معلومات جدید: نرخ تسعیر ارز شبکه بانکی کشور به روز شد!

  • توسط: admin


اخیراً مدیریت ارزی بانک مرکزی اعلام کرده است که نرخ تسعیر ارز شبکه بانکی کشور به صورت فوری تعیین شده است. این تصمیم جهت تعیین وضعیت ارزین و ارزش پول ملی در بازارهای مالی و اقتصادی کشور اتخاذ شده است. این اطلاعات استراتژیک برای سرمایه گذاران، تجار و نهادهای مالی است و تاثیر بسزایی بر تصمیم‌گیری‌های مالی آن‌ها دارد.
بنابراین، اطلاع از نرخ تسعیر ارز شبکه بانکی کشور به موجب برنامه ریزی درست و موثر در فعالیت‌های مالی و تجاری می‌تواند به جلوگیری از ریسک های مالی و اقتصادی کمک کند و امکان ارزش زندی ارزی و ارزیابی درست و سریع امور مالی را فراهم می‌سازد. بنابراین، آشنایی با این تغییرات و اعلامات شبکه بانکی کشور برای تمامی افرادی که در حوزه اقتصاد و مالی فعالیت می‌کنند بسیار حیاتی است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  تسنیم، بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس بخشنامه شماره 03/6492 و پیرو بخشنامه های منتهی به بخشنامه شماره 319616‏‏/01 مورخ 25‏‏/12‏‏/1401 موضوع اعلام نرخ تسعیر برای گزارشگری مالی منتهی به اسفند ماه سال 1401 و بر اساس مصوبة جلسه 14 فروردین ماه 1403 هیئت عامل بانک مرکزی در خصوص نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی شبکه بانکی کشور برای گزارشگری مالی پایان سال 1402، بر اساس بند «الف» مصوبه مقرر شد تا اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای گزارشگری مالی پایان سال مالی 1402 بر اساس نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ 28‏‏/12‏‏/1402 و با رعایت استانداردهای حسابداری، تسعیر شود.
در بند «ب» این مصوبه آمده است که سود (زیان) ناشی از تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی در پایان سال مالی به حساب سود و زیان دوره منتقل و چنانچه مانده سرفصل «حساب سود و زیان انباشته» بانک و موسسه اعتباری غیربانکی قبل از تخصیص اندوخته ها نشان دهنده سود باشد، سود ناشی از تسعیر (پس از حذف آثار مالیاتی احتمالی) به عنوان سود قابل تقسیم محسوب نمی شود و باید صرف افزایش سرمایه آن بانک و موسسه اعتباری غیربانکی شود. ضمناً چنانچه مانده سرفصل مزبور نشان دهنده زیان باشد، سود ناشی از تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی، صرفاً کاهنده زیان انباشته خواهد بود.
براساس بند «ج» این مصوبه قراردادهای منعقده بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با مشتریان، تابع شرایط و مفاد مندرج در قراردادهای فیمابین است.
همچنین بر اساس بند «د» مصوبه در خصوص اقلام دارایی ها و بدهی های ارزی غیرپولی نیز مفاد استانداردهای حسابداری (مبنی بر تسعیر به نرخ ارز زمان ایجاد‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/ تحصیل‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/ تجدید ارزیابی) لازم الاجرا است.
گفتنی است، بر اساس اعلام بانک مرکزی تا مقطع بعدی اعلام نرخ تسعیر توسط این نهاد، مراتب فوق با لحاظ مفاد بخشنامه شماره 149153‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/96 مورخ 16‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/5‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1396 ملاک و مبنای تسعیر اقلام دارایی ها و بدهی های ارزی در بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید