هوش مصنوعی باستان شناسان را همه جا جستجو می کند: رمزهای پنهان گمشده به نور می آید!
ژئوگلیف (ژئوگلیف) یا تپه های مرموز صحرای نازکا در پرو سال هاست که باستان شناسان را متحیر کرده است. از زمان کشف این تپه ها در دهه 1940، حدود 430 نقاشی در فلات خشک معروف به نازکا پامپا کشف شده است. اکنون با استفاده از پهپادها و هوش مصنوعی، باستان شناسان تنها در مدت 6 ماه 303 ژئوگلیف دیگر را کشف کرده اند.
به گزارش دیجیاتو به نقل از CNN، گلیف های عظیم نازکا که در 50 کیلومتری سواحل جنوبی پرو قرار دارند و تنها با رصد هوایی قابل مشاهده هستند، در اوایل قرن بیستم کشف شدند. این ژئوگلیف ها در طول زمان زنده مانده اند. از آنجایی که این منطقه خشک کویری جمعیت کمی دارد، تحت تاثیر سیل قرار نمی گیرد و برای کشت محصولات مناسب نیست.
یکی از ژئوگلیف های تازه کشف شده: اورکا (اورکا) که چاقو در دست دارد.
در سالهای اخیر، اکتشافات جدید از طریق سنجش از دور با وضوح بالا افزایش یافته است، بهطور میانگین سالانه ۱۹ ژئوگلیف از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ کشف میشود. با این حال، طبق تحقیقات جدید، استفاده از هوش مصنوعی برای محدود کردن احتمالات، سرعت اکتشاف را افزایش داده و نوید انقلابی در باستان شناسی را می دهد.
با هوش مصنوعی صدها نماد مرموز صحرای نازکا در پرو را کشف کنید
گروهی از محققان به سرپرستی ماساتو ساکای، استاد باستان شناسی در دانشگاه یاماگاتا در ژاپن، با آموزش مدل هوش مصنوعی با تصاویری از 430 گلیف نازکا که تا سال 2020 کشف شده بودند، به نمادهای جدیدی دست یافتند.
تشخیص گلیف به دلایل مختلف دشوار است. از جمله اینکه بین 500 سال قبل از میلاد تا 500 پس از میلاد در این فلات حک شده اند، هوازدگی تشخیص آنها را دشوار کرده است. از یک طرف، به گفته ساکای، صحرای نازکا پامپا بسیار وسیع است، با 400 کیلومتر مربع، انجام تحقیقات با استفاده از روش های باستان شناسی مرسوم بسیار زمان بر است. بنابراین ساکای و همکارانش با مرکز تحقیقات IBM برای طراحی الگوریتمی برای شناسایی گلیف های گم شده در میان زباله ها همکاری کردند. اکنون از 303 گلیف تازه کشف شده، هوش مصنوعی 178 مورد (بیش از نیمی از آنها) را شناسایی کرده است. در این میان، این گلیف های جدید متعلق به دسته ای به نام «ژئوگلیف های برجسته» هستند که شناسایی آن ها از «ژئوگلیف های خطی» دشوارتر است.
رمزگشایی از طرح های این ژئوگلیف ها هنوز امکان پذیر نیست، اما محققان می گویند هدف از ایجاد این طرح ها یک مراسم مذهبی «مقدس» بوده است.
نتایج مطالعه حاضر در مجله PNAS منتشر شده است.
- برچسب ها: