پایگاه خبری تحلیلی اخباربانک – رشد ۶.۲درصد سپرده‌های دیداری در آذرماه

  • توسط: admin


به گزارش خبرنگار اخباربانک،  آذرماه ماه همراه با شعله‌ور شدن انتظارات تورمی بود. مطابق با گزارش مرکز آمار در این ماه شاهد تورم ۲درصد بودیم. هم زمان میزان کل سپرده‌ها با رشد ۴.۴ درصد مواجه بود.
افزایش ۱۰درصد قیمت ارز در این ماه و فعال‌تر شدن انتظارات تورمی باعث شد شاهد رشد ۶.۲درصد سپرده‌های دیداری در این ماه باشیم. این اتفاق در بازار بدهی نیز رخ داد.

نرخ بازدهی تا سررسید اوراق دولتی با کاهش ۱.۱ درصد به ۳۰.۷ درصد در آذر ماه رسید. بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت نیز با ۰.۷ واحد درصد افت مواجه شد و به ۳۰.۵درصد رسید.

ردپای این کاهش نرخ را می‌توان در خروج ۹.۳ همتی پول از صندوق‌ها در این ماه دید. با رونق فعلی بازار سرمایه صندوق‌ها نیز سهم سهام را در پرتفو خود افزایش دادند؛ به طوری که نسبت به مهرماه شاهد افت تقریبا ۳ واحد درصدی سپرده‌ها در صندوق‌ها بودیم.

 

در پایه پولی بانک مرکزی هم‌چنان بر سیاست انقباضی مصر است و با پاسخ دادن به ۷۸ درصد از درخواست‌ها در عملیات ریپو، نرخ بهره بین بانکی شاهد رشد به ۲۳.۹۳درصد و نزدیک شدن به سقف دالان بود.

 

در مجموع به نظر می‌رسد در آذرماه با فعال شدن مجدد انتظارات تورمی و هم زمان با افزایش قیمت دلار شاهد رشد سپرده‌های دیداری و خروج پول از سپرده‌های غیردیداری و صندوق‌های درآمد ثابت بودیم.

با توجه به ادامه داشتن سیاست محکم بانک مرکزی و افزایش نرخ بهره بین بانکی این روند به نظر ادامه دار نمی‌باشد. اما آنچه مهم است تزریق و شارژ کردن ذخایر بانکی توسط بانک مرکزی جز از طریق عملیات ریپو است. به نظر بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در حال افزایش است به طوری که مطابق آخرین آمار به ۹۰۰ همت رسیده است و بانک مرکزی از این طریق در حال فراهم کردن ذخایر بانک‌هاست.

اخبار مبنی بر بسته ۲۵۰ همتی که برای افزایش تسهیلات بانکی مازاد بر حد مجاز رشد ترازنامه تعبیه شده‌ نیز نشان از چرخش به سمت انبساط بیشتر است. بدین ترتیب سیاست فعلی بانک مرکزی را می‌توان در رشد بیشتر نقدینگی نسبت به کف و هم چنین کنترل نرخ بهره بین بانکی با افزایش ذخایر بانک‌ها همزمان با کاهش پاسخ داده به سفارشات گذاشت.

 

لازم به ذکر است با رسیدن سررسید اوراق دولتی حجم اوراق بانکی برای حضور در ریپو نیز کاهش یافته و این احتمالا در کاهش حضور بانک‌ها موثر بوده است. در آذرماه شاهد سررسید شدن ۳۱ اوراق اخزا بودیم و انتظار می‌رود در ماه‌های باقی مانده شاهد انتشار اوراق بیشتر باشیم.

 

رشد سپرده‌های دیداری در بانک‌های کوچک قابل توجه‌تر بوده است به طوری که بانک خاورمیانه رشد ۱۵.۴درصد داشته اما بانک ملت تنها ۶.۴درصد رشد را تجربه کرده است. در سپرده‌های غیردیداری نیز مطابق انتظار شاهد افت دو درصد در بانک خاورمیانه و رشد ۴.۴ درصد در بانک پاسارگاد بودیم.

 

گفتنی است؛ منظور از سپرده‌های دیداری در این گزارش مجموع سپرده‌های قرض الحسنه و سپرده‌های کوتاه‌مدت است.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید