هلیکوپتر AH-۶۴ Apache از بوئینگ؛ تجربه‌ای متفاوت از پرواز!

  • توسط: admin


Boeing AH-64 Apache یک هلیکوپتر تهاجمی توربوشفت دوقلو است که توسط بخش دفاع، فضای و امنیت بوئینگ در دهه 1970 طراحی و ساخته شد. این هلیکوپتر که برای ارتش آمریکا طراحی شده است، مجهز به حسگرهای بسیار پیشرفته و سیستم های تهاجمی ضد زره برای هدف قرار دادن و پشتیبانی دقیق نیروهای زمینی است.

به گزارش روزیاتو، آپاچی های ارتش آمریکا در درگیری های متعددی از جمله در خلیج فارس، پاناما، کوزوو، افغانستان و عراق شرکت داشته اند. این هلیکوپتر اولین پرواز خود را در سپتامبر 1975 انجام داد و در آوریل 1986 وارد خدمت شد.

AH-64 Apache برای خدمت در عملیات خط مقدم شبانه و روز طراحی شده است. این هلیکوپتر با هدف گیری دقیق، نیروهای دوست را پشتیبانی زمینی می کند و در عین حال دشمنان را دور نگه می دارد. تجهیزات و سیستم های تخصصی برای انهدام اهداف زمینی به این هلیکوپتر امکان استفاده دقیق از سلاح های زمینی در هر شرایط آب و هوایی از جمله دید بسیار کم را می دهد.

مشخصات بالگرد AH-64 آپاچی ساخت بوئینگ

موتورها: دو موتور توربوشفت T700-GE-701 ساخت جنرال الکتریک

قدرت هر موتور: 1690 اسب بخار. (1260 کیلو وات) هر کدام؛ به موتور T700-GE-701C با قدرت 1890 اسب بخار ارتقا یافته است. (1409 کیلووات) در نسخه AH-64A/D از سال 1990.

حداکثر سرعت: 293 کیلومتر بر ساعت

سرعت کروز: 265 کیلومتر بر ساعت

برد: 476 کیلومتر با برج رادار لانگبو

برد رزمی: 480 کیلومتر

برد: 1896 کیلومتر

سقف پرواز: 20000 فوت (6100 متر)

AH-64 Apache اولین بار توسط ارتش ایالات متحده در جریان حمله به پاناما، در عملیات Just Cause مورد استفاده قرار گرفت. اندازه و توانایی آپاچی به آن اجازه می دهد تا مانند بسیاری از هلیکوپترهای دیگر قبل از آپاچی، عملیاتی فراتر از خط مقدم نیرو انجام دهد. قابلیت‌های آن بر اساس سیستم‌ها و پیکربندی‌هایی است که معمولاً توسط نیروی هوایی ایالات متحده استفاده می‌شود، به‌ویژه آن‌هایی که مربوط به ارتباطات و پشتیبانی هوایی نزدیک هستند.

تیم‌های حمله مشترک (JAAT) به هلیکوپتر اجازه دادند تا در کنار سایر هواپیماها، از جمله A-10 Thunderbolt II ساخته شده توسط Fairchild Republic و AV-8B Harrier II ساخته شده توسط تفنگداران دریایی ایالات متحده، در اولین عملیات رزمی خود در پاناما پرواز کند. بالگرد AH-64 آپاچی در این عملیات شاهد بیش از 240 ساعت نبرد در شبانه روز بود و خسارات سنگینی به اهداف زمینی وارد کرد.

آپاچی ماموریت های پشتیبانی هوایی را می بندد

سیستم نظارتی و نمایشگر یکپارچه کلاه ایمنی (IHADSS)

سیستم رهگیری و تعیین هدف (TADS/PNVS))

سیستم هدف گیری سر پیکان (MTADS) ساخت شرکت لاکهید مارتین

سیستم دید در شب خلبان

اقدامات متقابل مادون قرمز غیرفعال

سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS)

AH-64 Apache با استفاده از انواع سنسورها و سیستم های پیشرفته از نیروهای زمینی پشتیبانی می کند. “چشم” هلیکوپتر در سیستم انقلابی کلاه ایمنی و نمایشگر آن (IHADSS) قرار دارد، یک صفحه نمایش روی کلاه ایمنی که کنترل توپ 30 میلی متری خودکار M230 AH-64 را در اختیار خلبان (یا توپچی) قرار می دهد.

ادغام کلاه ایمنی می تواند حرکات سر کاربر را در جهتی که کاربر به آن نگاه می کند ردیابی کند و متعاقباً به سمت هدف نشانه گیری کند. اسلحه زنجیری همچنین می تواند در موقعیت شلیک قفل شده ثابت شود یا از طریق سیستم اکتساب و تعیین هدف (TADS) کنترل شود.

AH-64 های جدیدتر مجهز به سیستم هدف گیری سر پیکان لاکهید مارتین (MTADS) هستند که جایگزین TADS می شود.

به گفته بوئینگ،

AH-64E پیشرفته ترین پیکربندی آپاچی برای میدان نبرد است [عملیات‌های چند حوزه ای]MDO آماده است. آپاچی AH-64E نسخه 6 یا v6، یک سیستم تسلیحاتی کاملاً یکپارچه و شبکه ای است که به طور خاص برای تسلط بر یک محیط جنگی بسیار رقابتی و پیچیده طراحی شده است و دارای پیشرفت های متعددی در عملکرد سنسور، نرم افزار و تسلیحات هواپیما است.

هدف AH-64 دستیابی به حداقل یک ضربه موفق به ازای هر 30 گلوله شلیک شده به وسیله نقلیه چرخدار در برد 2625 تا 3935 فوت (800 تا 1200 متر) است. در نبردهای خط مقدم، صرف نظر از زمان روز یا آب و هوا، سیستم دید در شب خلبان AH-64 Apache (PNVS) و سیستم ضد اقدام مادون قرمز غیرفعال، پشتیبانی هوایی نزدیک از نیروهای دوست روی زمین را امکان پذیر می کند. AH-64 علاوه بر نقش تهاجمی خود، پرسنل و تجهیزات را به مناطق مورد مناقشه میدان نبرد منتقل می کند. این بالگرد می تواند به طور همزمان 256 هدف را در شعاع 50 کیلومتری شناسایی کند.

سیستم تشخیص حریق زمینی (GFAS)

سیستم هدف گیری تهاجمی

دوربین های مادون قرمز برای تشخیص فلاش در دهانه لوله متعلق به آتش زمینی

اطلاعات از طریق پردازنده Apache Gateway منتقل می شود

محل و فاصله توپچی ها بر روی صفحه نمایش خلبان نمایش داده می شود

آپاچی های ارتش آمریکا مجهز به سیستم تشخیص آتش زمینی (GAS) هستند که وظیفه شناسایی و هدف قرار دادن منابع آتش از سلاح های زمینی را بر عهده دارد. این سیستم که از دو ماژول حسگر یکپارچه و یک دوربین ترموگرافی تشکیل شده است، می تواند هدف را در هر شرایط نوری و در میدان دید 120 درجه به دقت شناسایی کند.

بوئینگ در این زمینه ادعا می کند،

هلیکوپتر AH-64E v6 که برای قابلیت همکاری در اکوسیستم MDO طراحی شده است، یک سیستم کشنده، بسیار قابل دوام و انعطاف پذیر است که دسترسی، مانور پذیری و عملکرد مورد نیاز نیروهای زمینی را فراهم می کند و به موفقیت ماموریت های مشترک فعلی و آینده کمک می کند. “.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید