نوشیدنیهای شگفت انگیز برای خنک کردن روزهای گرم رمضان + روش تهیهی آنها
در ماه مبارک رمضان، به دلیل عدم مصرف آب در طول روز، باید در زمان افطار نوشیدنی های فراوان مصرف کنیم تا اجازه دهیم بدن ما نیاز آب خود را تأمین کند. شربت و نوشیدنی های مختلف در این ماه بسیار مفید هستند و به تأخیر افتادن تشنگی و تامین مقدار قند موجود در بدن کمک میکنند.
شربتهای مختلفی مانند شربت سکنجبین، آب میوههای طبیعی، شربت زعفرانی، شربت گلاب، و غیره برای ماه رمضان مناسب هستند. همچنین اسموتیهای میوهای مانند موز و بادام، و گزینههای دیگری مثل شربت گل محمدی و شربت خاکشیر نیز برای تامین آب بدن و انرژی مناسب هستند.
در زمان افطار و سحر، مصرف میوهها و سبزیجات پرآب مانند هندوانه، خیار، و گوجه فرنگی نیز بسیار مفید است. همچنین، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرنمک، و تقلیل از مصرف مواد محتوی کافئین مانند چای و قهوه میتواند کمک کننده در تامین آب بدن باشد.
با رعایت این نکات و مصرف مناسب نوشیدنیها و غذاها، میتوانیم از ماه مبارک رمضان با آرامش و سلامتی بیشتری بهرهمند شویم و از فعالیتهای خود در این ماه پر از برکت بهترین نتیجه را ببریم.
در ماه رمضان به دلیل اینکه ساعت ها آب به بدن نمیرسد، باید نوشیدنی فراوان به هنگام افطار خورد. لذا برای این منظور، شربت و نوشیدنی رمضان های مناسب ابن ماه درست کنید و نوش جان کنید. شربت هایی که عطش این ماه را از بین ببرد خیلی زیاد هستند. بهتر است کمی شربت شیرین باشد تا قند از دست رفته طول روز را تامین کند.هر چه قدر هم رو به گرما و تابستان برویم خوردن شربت در ماه رمضان بیشتر توصیه میشود. ما در این مقاله در دسته نوشیدنی از مجله اینترنتی آدرینسعی داریم به شما نوشیدنی رمضان های خوشمزه را آموزش دهیم.۱. آبیکی از بهترین نوشیدنیها در ماه رمضان آب است. در هنگام افطار میتوانید بهعنوان اولین گزینه آب را امتحان کنید. آبی که در هنگام افطار استفاده میکنید نباید سرد باشد. آب سرد به کبد و دستگاه گوارش شما آسیب میزند و ممکن است موجب دلدرد شود.یکی از سنتیترین نوشیدنیهای ماه رمضان در هنگام افطار آبگرم با آبلیمو است که موجب پاکسازی کبد و راهاندازی سیستم گوارش شما میشود.۲. شربت سکنجبینشربت سکنجبین با طعمهای مختلف درست میشود. مصرف آن دمای بدن را کاهش میدهد. سکنجبین یک اشتها آور طبیعی است. سکنجبین با عسل یا خیار انتخاب خوبی برای نوشیدنی ماه رمضان است. برای تهیه شربت سکنجبین عسل به جای عسل از شکر نیز میتوانید استفاده کنید. آب و شکر را در ظرفی میریزیم و میگذاریم روی حرارت تا کاملاً شکر در آب حل شده و جوش بیاید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت سکنجبین۳. آب میوههای طبیعی یکی ازبهترین گزینهها برای روزهداران در فاصله بین افطار تا سحر نوشیدن آبمیوههای طبیعی است. خوردن حداقل یک لیوان آبمیوه طبیعی میتواند کمک شایانی به رفععطش شما و بهبود وضعیت آب از دسترفته شما کند.از بهترین آبمیوههای طبیعی که به سیستم ایمنی بدن شما کمک میکند آب هویج و آب سیب است که در درمان و پیشگیری بیماریهایی نظیر کرونا و آنفولانزا نیز بسیار موثر است.از دیگر آبمیوههایی که به رفععطش و تامین آب بدن کمک میکند آب هندوانه است. آب هندوانه بدن شما را هیدیریته میکند و آب موردنیاز در طول روز را برای شما تامین میکند. آب طالبی و آب انگور نیز بواسطه انرژی و قندی که دارند در تامین آب بدن روزهداران و انرژی آنها در طول روز بسیار موثرند.۴. لیموناد طبیعی مواد تشکیل دهنده لیموناد طبیعی، لیمو ترش، شکر و نعناع است. مقدار کافی آب (یخ نباشد) را با لیموی تازه و شکر درون آب بریزید و با هم ترکیب کنید. در نهایت نیز چند برگ نعناع تازه درون لیوان بیاندازید. بههمین سادگی یک نوشیدنی طراوتبخش و مفید برای آبرسانی به بدن خود آماده کردهاید.۵. شربت زعفرانییکی از شربتهای پر طرفدار در بین ایرانیان شربت زعفران است. زعفران دارای خاصیتهای فراوانی از جمله برای افزایش ایمنی بدن، افرایش گردش خون، جلوگیری از بیماریهای قلبی و … است. بنابراین بهتر است از زعفران در نوشیدنی رمضان و حتی غذاهای خود استفاده کنید.برای تهیه شربت زعفران به شکر، آب، گلاب و زعفران نیاز داریم. برای این منظور زعفران را ابتدا دم کنید. دم کردن زعفران به دو صورت است: با یخ یا آب جوش.بشتر بخوانید:طرز تهیه شربت زعفرانی ۶. شربت خاکشیربی شک یک شربت مناسب و خوب برای ماه رمضان شربت خاکشیر است که با آبلیمو و شکر درست میشود. این شربت یه معجزه گر برای رفع عطش است. برای یبوست و اسهال از شربت خاکشیر استفاده میکنند.برای تهیه خاکشیر خوشمزه و خنک خاکشیر را از قبل خیس کنید تا خاک آن ته نشین شود. سپس آب آن را خالی کنید تا خاکشیر کاملاً تمیز شود. در این شربت خوشمزه از گلاب و لیمو ترش تازه نیز استفاده میشود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت خاکشیر ۷. شربت تخم شربتیشربت تخم شربتی یکی از شربتهای خوشمزه و آشنا برای ما ایرانیان است. این شربت به علت اینکه لعابی خاص دارد و در زیر دندان حس میشود، برای خیلی از افراد خوردن آن لذت بخش است. این شربت به همراه آبلیمو و گلاب و شکر برای ماه رمضان مناسب است.در شربت تخم شربتی زعفران نیز میتوانید بریزید. برای تهیه شربت تخم شربتی ابتدا تخم شربتی ها را در آب بریزید تا لعاب انداخته و بزرگ شود. در یک قابلمه شکر و آب بریزید و روی حرارت قرار دهید.بیشتر بخوانید:طرز تهیه شربت تخم شربتی ۸. نوشیدنی گل گاو زبانیکی دیگر از پیشنهادهای من به شما در ماه رمضان استفاده از دم نوش گل گاو زبان است. گل گاو زبان برای آرامش اعصاب مناسب و شادی آور است.گل گاو زبان با لیمو عمانی و عسل برای آسم و زکام بهترین دارو است. برای خوردن این گیاه پر خاصیت کافی است آن را با لیمو عمانی دم کنید و با نبات یا بدون آن میل کنید.بیشتر بخوانید: خواص گل گاو زبان۹- اسموتی سیب و دارچینترکیب سیب و دارچین در کنار هم یکی از ترکیباب بسیار پرطرفدار، مقوی و خوشمزهای است که اغلب مورد پسند قرار میگیرد. از این رو پیشنهاد میکنیم حتما اسموتی سیب و دارچین را در ماه رمضان در وعده افطار یا سحری تهیه و نوش جان کنید.مراحل تهیه اسموتی سیب و دارچینمراحل تهیه اسموتی سیب و دارچین به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ آمادهسازی موز روید. موز را بشویید و پوست بگیرید به چند قطعه برش زنید و آن را درون ظرف دربدار یا زیپکیپ در فریزی به مدت ۲۰-۱۰ دقیقه قرار دهید تا موز حالت نیمه منجمد به خود گیرد.حال به سراغ سیب ها روید آنها را بشویید و با کمک دستگاه آبمیوه گیری آب آنها را بگیرید.برای ادامه رسپی این نوشیدنی خوشمزه و پرخاصیت روی لینک طرز تهیه اسموتی سیب و دارچین کلیک کنید.۱۰- اسموتی موزاسموتی موز یکی از انواع اسموتیهای خوشمزه و پرطرفدار است که در هر فصلی میتوان آن را تهیه و نوش جان کرد. موز میوهای است که در هر فصلی به راحتی پیدا میشود.به علاوه شما میتوانید موز را در فریزر به صورت کامل یا تکه تکه نگهداری کنید که در این حالت دیگر به یخ نیازی ندارید و موز یخ زده بافتی غلیظ و کرمی به اسموتی شما خواهد داد.برای تهیه اسموتی موز به ۱ عدد موز، ماست پرچرب، شیر نارگیل و عسل احتیاج دارید که در صورت تمایل میتوانید این اسموتی را با دیگر میوههای مورد علاقهتان نیز ترکیب کنید.مراحل تهیه اسموتی موزمراحل تهیه اسموتی موز به شرح زیر است:ابتدا باید همه مواد را داخل مخلوطکن بریزید و حدود ۲ دقیقه زمان دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.اگر در خانه دستگاه مخلوطکن ندارید، موز را خرد کنید و سپس با یک چنگان آن را به خوبی له کنید.سپس موز له شده را با شیر و ماست مخلوط کنید و چند دقیقه با همزن دستی آنها را هم بزنید.در آخر نیز عسل را به ترکیب فوق اضافه و نوش جان کنید.۱۱- شربت گل محمدیشربت گل محمدی یکی از شربتهای خوشعطر، خوشرنگ و خوشطعم ایرانی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و گزینه مناسبی برای پذیرایی در مهمانی یا مناسبتهای خاص نظیر افطاری و… است. مراحل تهیه شربت گل محمدیمراحل تهیه شربت گل محمدی به شرح زیر است:ابتدا باید گلبرگهای گل محمدی را به دقت از هم جدا کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. سپس قابلمه دیگری را از آب پر کرده و روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید.پس از آن که آب به جوش آمد، آب جوش را به یکباره روی گلبرگهای گل محمدی بریزید، به طوری که آب روی گلبرگها را بپوشاند. در ادامه بلافاصله پس از ریختن آب جوش روی درب قابلمه یک دم کنی تمیز قرار دهید.حالا قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت گنار بگذارید تا عطر گلبرگها به طور کامل خارج شود. پس از گذشت ۲۴ ساعت گلبرگها را داخل صافی یا آبکش بریزید تا آب گلبرگها خارج شود.آب خارج شده از گلبرگها را در قابلمه ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را در آن ریخته و هم بزنید تا کاملا در آب حل شود. زمانی که شربت به غلظت کافی رسید، جوهر لیمو را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.حالا صبر کنید تا شربت خنک شود. آن را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال قرار دهید. پس از خنک شدن، شربت را همراه با یخ در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.۱۲- اسموتی موز و بادام اسموتی بادام یکی از نوشیدنیهای بسیار مقوی و مفید برای سلامتی بدن است که شما میتوانید آن را همراه با میوه دلخواه خود نظیر موز و… به راحتی در منزل تهیه و در وعده افطار نوش جان کنید.مراحل تهیه اسموتی موز و باداممراحل تهیه اسموتی موز و بادام به شرح زیر است:در مرحله اول باید سراغ آماده سازی شیر بادام خانگی بروید. برای این کار باید بادامها را از شب قبل خیس کنید. پوست آنها را در بیاورید.در ادامه بادامها را با ۴ لیوان آب در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید. سپس مخلوط آب و بادام را از صافی رد کنید تا شیر بادام خانگی شما آماده شود.همه مواد از قبیل شیر بادام، موز، کره بادام زمینی، ماست خامهای، وانیل و عسل را در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید.اسموتی شما آماده نوش جان کردن است. میتوانید آن را با مغز خرد شده بادام، موز و یا دارچین تزئین و سرو کنید.برای مشاهده لیست افطاریهای متنوع از قبیل پیش غذا، انواع دسر، نوشیدنی، غذاهای نونی و انواع غذا با برنج روی لینک افطاری چی بپزم؟ کلیک کنید.نکاتی برای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین چالشها روزهداران بهخصوص کسانی که در طول روز فعالیت بدنی زیادی انجام میدهند، تشنگی و از دست رفتن آب بدن است. دقت کنید که همواره در رعایت نکات مربوط به تامین آب بدن وسواس به خرج دهید زیرا کمبود آب میتواند عوارضی جدی برای بدن به همراه داشته باشد.در فاصله بین افطار تا سحر در فواصل مناسب بین ۶-۸ لیوان آب بخورید تا آب از دسترفته در طول روز جبران شود. اگر به خوردن چای یا قهوه علاقه دارید در مصرف این موارد زیادهروی نکنید، زیرا نوشیدنیهای کافئیندار ادرارآور هستند و موجب خارج شدن آب بدن شما میشوند. چای کمرنگ بنوشید و از خوردن چای پررنگ پرهیز کنید.غذاهای چرب موجب بروز تشنگی میشوند. در وعدههای ماه رمضان خود تا جای ممکن بهخصوص در زمان سحری از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید. سبزیجات و میوهها در تامین آب بدن بسیار موثرند. در وعدههای بین افطار تا سحر حتما از میوههای پرآبی مثل هندوانه تناول کنید.در وعدههای غذایی خود ر ماه رمضان از غذاهای پرنمک و شور پرهیز کنید. این غذاها آب موجود در بدن را به خود جذب میکنند و موجب بروز تشنگی می شوند.امیدوارم نوشیدنی رمضان هایی که ذکر شد، برای شما کارآمد باشد و در این ماه مبارک این نوشیدنی رمضان ها را درست کرده و از خوردن آنها لذت ببرید.
- برچسب ها: