واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت به ارزش میلیارد دلاری: چگونه این صنعت رونق پیدا کرده است؟
واردات میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در واقع بیانگر تأمین نیازهای کشور به قطعات خودرو و موتورسیکلت از کشورهای دیگر است. این واردات علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق در بازار کار، به بهبود کیفیت و عمر مفید وسایل نقلیه کمک میکند. همچنین واردات این قطعات میتواند به تنوع و رقابتپذیری در صنعت خودروسازی و موتورسیکلتسازی منجر شود. با توجه به تکنولوژی پیشرفته استفاده شده در ساخت این قطعات، واردات آنها میتواند به بهبود عملکرد و ایمنی وسایل نقلیه کمک کند. به طور کلی، واردات میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت از اهمیت بسزایی برای صنعت خودرو و موتورسیکلتسازی و بهبود وضعیت وسایل نقلیه در کشورها به شمار میرود.
به گزارش اقنصادآنلاین به نقل از گمرک ایران، محمد رضوانی فر افزود: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
وی در خصوص میزان صادرات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: در این مدت ۱۴۱ میلیون و ۲۱۸ هزار دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت صادر شده که ۲۴.۳۵ درصد افزایش نشان میدهد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه اعلام جزئیات واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت تصویری جامع و کاملی از واردات این گروه کالایی ارائه میدهد، در خصوص واردات قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ با بررسی ۲۱۷ کد تعرفه، خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده ۷ میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو وارد شده که ۳۱.۸۹ درصد افزایش داشته است.
رضوانی فر گفت: در این مدت همچنین ۱۳۲ میلیون و ۵۸۵ هزار دلار اجزاء و قطعات خودرو صادر شده که ۲۵.۲۱ درصد افزایش نشان میدهد.
وی در خصوص عمدهترین شرکتهای واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ افزود: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.
به گفته رئیسکل گمرک چین، امارات متحده عربی و ترکیه ۳ کشور عمده طرف معامله برای واردات اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بودهاند.
رضوانی فر در خصوص میزان صادرات و واردات اجزاء و قطعات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ با بررسی ۴۴ کد تعرفه ادامه داد: در این مدت ۸ میلیون و ۶۳۳ هزار دلار اجزاء و قطعات موتورسیکلت عمدتاً به کشورهای عراق، افغانستان و جمهوری آذربایجان صادر و ۷۸۲ میلیون و ۶۱ هزار دلار وارد کشور شده است.
وی گفت: میزان صادرات و واردات اجزاء و قطعات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۵۴ درصد و ۴۱ درصد افزایش نشان میدهد.
رئیسکل گمرک ایران خاطرنشان کرد: عمدهترین واردکنندگان اجزاء و قطعات موتورسیکلت، شرکتهای کویر موتور اوراسیا، نیرو موتور سامان و نیرو موتور سهند بودهاند که به ترتیب ۱۳.۱۰ درصد، ۹.۲۳ درصد و ۸.۲۳ درصد از ارزش کل این گروه کالایی را به خود اختصاص دادهاند.
رضوانی فر افزود: چین با اختصاص ۶۱.۶۱ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات موتورسیکلت کشورمان، نخستین کشور طرف معامله در واردات این کالا بود و پس از آن امارات متحده عربی با سهمی معادل ۳۲.۹۳ درصد و تایلند با ۳.۱۵ درصد در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در سال گذشته ۶۶ میلیارد دلار کالا وارد کشور شده است که حدود ۸.۴ میلیارد دلار آن به واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت اختصاص داشته است.
- برچسب ها: تایلند گمرک ایران گمرک چین محمد رضوانی فر موتورسیکلت