نکات پخت شلغم در هواپز و قابلمه؛ برای خوشمزه‌تر شدن

  • توسط: admin


اگر شلغم را به روش صحیح و اصولی طبخ کنید علاوه بر از بین نرفتن خواصش، مزه بی‌نظیر آن شما را شگفت زده خواهد کرد. در این مقاله از مجله اکالا، تمام نکات مهمی که برای پخت شلغم در هواپز و قابلمه باید بدانید را آموزش خواهیم داد.

۷ نکته مهمی که در پخت شلغم در قابلمه و هواپز باید بدانید

شلغم یک سبزی پرخاصیت است که با روش‌های مختلف پخت می‌توان طعم و بافت آن را بهبود داد. برای پخت شلغم به هر روشی به ۷ نکته مهم زیر توجه کنید.

۱- شلغم را برش نزنید

پس از شست و شوی شلغم قسمت و سر و انتهای شلغم را فقط در حد از بین بردن ریشه و سر آن کمی برش زنید. توجه داشته باشید که این قسمت‌ها را باید جوری جدا کنید که به بدنه اصلی شلغم آسیبی وارد نشود؛ زیرا اگر در زمان پخت آب به درون بافت میانی شلغم نفوذ کند موجب بی‌مزه شدن و کم شدن عطر و طعم شلغم می‌شود.

۲- از افزودن آب زیاد خودداری کنید

بهترین روش برای پخت شلغم، روش بخارپز است. برای پخت شلغم به این روش حدود ۱/۳ تا ۲/۳ قابلمه را آب کنید و توری مخصوص بخارپز یا آبکش فلزی کوچکی را روی آن قرار دهید به طوری که شلغم‌ها با آب در تماس نباشند.

این که مقدار زیادی آب درون قابلمه بریزید و شلغم‌ها در آب غوطه ور باشند تا بپزند روندی اشتباه است که طعم اصلی شلغم را عوض می کند.

۳- از طعم دهنده‌ها کمک بگیرید

پس از شست و شو و تمیز کردن شلغم مقدار نمک و در صورت دلخواه فلفل سیاه به تمام قسمت‌های شلغم زنید. سپس آن را روی توری برای بخارپز شدن قرار دهید. با این کار در زمان پخت نمک و فلفل سیاه به بافت میانی شلغم نفوذ می‌کند و طعم شلغم شما بهتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شلغم کبابی

۴- شلغم‌های یکسان خریداری کنید

در زمان خرید دقت کنید شلغم‌هایی که انتخاب می‌کنید تقریبا یک اندازه باشند تا در مدت زمان پخت به طور یکنواخت بپزند. سعی کنید شلغم‌هایی با پوست صاف و بدون لکه انتخاب کنید شلغم‌هایی با سایز کوچک‌تر، سفیدتر و سفت‌تر انتخاب بهتری هستند.

۵- با حرارت کم و مدت زمان مناسب شلغم را بپزید

پس از به جوش آمدن آب درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید، زمان دهید تا شلغم‌ها به آرامی بپزند و نرم شوند. با توجه به اندازه شلغم‌ها آن‌ها را به مقدار کافی بپزید. اگر شلغم‌ها بیش از حد پخته شوند بافت خود را از دست می‌دهند و له می‌شوند.

۶- هواپز را از قبل گرم کنید

پخت شلغم در هواپز یک روش سریع و سالم است که باعث می‌شود شلغم‌ها بافت ترد و طعمی دلچسب پیدا کنند. هواپز را قبل از قرار دادن شلغم‌ها، به دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برسانید. پیش‌گرم کردن کمک می‌کند تا شلغم‌ها سریع‌تر و یکنواخت‌تر پخته شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شلغم تنوری بدون آب و فر

۷- شلغم‌ها را بچرخانید

در زمان پخت شلغم در هواپز بهتر است هر چند دقیقه یک‌بار آن‌ها را زیر و رو کنید تا از تمام جهات یکنواخت طلایی و ترد شوند. اگر دوست دارید شلغم‌ها کمی نرم‌تر باشند، می‌توانید زمان پخت را کمی بیشتر کنید.

امیدواریم که نکات ارائه شده در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبرایتان مفید واقع شده باشد. با استفاده از این دستورهای پخت در قابلمه و هواپز و رعایت نکات کلیدی، می‌توانید شلغم‌هایی خوش‌طعم و خوش‌عطر تهیه کنید که هم مقوی و هم لذیذ باشند.

اگر شما در طبخ شلغم از ترفندهای دیگری استفاده می کنید که موجب خوش طعم تر شدن آن می‌شود خوشحال می‌شویم که ان نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید