نحوه تهیه نان فطیر اراک؛ صبحانه‌ای سنتی و لذیذ

  • توسط: admin


نان فطیر یکی از نان‌های سنتی و معروف منطقه اراک است که در تهیه آن از مواد اصلی مانند آرد، نمک، مخمر، روغن، شکر و شیره انگور یا خرما استفاده می‌شود. این نوع نان با طعم و عطر بی نظیر خود یکی از لذت‌های خاص صبحانه یا میان‌وعده شما خواهد بود.

برای تهیه نان فطیر، ابتدا آرد کامل و آرد فانتزی را با هم ترکیب کرده و سپس نمک، مخمر و شکر را به این ترکیب اضافه می‌کنیم. شیره انگور یا خرما و شیر هم به مواد اضافه شده و خمیری یکنواخت تهیه می‌شود. روغن نیز به خمیر اضافه شده و خمیر به خوبی ورز داده می‌شود.

سپس خمیر به استراحت در ظرف پرداخته می‌شود و پس از آن به قسمت‌های مساوی تقسیم می‌شود و به چونه می‌گیریم. در نهایت، به شکل‌دهی نان‌ها پرداخته و با کنجد و رومال شده‌ و به فر نیم‌گرمی می‌پزند.

نان فطیر اراک یکی از محبوب‌ترین نان‌های سنتی ایران است که با دنبال کردن دستورالعمل منظم و دقیق می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید.

نان فطیر یکی از نان‌های سنتی و قدیمی اراک است که طرز تهیه بسیار آسان اما زمانبری دارد. شما می‌توانید این نان را به‌ عنوان میان‌ وعده یا صبحانه تهیه و با یک فنجان چای داغ میل کنید و از طعم و عطر بی‌نظیرش لذت ببرید.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌ترین و دقیق‌ترین طرز تهیه نان فطیر اراک را به‌ صورت مرحله‌ به‌ مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه نان فطیر اراکمدت‌ زمان آماده‌ سازی، استراحت و تهیه این نان ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۸ عدد نان ۱۰۰ گرمی به شما می‌دهد.درجه سختی تهیه این نان در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه نان محلی فطیر:آرد فانتزی۲۵۰ گرمآرد کامل۱۵۰ گرمنمک۲.۵ گرممخمر۷.۵ گرمروغن۵۰ گرمشیره انگور یا خرما۵۰ گرمشکر۲۵ گرمشیر یا آب۲۳۰ گرمزرده تخم مرغ۱ عددشیر برای رومال۲ قاشق غذاخوری کنجدبه مقدار دلخواهمرحله اول: ترکیب آرد کامل و آرد فانتزیدرون ظرف مناسبی آرد کامل و آرد سفید را بریزید. آردها را با هم ترکیب کنید.مرحله دوم: افزودن سایر مواد خشکنمک، مخمر فوری و شکر را به ترکیب مواد خشک اضافه کنید.همه مواد خشک را به‌ خوبی با هم ترکیب کنید.مرحله سوم: افزودن شیره انگورشیره انگور یا شیره خرما را در این مرحله به مواد خشک اضافه کنید.کمی با لیسک مواد را به هم زنید تا شیره انگور با آردها ترکیب شود.مرحله چهارم: افزودن شیرشیر به دمای محیط رسیده را به ترکیب مواد درون ظرف کم‌کم اضافه کنید و مواد را به هم زنید تا شیر به خورد آرد رود.می‌توانید در این مرحله مقداری شیر و آب را با هم ترکیب کنید یا کلاً از آب استفاده کنید.خمیر را به‌ خوبی ورز دهید تا بافتی یک‌دست و یکنواخت به خود گیرد.بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان بالاتوه لاریمرحله پنجم: افزودن روغن‌ مایعپس از جمع‌شدن خمیر نان، روغن‌ مایع را یک‌ باره به آن اضافه کنید.با دست به‌ خوبی خمیر را ورز دهید تا روغن به خورد خمیر رود و خمیر بافتی نرم و لطیف به خود گیرد.در این مرحله به‌ جای ورز دادن می‌توانید خمیر را در دست گیرید و آن را ۱۰۰-۱۵۰ بار به میز کار بکوبید.در همین مرحله ته ظرف را چرب کنید و خمیر را در ظرف گذارید.روی خمیر را بپوشانید و در دمای محیط ۱-۲ ساعت به آن زمان دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.مرحله ششم: چونه کردن خمیرپس از استراحت دادن خمیر را از ظرف خارج کنید.پف خمیر را نگیرید و آن را به ۸-۱۰ قسمت مساوی مطابق سلیقه خودتان تقسیم کنید.تکه‌های خمیر را به‌ آرامی چونه بگیرید و‌ گرد کنید.آن‌ها را درون سینی بچینید. پلاستیک فریز را باز کنید و‌ با کمی روغن مایع آن را چرب کنید.پلاستیک را روی چانه‌های خمیر بکشید و ۳۰-۴۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا چونه‌ها کمی تغییر حجم دهند.مرحله هفتم: باز کردن خمیرچانه‌های خمیر را با کمک دست‌ کمی باز کنید.حال با کمک وردنه به‌ آرامی آن‌‌ها را به قطر یک‌ سانتی‌متر باز کنید و‌ با کمی فاصله درون سینی فر گذارید.مرحله هشتم: آماده‌سازی فرفر برقی یا گازی‌تان را در این مرحله روشن کنید.آن را روی دمای ۲۰۰-۲۵۰ درجه قرار دهید تا فر به‌خوبی گرم شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان قندی به روش خانگیمرحله نهم: تزیین و‌ رومال کردن نان‌هابا چاقو یا هر ابزار مناسبی که در دسترس دارید روی سطح نان شیارهایی ایجاد کنید.می‌توانید برای خوش‌رنگ‌تر شدن نان، یک زرده تخم‌مرغ را در ظرفی بشکنید و کمی به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود.مقداری شیر به زرده اضافه کنید و مجدد به هم زنید.حال با کمک براش از مواد فوق روی نان‌ها بزنید به شکلی که تمام قسمت‌های نان با ترکیب خوش‌رنگتان کاور شود.به‌ دلخواه مقداری کنجد روی نان‌ها بریزد.مرحله دهم: پخت نانسینی نان را در فر گذارید، دمای پخت را روی ۲۰۰ درجه فر برقی تنظیم کنید.به مدت ۱۰ دقیقه نان‌ها را در فر بپزید.پش از پخت برای نرم و لطیف ماندن نان‌ها بهتر است آن‌ها را در ظرف درب‌دار نگهداری کنید تار در اثر مجاورت با هوا خشک نشوند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی چای چورگی زنجانینان‌های محلی و‌ بسیار خوشمزه شما آماده نوش‌ جان‌ کردن هستند، پیشنهاد می‌کنیم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، نان‌های بسیار لطیف و خوشمزه‌ای را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید