والدینی که فرزندانشان مجوز جواهرات را می‌دهند: کدامند؟

  • توسط: admin


اجازه دهید فرزندتان ببیند شما برای امرار معاش چه می کنید. به آنها نشان دهید که کاری که انجام می دهید هزینه غذا، پوشاک، مسکن، تعطیلات و غیره را پرداخت می کند.

به گزارش سرگرمی روز، یکی از مشکلاتی که ممکن است بسیاری از والدین با آن مواجه شوند نحوه خرج کردن پول فرزندانشان است. این واقعیت که بچه ها به راحتی پولی را که در اختیار دارند خرج کارهایی می کنند که ممکن است در آن لحظه نیازی به داشتن یا انجام آن نداشته باشند. بسیاری از والدین انتظار دارند که فرزندشان مراقب خرج کردن باشد یا از خواسته های غیر ضروری خودداری کند. اما در عمل می بینیم که اکثر آنها علاقه ای به این مقوله ندارند. آنها احساس می کنند هر چیزی را که می بینند وظیفه والدینشان است که به نحوی آن را برایشان فراهم کنند.

از یک طرف والدین دوست دارند هر کاری که از دستشان بر می آید برای فرزندانشان انجام دهند و به نوعی فکر می کنند که فرزندم در آینده ناامید نخواهد شد. شاید بسیاری از آن ها فرصت مالی برای این کار نداشته باشند، فرصت «نه» گفتن به فرزندشان را ندارند و از طرفی می خواهند فرزندشان تا حدودی شرایط خانواده را درک کند و کمی دست از کار بکشد. خواسته های غیر ضروری آنها شاید ما به عنوان والدین نتوانیم فرزندانمان را در این مسائل به درستی راهنمایی کنیم. در همین رابطه با سالومه حاج آقایی، روانشناس بالینی گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

چگونه به فرزندم بفهمانم که پولی که به راحتی خرج می کند ارزش تلاش را دارد؟

اجازه دهید فرزندتان ببیند شما برای امرار معاش چه می کنید. به آنها نشان دهید که کاری که انجام می دهید هزینه غذا، پوشاک، مسکن، تعطیلات و غیره را پرداخت می کند. زیرا والدین الگوی فرزندان هستند. عموماً گفته می شود که از آنجایی که بچه ها خیلی کوچک هستند، در همه مسائل آموزشی بیشتر با دیدن یاد می گیرند تا شنیدن. بنابراین، اگر والدین بسیار ولخرج باشند و از فرزندان خود بخواهند که پس انداز کند، ممکن است فرزندان اصلاً این را یاد نگیرند یا معنای آن را درک نکنند، مگر کودکانی که از نظر روانی آسیب دیده اند و فکر می کنند والدین آنها زیاد هزینه می کنند تا این کار را انجام دهند. برعکس والدینشان از طرفی وقتی کودک می بیند که والدینش سخت کوش هستند و برای زندگی تلاش می کنند، آن بچه ها هم همین کار را می کنند.

کودکان 3 تا 4 ساله می توانند به مهدکودک بروند، به خصوص کودکی که مادرش سر کار می رود. مادر می تواند بلافاصله به فرزندش بگوید که من باید بروم سر کار تا بتوانم برایت اسباب بازی بخرم یا تو را به شهربازی ببرم. از همان سنین کودکی متوجه می شود که اگر والدین سر کار نروند پولی برای خرید وجود ندارد.

در واقع بچه ها قانون زندگی را یاد می گیرند که مردم باید سر کار بروند، با کار کردن درآمد کسب می کنند. با این پول می توانند چیزهایی را که دوست دارند با اپلیکیشن خریداری کنند. در واقع بچه ها از 3 تا 4 سالگی می توانند این مفهوم را درک کنند و با بزرگتر شدن، چون ذهنشان از نظر ریاضی و مفاهیم آماده تر می شود، این حیطه می تواند گسترش یابد و ما می توانیم از فرزندانمان توقع داشته باشیم، زیرا آنها این کار را نمی کنند. زمانی که بخشی از پول را به عنوان نگهداری به آنها می دهیم، سر کار بروید. آنها باید این کمک را تقسیم بندی کنند و نیازها و خواسته های خود را شناسایی و اولویت بندی کنند.

نحوه انتخاب محصول در هنگام خرید. مثلاً وقتی می خواهند اسباب بازی یا غذا بخرند، در سنین 9 تا 10 سالگی می توانند قیمت برندهای مختلف را ببینند، مقایسه کنند، انتخاب کنند و بر اساس قیمت، برند، حجم، شکل و کیفیت خریداری کنند. والدین باید قبل از خرید همه این موارد را با فرزندان خود در میان بگذارند. با توجه به اینکه بسیاری از خریدهای کودکان تحت تاثیر تبلیغات است، بنابراین والدین باید آنها را راهنمایی کنند که هر چیزی که تبلیغ می شود ارزش خرید ندارد و در مورد آن به خوبی تحقیق کنند.

چه کنیم که کودکان و نوجوانان برای پول ارزش قائل شوند و آن را به راحتی خرج نکنند؟

وقتی نوجوانان پول را هدر می دهند چه باید کرد؟ چگونه می توانیم فرزندان خود را از هدر دادن هزینه ها محافظت کنیم؟ بچه هایی که همیشه پول می پرسند و سوالات بیشتری در مورد پول می پرسند که پاسخ آن ها می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، مثلا کودک نوجوانی که مدام درخواست پول می کند، باید مطمئن باشیم که پول را چگونه خرج می کند. مثلاً ممکن است مواد مخدر مصرف کند یا در برد و باخت پول از دست بدهد.

اگر فرزندتان پول را از شما می گیرد، خیلی سریع خرج می کند، چیز دیگری می خواهد که او می بیند و شما آن را برای او می خرید، بهتر است در شیوه فرزندپروری خود تجدید نظر کنید. در این مورد می توانید چیزی مانند این بگویید: “متاسفم، می دانم که اکنون آن را می خواهی، اما باید تا هفته بعد که کمک هزینه بعدی خود را دریافت کردی صبر کنی.” پس اگر فرزندتان تمام پولی را که دارد خرج می کند و اصلا پس انداز نمی کند، وقت آن رسیده که از او انتظار بیشتری داشته باشید.

اگر فرزندان شما آزادند که پولی را که باید پس انداز کنند خرج کنند، باید تا حد امکان آنها را نسبت به آنچه می خواهند مسئول کنید. شاید برای مثال برای تولد هدایای زیادی دریافت کنید، بنابراین آنها هرگز برای چیزهای گران قیمت پس انداز نمی کنند. علاوه بر این، اگر با شما بیایند، خرید وسوسه های زیادی برای آنها ایجاد می کند، بنابراین در این زمان که می خواهید مدیریت خرج کردن را به فرزندتان بیاموزید، او را زیاد به مراکز خرید نبرید. بنابراین درگیر کردن فرزندانمان با یک برنامه پس انداز و مهارت های مدیریت پول، آنها را برای آینده ای محکم آماده می کند. والدین باید فرزندان را در مورد مسائل مالی آموزش دهند تا در هنگام مرگ فرزندانشان از دام هایی که می تواند از نظر مالی ویرانگر باشد دوری کنند. با شروع زودهنگام پس انداز و بودجه، بچه ها در بزرگسالی عادات محکمی خواهند داشت.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید