وقوع باران نیمه سالیانه در سیستان و بلوچستان در مدت سه روز!
نصف بارش سالانه در استان سیستان و بلوچستان، که در ۳ روز اتفاق افتاد، واقعاً یک وقایع نادر و شگفتآور بود. این حوادث شدید و غیرمترقبه، تأثیرات ویرانکنندهای بر روی زندگی مردم و زمینشناسی منطقه داشت. این بارشها شدت آسیبهای سیلاب، سیل و تخریب را به همراه داشته و به دنبال آن نیازمندیهای عاجل و فوری به ساماندهی و کمکهای انساندوستانه برای کمک به متضرران و بازسازی مناطق تخریبشده شد. این واقعه نشان دهنده اهمیت برنامهریزی و آمادگی برای مواجهه با بلایای طبیعی است و نیازمند همکاری و حمایت همگانی برای بازسازی و بهبود عوامل زیربنایی استان است.
به گزارش آدرینبه نقل از تسنیم، فیروز قاسمزاده درباره آخرین وضعیت بارش در استانهای جنوبی خاطرنشان کرد : بارشهای جنوبشرق کشور بهویژه در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بیسابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی بهوقوع پیوست که در پنج ایستگاه بارانسنجی بارشهای بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر رکورد، بیسابقهای را ثبت کرد.
به نقل از پاون، وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود یکصد میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: آمارهای ثبت شده در این سامانه بارشی حاکی از شدت این سامانه نسبت به چرخند حارهای گونو سال ۸۶ و بارشهای دی سال ۹۸ بوده و در اثر این بارشها، تقریباً تمامی سدهای منطقه سرریز کرد.
قاسم زاده ادامه داد: سد کهیر که در سال گذشته به بهرهبرداری رسید، بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب ورودی داشت که با حجم خالی ایجاد شده در مخزن قبل از وقوع سیل، بهخوبی مدیریت شد و مازاد سیلاب بیسابقه را با حداقل مقادیر جریان به پایین دست منتقل ساخت.
وی افزود: ارزیابیهای دقیق وزارت نیرو قبل از وقوع سیل باعث مدیریت بهینه سیل شد و نه تنها حجم عمدهای از سیل در مخازن تلهاندازی شد، بلکه با تعدیل هیدروگراف، از عبور جریانهای با شدت بالا به پایین دست ممانعت بهعمل آمد و مانع از وقوع اتفاقهای مشابه کشورهای جنوب خلیج فارس شد که با تلفات جانی و مالی در این سامانه روبرو بودند.
- برچسب ها: بارندگی سیستان و بلوچستان