه تضمین ملکی و یا ضمانتنامه بانکی! عجیب آنکه این چک هم بدون رعایت الزامات حقوقی، توسط خود مجری قرارداد برای تضمین خودش صادر شده و فردی به نام آرمان علمایی، یکی از متهمان پرونده فساد ۱۴ هزار میلیارد تومانی بانک سرمایه، چک ذوالفقاری را به عنوان ضامن پشتنویسی و امضاء کرده است. عجیبتر آنکه پس از عدم ایفای تعهدات ذوالفقاری در این قرارداد و بدهی ۳۰ میلیون دلاری او، هیچ نام و نشانی از آرمان علمایی به عنوان ضامن قرارداد مطرح نشده بود و اخیرا پس از گذشت ۴ سال و بالا گرفتن مجدد ماجرای لاستیک آستان قدس، نام او بر سر زبانها افتاد.
جالب اینجاست که علیرضا پیمانپاک که اکنون قائممقام وزارت جهاد کشاورزی است در ابتدا طی یک مصاحبه، هرگونه ارتباط آرمان علمایی را با قرارداد واردات لاستیک انکار کرد اما پس از انتشار متن قرارداد مذکور افشا شد که نام آرمان علمایی با کد ملی او به عنوان ضامن قرارداد ذکر شده، و اینکه در سال ۱۴۰۰، وقتی علیرضا پیمانپاک ریاست سازمان توسعه تجارت را بر عهده گرفته، علمایی را به عنوان رئیس مرکز تجاری ایرانیان ارمنستان منصوب کرده است.
مطرح شدن نام صرافی ارزایران به عنوان ضامن قرارداد لاستیک، نقطه مبهم دیگر این پرونده است؛ زیرا احسان تحیری مدیرعامل ارزایران این موضوع را صراحتا تکذیب میکند و میگوید که روحش از این قرارداد بیخبر بوده؛ او مدعی است که شرکت زنجیره تأمین رضوی برای جبران نقصهای قرارداد و نبود تضامین لازم، چک صرافی ارزایران را که مربوط به موضوع دیگری (آزادسازی یوان) بوده، به جای چک تضمین جا زده و با وجود اینکه هیچگونه پاراف و یا امضایی از ارزایران در قرارداد نیست، این صرافی را ضامن قراداد معرفی کرده است.
تحیری معتقد است که قرارداد واردات لاستیک و بعدها قرارداد بزرگ فروش بنزین، اساساً به ذوالفقاری سپرده شده تا او بدهیهای خود را به صرافها و تولیدکنندگان سامانه نیما پرداخت کند؛ او ادعا دارد که نه تنها ضامن این قرارداد نیست بلکه ۲ میلیون دلار هم از شرکت مدیریت زنجیره رضوی طلبکار است و اسناد و مستنداتی را ارائه کرده که نشاندهنده بدهی شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی به صرافی ارزایران است.
اکنون که ابعاد جدیدی از ماجرای واردات لاستیک مطرح شده، پاسخگویی به افکار عمومی در مورد این فساد و همچنین بررسی دقیقتر دستگاه قضایی با عاملان متخلف این قرارداد، بیش از پیش احساس میشود؛ از این رو برای شفافتر شدن لایههای پنهان این پرونده، “روزنامه…..” گفتگویی را با «احسان تحیری» مدیرعامل شرکت ارزایران داشته که در ادامه این گفتوگو را میخوانید؛
- برچسب ها: