واردات و صادرات به ابرقدرت – دنیای اقتصاد آنلاین

  • توسط: admin


تجارت خارجی یکی از مهم‌ترین عناصر آدریناست که نقش اساسی در توسعه و رشد اقتصاد کشورها دارد. این نوع تجارت به معنای صادرات و واردات کالا و خدمات بین کشوری از طریق اینترنت است. این شکل تجارت به کسب و کارها امکان می‌دهد تا به راحتی بازارهای جدید را شناسایی کرده و محصولات خود را به دسترس مشتریان جهانی کنند.

توسعه تجارت خارجی از طریق اینترنت باعث افزایش تورم، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد ملی و ارتقای رفاه اجتماعی می شود. با توجه به تکنولوژی‌های پیشرفته ارتباطی و نرم‌افزارهای پردازشی، کسب و کارها می‌توانند به وسیله تحلیل داده‌ها و بهره‌گیری از روش‌های بازاریابی دیجیتال، بهبودی در فروش و بازاریابی خود را تجربه کنند.

به طور کلی، تجارت خارجی در دنیای امروزه یکی از عوامل مهم در توسعه آدرینو ایجاد ارتباطات بین المللی موثر می باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری آنلاین، بعد از افول کرونا، تجارت خارجی ایران به‌طور مستمر قد کشیده و باوجود تحولات نامساعد در بازارهای جهانی و محدودیت‌های ظالمانه تحریم، به مدد دیپلماسی اقتصادی فعال، تاکنون این رشد متوقف نشده است؛ براساس آخرین آمارها، مجموع ارزش دادوستد ایران با جهان در سال ۱۴۰۲ با ۲.۶ درصد افزایش به ۱۵۳میلیاردو۱۷۰ میلیون دلار رسیده و با احتساب صادرات نفت، تراز تجاری کشور ۲۰ میلیاردو ۶۱۰ میلیون دلار مثبت بوده است.کارنامه تجارت ۱۴۰۲
طبق اعلام گمرک ایران، ۸۶میلیاردو۸۹۰ میلیون دلار از تجارت خارجی کشور در سال گذشته به صادرات کالا، نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی اختصاص داشته و در مقابل ۶۶میلیاردو۲۸۰ میلیون دلار مربوط به واردات بوده است. براساس آمارها، در سال گذشته از مجموع صادرات کشور، حدود ۳۵ میلیاردو۸۷۰ میلیون دلار ناشی از فروش نفت، یک‌میلیاردو۲۹۳ میلیون دلار حاصل صادرات خدمات فنی و مهندسی و ۳۷۰میلیون دلار، ارزش صادرات برق کشور بوده است.
در بخش صادرات کالا نیز ۱۳۶میلیون‌و۴۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۴۹میلیاردو۳۳۰ میلیون دلار از کشور صادر شده که این میزان به‌لحاظ وزن ۹.۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته اما از نظر ارزش با کاهش ۸.۹ درصدی مواجه بوده است.
در سوی دیگر تجارت خارجی ایران در سال گذشته، ۳۹میلیون تن کالا به ارزش ۶۶میلیاردو۲۸۰ میلیون دلار وارد کشور شده که این میزان به لحاظ وزن ۴.۴ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ بوده و از نظر ارزش نیز با رشد ۹.۸ درصدی مواجه شده است.
درمجموع، بررسی آمارهای گمرک حاکی از این است که در سال گذشته، بدون احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی مهندسی و برق، کسری تراز تجاری کشور به منفی ۱۶ میلیاردو ۸۷۰ میلیون دلار رسیده اما این شاخص با احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی مهندسی و برق، به مثبت ۲۰.۶میلیارد دلار رسیده است.

[

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید