ورود به دنیای گوشت مصنوعی: آیا ایران نیز به این روند پیوسته است؟

  • توسط: admin


یکی از شرکت های فناوری با استفاده از ایزوله های پروتئینی دو گیاه توانست گوشت گیاهی حاوی 85 تا 90 درصد پروتئین تولید کند که طعم و بوی بافت گوشت حیوانی را بسیار شبیه به طعم و بوی گوشت حیوانی می داند و به گفته آنها این گوشت وارد گوشت می شود. به زودی بازار

به گزارش سرگرمی روز، صادق شجاعی، مدیرعامل این شرکت فناور، امنیت غذایی را یکی از موضوعات مطرح شده در کشور دانست و گفت: مفهوم امنیت غذایی دسترسی مردم به غذای سالم به مقدار کافی تعریف شده است و این یک مشکل معرفی شده است. که در کلیه اسناد امنیت غذایی 1410 و نقشه جامع علمی کشور ذکر شده است.

وی تولید گوشت های مصنوعی را یکی از راه های رسیدن به امنیت غذایی عنوان کرد و یادآور شد: این نوع گوشت می تواند بر اساس سلول، گیاه یا قارچ باشد و در دنیا تولید این نوع گوشت بر این 3 محور متمرکز شده است. همانطور که دیدیم، جهان به سمتی می رود که دیگر نیازی به کشتن حیوانات نیست. با دستیابی به این توانایی، سلول های حیوانی به بافت گوشت تبدیل می شوند.

شجاعی ادامه داد: برای این منظور سلول های حیوانی در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده می شود و همین امر باعث می شود در کاهش مصرف آب، کاهش انتشار آلودگی و کشتار حیوانات موثر باشد.

مجری طرح با بیان اینکه این روش مزایای دیگری از جمله کاهش هزینه ها را نیز دارد، تصریح کرد: طبق آمار جمعیت جهان تا سال 2050 به 9 میلیارد نفر خواهد رسید و این سطح از زمین های قابل کشت جهانی پاسخگوی نیازهای غذایی این جمعیت نیست. تولید غذا تا سال 2050 دو برابر شود. در این صورت اگر قیمت مواد غذایی افزایش یابد، ناامنی غذایی خواهیم داشت، در حالی که در عین حال شکاف بین فقیر و غنی افزایش می یابد.

این محقق می افزاید: به دلیل استفاده ناآگاهانه از زمین های کشاورزی، چرای بی رویه دام ها و ساخت و سازها، زمین های کشاورزی در حال نابودی است و از سوی دیگر شاهد تغییر اقلیم در کشور و تغییر و جابجایی فصل ها مانند اوایل بهار هستیم. و اوایل زمستان و این عوامل دست به دست هم می دهند تا شرایط نامساعدی را برای رشد گیاه در آینده ایجاد کنند. این موضوع بر افزایش قیمت گوشت نیز تأثیر می گذارد، زیرا در حال حاضر تهیه گوشت در کشور و سایر کشورها گران است و تهیه گوشت برای بسیاری از طبقات پایین سخت شده است.

مدیرعامل این شرکت فناور به تولید گوشت آزمایشگاهی به عنوان یکی از راهکارهای رفع این چالش اشاره کرد و یادآور شد: در شرایط آزمایشگاهی می توان گوشتی تولید کرد که بافت، طعم و بوی دقیق گوشت حیوان را داشته باشد. تولید گوشت از این طریق مزایای زیادی دارد، از جمله اینکه کلسترول کمتری دارد و چربی کمتری دارد، در حالی که افرادی که این نوع گوشت مصنوعی مصرف می کنند همان مقدار پروتئین را از گوشت حیوانات دریافت می کنند.

وی افزود: علاوه بر این، گوشت های گیاهی نیز قابل سفارشی سازی است، به این معنا که گوشت های گیاهی به صورت سوسیس، لقمه و همبرگر برای افراد مختلف مبتلا به بیماری های مختلف بر اساس نیازشان قابل تولید است.

به گفته این فناور، شرکت بزرگی در امارات متحده عربی برای تولید این نوع گوشت گیاهی تاسیس شده است که انگیزه زیادی از پادشاه این کشور دریافت کرده است، زیرا این شرکت موفق به ترویج فرهنگ گیاهخواری شده است در حالی که هواپیمای این شرکت بر اساس این نوع گوشت 46 نوع غذا به منوی خود اضافه کرد.

وی پایین بودن قیمت نسبت به گوشت دام را از دیگر مزایای این طرح عنوان کرد و یادآور شد: قیمت تمام شده گوشت نباتی یک سوم تولید گوشت دام است. شرکت‌های بزرگی در سرتاسر جهان در حال توسعه هستند که گوشت‌های گیاهی تولید می‌کنند که مجوز سازمان غذا و داروی ایالات متحده را دریافت کرده و رنگ، بو و بافت گوشت حیوانات را دارد. یکی از این شرکت های بزرگ که متعلق به آمریکاست، ماهانه حدود 4 میلیون دلار برگر می فروشد و رکورد فروش همبرگرهای گیاهی را در جهان دارد.

شجاعی بر این باور است که تولید گوشت گیاهی این شرکت بر پایه پروتئین ایزوله های خالص شده از گیاهان مختلف مانند سویا، لوبیا، نخود، جو دوسر و ماش است که حاوی 85 تا 90 درصد پروتئین خالص است.

وی تاکید کرد: این غذاها نه تنها برای بدن مضر نیستند، بلکه مصرف روزانه آنها به حفظ سلامت بدن کمک می کند.

مجری طرح تاکید کرد: نمی گوییم که گوشت گیاهی جایگزین گوشت حیوانی شود، بلکه گوشت سبزی می تواند مکمل گوشت حیوانی باشد، به این معنا که یک وعده غذایی را می توان با گوشت سبزی به دلیل ارزش غذایی غنی آن کامل کرد.

شجاعی هزینه تولید گوشت گیاهی را یک سوم گوشت حیوانی عنوان کرد. تاکنون مضر بودن گوشت سبزیجات برای بدن ثابت نشده است. یک شرکت آمریکایی از سازمان غذا و داروی این کشور مجوز دریافت کرد.

وی با بیان اینکه در مرحله اخذ مجوز برای تولید این نوع گوشت هستیم، گفت: به دانش فنی این محصول رسیده ایم و به گوشتی رسیده ایم که بافت، رنگ و طعم گوشت حیوانی دارد.

به گفته مدیرعامل این شرکت، ایزوله های پروتئینی فناور بر پایه حبوبات و نخود در تولید گوشت سبزی استفاده می شود که به زودی وارد بازار داخلی می شود.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید