وضعیت نگران‌کننده! تنها ۲۰ درصد از کشورها دارای منابع آبی کافی هستند

  • توسط: admin


سد ها یکی از مهمترین زیرساخت های آبی هر کشور هستند که برای ذخیره آب و تأمین انرژی الزامی هستند. با این حال، بسیاری از کشورها با کمبود منابع آبی مواجه هستند و تنها حدود ۲۰ درصد آب را در اختیار دارند. این مسئله باعث مشکلات جدی برای تأمین نیازهای آبی و اقتصادی مردم این کشورها می شود. در این شرایط، توسعه سدها و مدیریت صحیح آب، ضرورتی اساسی می باشد تا بتوان به بهره وری بالاتری از منابع آبی دست یافت. همچنین، لازم است که اقدامات لازم برای حفظ و حفاظت از محیط زیست و حیات وحش انجام شود تا آینده سبزتر و پایدارتری برای این کشورها به وجود آید.

به گزارش آدرینبه نقل از ایسنا، میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۱۸ فروردین‌ماه معادل ۲۰.۹۳ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۳.۲۵ میلیارد مترمکعب بوده ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با یک درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۹.۰۴ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۸.۸۲ میلیارد متر مکعب بوده یک درصد افزایش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۵۸ درصد است.

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در پنج سد درصد پرشدگی ۹۰ درصد است، به‌طوری‌ که سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد، سد رودبار استان لرستان، سد ایلام و سد قشلاق استان کردستان ۱۰۰ درصد پر هستند، همچنین ۸ سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد نهرین خراسان جنوبی، سد رودبال داراب استان فارس، چاه نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۵۹.۶ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۱۹۶.۷ میلیمتر) ۱۹ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۷۱.۱ میلیمتر) ۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید