ناهار خاص و شگفت انگیز: طعمی متفاوت از فسنجان با بادام زمینی!
خورش فسنجان یکی از اصیلترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. این خورش به طور سنتی با گردو تهیه میشود، اما میتوانید از بادام زمینی نیز به عنوان جایگزینی استفاده کنید. در این مقاله از آدرینبلاگ، طرز تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی
مواد لازم جهت تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی به شرح زیر است:
بادام زمینی۵۰۰ گرممرغ۱ عدد (حدود ۱.۵ کیلوگرم)پیاز۲ عدد بزرگرب انار۳ قاشق غذاخوریشیره انگور۲ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخورینمکبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمآببه مقدار لازم
مراحل تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی بادام زمینی
بادام زمینیها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنید.
بعد از خیس شدن، بادام زمینی ها را پوست بگیرید و دوباره به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید.
بادام زمینیهای خیس شده را آبکش کنید و در آسیاب برقی یا غذاساز به صورت پودر ریز درآورید.
اگر زمان کافی برای این کار را ندارید میتوانید از پودر بادام زمینی آماده استفاده کنید.
مرحله دوم: طعم دار و سرخ کردن مرغ
مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید.
تکه های مرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و با مقداری زردچوبه و نمک مزه دار کنید.
به خوبی مرغ را ماساژ دهید تا تمام قسمتهای گوشت آن با ادویهها طعم دار شود.
حال مقداری محلول زعفران به مرغها زنید و روی ظرف را بپوشانید تا کمی مرغها استراحت کنند.
سپس در قابلمهای که قصد طبخ خورش را دارید مقداری روغن بریزید و هر طرف مرغها را چند دقیقهای سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
بعد از سرخ شدن، مرغ ها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه نجفی (عراقی)
مرحله سوم: تفت دادن پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
آنها را نگینی خرد کنید و در همان قابلمهای که مرغها را سرخ کردید، تفت دهید تا طلایی رنگ و شفاف شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن پودر بادام زمینی
پودر بادام زمینی را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به مدت ۳-۶ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن رب انار و شیره انگور
رب انار و شیره انگور را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
در این مرحله میتوانید مطابق با ذائقتان تناسب و مقدار رب انار یا شیره انگور را کمی تغییر دهید.
به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتان برسید.
توجه داشته باشید که برای پخت خورش فسنجان در این مرحله باید آب ولرم به خورش اضافه کنید. از افزودن آب جوش بپرهیزید.
مرحله ششم: اضافه کردن مرغ و پخت خورش
مرغ های سرخ شده را به محتوای درون خورش اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا خورش به نقطه جوش رسد.
سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید خورش به مدت ۲ تا ۱ ساعت جا بیفتد و به روغن بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش مرغ و انبه
مرحله هفتم: تنظیم چاشنی و سرو غذا
پس از پخت و لعاب انداختن خورش با مقداری نمک چاشنی خورش را تنظیم کنید.
خورش را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال بادام یا خلال پسته آن را تزیین کنید.
این خورش جذاب را با نان یا برنج میتوانید سرو و نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی
در تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی به ۳ نکته طلایی مهم زیر توجه کنید:
می توانید از گوشت قلقلی به جای مرغ در این خورش استفاده کنید.برای طعم بهتر خورش، می توانید از مقداری گردو آسیاب شده نیز در کنار بادام زمینی استفاده کنید.اگر خورش شما خیلی ترش شد، می توانید از ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر برای تعدیل طعم آن استفاده کنید.
خورش فسنجان با بادام زمینی طعمی متفاوت و به یاد ماندنی دارد و می تواند به عنوان یک غذای نذری یا مهمانپذیری نیز سرو شود. امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی آدرینبرایتان مفید باشد و بتوانید یک خورش فسنجان با بادام زمینی خوشمزه و به یاد ماندنی برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: