هفت استراتژی جادویی مدیریت بودجه ویژه خانمهای قهرمان خانهدار
مدیریت مالی برای خانمهای خانه داری که درآمد شخصی ندارند، اهمیت زیادی دارد و به رفع نگرانی در مورد آینده کمک میکند. اما بهترین راه پس انداز خانم خانه دار چیست؟ چطور میتوان برای مخارج زندگی بودجهبندی هوشمندانهای در نظر گرفت؟ در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با تکنیکهای پس انداز و مدیریت مالی توسط خانمها خانهدار به طور کامل آشنا شوید.
به عنوان یک خانم چطور چگونه خرج خانه را مدیریت کنیم؟
تورم و شرایط اقتصادی در دنیای امروزی به گونهای شده که اگر با روشهای مدیریت مالی آشنایی نداشته باشید، به راحتی از پس هزینههای خانواده بر نخواهید آمد. در بسیاری از خانوادهها، خانمها وظیفه مدیریت مالی امور زندگی را در دست میگیرند و برای خرید مخارج زندگی و لوازم مورد نیاز زندگی اقدام میکنند.
بسیاری از این خانمها، خانه دار هستند و درست مثل یک حسابگر حرفهای، برای مخارج مختلف زندگی، برنامه ریزی میکنند. در ادامه این بخش میتوانید با راهکارهایی برای مدیریت مالی برای خانمهای خانه دار آشنا شوید.
۱- برنامه ریزی کنید
برای این که در مخارج زندگی با مشکل مواجه نشوید، باید یک برنامه مالی دقیق داشته باشید. برای هر یک از بخشهای زندگی مثل مخارج روزمره، خرید بچهها، لوازم مورد نیاز، تفریح و خریدهای اضافی برنامه ریزی کنید و هر ماه مبلغ مشخصی را نیز به عنوان پس انداز در نظر بگیرید.
هر چند هزینههای زندگی امروزی به شدت زیاد شده است، اما مطمئن باشید با برنامه ریزی درست میتوانید نتیجه بهتری بگیرید. در برنامه ریزی خود حتما اهداف مالی آینده را نیز در نظر داشته باشید و برای پرداخت قسط و خریدهای اساسی زندگی نیز برنامه ریزی کنید.
۲- صرفه جویی کنید
در بیشتر خانوادهها، زمانی که خانم خانه در مصرف همه چیز صرفه جویی کند، همه اعضای خانواده نیز در همین مسیر قدم میگذارند. سعی کنید در زمان تهیه غذا، مصرف کیسه پلاستیکی و همچنین همه لوازم مورد نیاز زندگی از اسراف بپرهیزید.
مصرف بهینه و بهرهبرداری درست از نعمتهای خدا به شما کمک میکند تا هزینههای کمتری پرداخت کنید و در مدیریت مالی امور زندگی موفقتر باشید. زمانی که برای خرج و مخارج زندگی عاقلانه تصمیم بگیرید، در زندگی کمتر دچار مشکل میشوید.
۳- پرتوقع نباشید
بهتر است در امور زندگی پرتوقع نباشید و در راستای درآمد خانواده، برای خرید تصمیم بگیرید. پرتوقع بودن در زندگی مشترک موجب نارضایتی در زندگی میشود و میتواند شیرینی زندگی را به کام شما و همسرتان تلخ کند.
بودجهبندیها و مخارج زندگی را با توجه به توان و درآمد همسرتان در نظر بگیرید تا در زندگی دچار مشکل نشوید. اگر همسر شما درآمد خوبی دارد و آیندهنگر نیست، حتما مقداری از درآمد او را پس انداز کنید.
اگر همسرتان کمی خسیس است، سعی کنید با برنامه ریزی درست، رضایت او را جلب کنید یا از او بخواهید که جدا از مبلغی که برای خانه در نظر میگیرد، خودش هزینه خرید لوازم ضروری و لوازم مورد نیاز کودکان را تقبل کند.
بیشتر بخوانید: ترفندهای کاربردی برای خانه داری که باید بدانید!
۴- درآمد خانواده را بودجهبندی کنید
برای این که در طول ماه یا سال به مشکل برنخورید و بهتر امور زندگی را مدیریت کنید، بهتر است هزینههای مختلف زندگی را در گروههای مشخص بنویسید و کل هزینهها را در هر بخش مشخص کنید. در یک گروه هزینههای اصلی زندگی مثل مواد غذایی، خرید لوازم ضروری و پرداخت قبوض را بنویسید و هزینه تقریبی هر کدام را روبروی آن بنویسید.
در قسمت بعدی موارد غیر ضروری مثل خرید غذا از رستوران، خرید لوازم خانگی جدید و سایر لوازم را بنویسید. برای خرید لباس و نیازهای بچهها نیز یک بودجه مشخص در نظر بگیرید. حالا ابتدا هزینههای ضروری را مشخص کنید و بعد با توجه به مبلغ باقی مانده برای سایر موارد تصمیم بگیرید.
با این راهکار یک ماه میتوانید برای لباس هزینه کنید و ماه دیگر این مبلغ را برای خرید غذا در رستوران یا خرید اسباب بازی برای کودکان در نظر بگیرید. با این بودجهبندی راحتتر میتوانید هزینهها را مدیریت کنید و با حذف کردن اقلام غیرضروری، زندگی راحتتری را تجربه کنید.
۵- پس انداز کنید
یکی از مهمترین بخشهای مدیریت مالی برای خانمهای خانه دار پس انداز کردن است. این کار به آینده مالی خانواده و بهبود وضعیت شما در سالهای آینده کمک میکند.
به علاوه شما میتوانید با پس انداز خودتان پس از چند ماه لوازم مورد نیاز زندگی و وسایل بزرگتری را برای بهبود کیفیت زندگیتان خریداری کنید. از طرف دیگر پس انداز کردن برای یک خانم میتواند یک پشتوانه قوی ایجاد کند و به او کمک کند تا هر زمان که در زندگی مشکل مالی به وجود آمد به راحتی با آن مقابله کند.
برخی افراد معتقد هستند که بهترین پس انداز برای خانمها خرید طلا است و برخی دیگر بهترین راه پس انداز ماهیانه را قرار دادن پول در حساب بانکی مشخص میدانند. تصمیم گیری در مورد پس انداز پول یا طلا یک موضوع شخصی است و شما خودتان میتوانید با توجه به شرایط در مورد این موضوع تصمیم بگیرید.
بیشتر بخوانید: بازگشت به دنیای کار بعد از ۴۰ سالگی!
۶- با اعضای خانواده در مورد هزینهها مشورت کنید
از آن جایی که یک خانم خانه دار بیشتر زمان خود را در خانه سپری میکند و با بچهها ارتباط بیشتری دارد، بهتر است در زمان بودجهبندی هزینه خانواده حتما در مورد نیازهای همه اعضای خانواده و همینطور همسرتان صحبت کنید.
مثلا اگر فرزند شما به یک کیف جدید نیاز دارد یا باید برای مدرسه، وسیله خاصی را بخرد، حتما این لوازم را در بودجهبندی ماه در نظر بگیرید و با مدیریت مالی درست به همه امور رسیدی کنید.
۷- سرمایه گذاری کنید
اگر خانه دار هستید، به این معنا نیست که نمیتوانید درآمد داشته باشید یا به تامین نیازهای خانواده کمک کنید. برای افزایش درآمد خانواده و همچنین بهبود شرایط زندگی میتوانید مقداری پس انداز جمع کنید و در جای مناسبی سرمایه گذاری کنید و پول را به گردش درآورید.
اگر مهارت خاصی دارید، میتوانید یک کسب و کار خانگی راه اندازی کنید یا به صورت دورکاری یا حتی درست کردن انواع خوراکی و غذا و فروش آنها، خودتان درآمدزایی کنید.
حتی اگر زمان و شرایط این کارها را ندارید میتوانید مقداری از پولتان را در بانک بگذارید و ماهانه سود دریافت کنید و از هر راهی که میتوانید به بهبود وضعیت اقتصادی خانواده کمک کنید.
در این مقاله از مجله سبک زندگی آدرینبه روشهای مختلف مدیریت مالی برای خانمهای خانه دار اشاره شد و تا حدودی با روشهای پس انداز برای زنان خانه دار آشنا شدیم. به خاطر داشته باشید که شما به عنوان یک زن، نقش مهمی در مدیریت مخارج و تصمیمگیریهای مهم اقتصادی دارید و اگر هوشمندانه رفتار کنید، کمتر با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم خواهید کرد.
شما چقدر با تکنیکهای مدیریت هزینه زندگی توسط خانمها آشنایی دارید؟ در صورت تمایل میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: