معرفی گیاه آگلونما؛ راهنمای نگهداری و پرورش

  • توسط: admin


آگلونما یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا با برگ‌های متراکم است. نام دیگر این گیاه، گیاه همیشه سبز چینی یا همیشه سبز فیلیپینی است. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا به معرفی گیاه آگلونما بپردازیم.

در ادامه به طور مفصل در مورد شرایط مناسب نگهداری آگلونما مانند نور مستقیم، درجه حرارت مورد نیاز، رطوبت لازم و برنامه آبیاری و کوددهی توضیح خواهیم داد. در نهایت روش‌های تکثیر این گیاه مثل قلمه زنی و کاشت بذر را یاد می‌گیریم؛ پس با ما همراه باشید.

انواع آگلونما

این گیاه دارای ۱۱ گونه‌ مختلف است که هر یک ظاهر متفاوتی دارند. آگلونما معمولا تک شاخه است و طول هر برگ آن به ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد. ارتفاع ساقه این گیاه هم ۶۰ سانتی‌متر است. در جدول زیر با انواع آگلونما و مشخصات ظاهری آن‌ها آشنا می‌شویم.

ناممشخصات ظاهریآگلونما چینیبرگ‌های سبز تیره با رگه‌های نقره‌ایآگلونما قرمزبرگ‌هایی با ترکیب رنگ‌های سبز و قرمزآگلونما نقره‌ایبرگ‌های سبز روشن با خطوط نقره‌ایآگلونما پینکبرگ‌هایی با رگه‌های صورتی و سبزآگلونما بامبوبرگ‌های باریک و بلند شبیه به بامبوآگلونما طلاییبرگ‌های سبز با نقاط طلاییآگلونما مرواریدیبرگ‌هایی با ترکیب رنگ‌های سفید و نقره‌ایآگلونما سیاهبرگ‌های تیره با جلوه‌ای بسیار شیکآگلونما استریپبرگ‌هایی با رگه‌های عمودی و جذابآگلونما گل‌دارگونه‌ای که علاوه بر برگ‌های زیبا، گل‌های رنگارنگی هم داردآگلونما سوزنیگیاهی با برگ‌های باریک و بلند شبیه به سوزن

راهنمای نگهداری و پرورش آگلونما

این گیاه مانند هر گیاه دیگری به برخی از شرایط برای رشد و پرورش نیاز دارد. در ادامه هر یک از شرایط مورد نیاز برای رشد این گیاه را با جزئیات بررسی می‌کنیم.

نور ملایم

این گیاه به نور ملایم و غیرمستقیم نیاز دارد و در نور زیاد دچار سوختگی برگ می‌شود. از میان انواع آگلونما، آگلونما نقره‌ای می‌تواند با محیط‌های کم‌نورتر هم سازگار شود.

بهترین جا برای قرار دادن گلدان آگلونما پشت پنجره‌های شرقی یا جنوب شرقی با فاصله ۱ متری است. در این شرایط آگلونما می‌تواند از آفتاب صبحگاهی هم بهره‌مند شود. در انواع رنگی آگلونما، نور کم می‌تواند باعث شود که لکه‌های رنگی گیاه کم‌کم محو شوند.

بیشتر بخوانید: تقویت کننده‌های طبیعی گیاهان

دمای معتدل

این گیاه، یک گیاه بومی مناطق گرمسیری است و به همین دلیل دمای مورد نیاز آن، دمای مرطوب و معتدل است. بهترین دما برای آگلونما بین ۲۱ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد است. دماهای زیر ۱۰ درجه می‌تواند به گیاه آسیب بزند.

راهنمای نگهداری و پرورش آگلونما

رطوبت مورد نیاز

آگلونما، گیاه بومی مناطق گرم و مرطوب جنوب شرقی آسیا است. با توجه به این موضوع، واضح است که این گیاه به رطوبت علاقه دارد و اسپری آب روی برگ‌ها می‌تواند برای حفظ شادابی آگلونما مفید باشد.

خاک سبک

آگلونما به خاک‌های سبک با زهکشی خوب نیاز دارد. ترکیب خاک برگ و پرلیت گزینه مناسبی برای این گیاه است. استفاده از تکه‌های زغال هم به بهبود کیفیت خاک کمک می‌کند.

خاک آگلونما باید کمی اسیدی و غنی از نیتروژن باشد. قبل از کاشتن این گیاه از وجود سوراخ‌های کافی برای عبور آب در ته گلدان مطمئن شوید.

آبیاری منظم

زمانی که روی خاک خشک شد، آبیاری کنید فقط یادتان باشد که آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه می‌شود. مدت زمان خشک شدن خاک این گیاه در تمام طول سال یکسان نیست پس بهتر است به صورت روزانه میزان رطوبت بخش رویی خاک را بسنجید.

برای آبیاری آگلونما لازم است از آب تصفیه شده، آب جوشیده و سرد شده یا آب باران استفاده کنید. باید به قدری به این گیاه آب بدهید که از سوراخ انتهای آن آب خارج شود. آب اضافی جمع شده در انتهای گلدان را بیرون بریزید.

بیشتر بخوانید: نکات مراقبت و آبیاری گیاهان آویز

کوددهی فصلی

در فصل رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار از کود مایع استفاده کنید. کودهای پوسیده یا خاک برگ جنگلی نیز برای رشد این گیاه مفید هستند.

تمیز کردن برگ‌ها و تعویض گلدان

گلدان آگلونما هر ۱۸ تا ۲۴ ماه نیاز به تعویض دارد. گلدان گیاه باید از اندازه ریشه بزرگتر باشد. با انجام منظم این کار، گیاه شما با طراوت و سالم می‌ماند.
برای شادابی بیشتر گیاه، برگ‌ها را با دستمال مرطوب تمیز کنید. این کار جلوه شفاف‌تری به برگ‌ها می‌دهد.

اگر روی برگ‌ها لکه ایجاد شده است می‌توانید از ترکیب چند قطره شیر و یک لیتر آب برای تمیز کردن برگ‌ها استفاده کنید. این ترکیب یک تقویت کننده برای آگلونما به حساب می‌آید.

خواص آگلونما

هرس کردن گیاه

لازم است که برگ‌های زرد و آسیب دیده را به صورت پیوسته هرس کنید تا گیاه شما بهتر به رشد خود ادامه دهد. برای این کار می‌توانید برگ‌های زرد پایین گیاه را هم هرس کنید. بعضی اوقات هرس کردن به منظور تکثیر گیاه و قلمه‌زنی آن انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: نحوه هرس کردن گیاهان خانگی

خواص آگلونما

آگلونما می‌تواند هوای منزل شما را تصفیه کند. این خاصیت به بهبود کیفیت خواب و سلامت دستگاه تنفسی شما کمک می‌کند. جالب است بدانید که این گیاه را در آسیا به عنوان گیاهی خوش‌ یمن می‌شناسند و به همین دلیل نگهداری از آن بسیار رایج است.

روش‌های تکثیر آگلونما

تکثیر آگلونما از طریق روش‌های قلمه‌زنی و کاشت بذر رایج است. در ادامه به هر یک از این موارد نگاهی دقیق‌تر خواهیم داشت.

تکثیر از طریق قلمه‌زنی

این روش، ساده‌ترین روش تکثیر آگلونما است. برای قلمه‌زنی ساقه باید ساقه‌های جدیدی که حداقل ۵ برگ دارند انتخاب کنید. می‌توانید ساقه‌های قدیمی با چند گره و بدون برگ را هم برای قلمه‌زنی استفاده کنید.

قلمه‌های سالم را در خاک مرطوب قرار دهید تا ریشه‌ بدهند. می‌توانید این قلمه‌ها را برای ریشه دادن داخل آب هم قرار دهید. بعد از ریشه دادن می‌توانید قلمه‌ها را بکارید. ۲۵ تا ۴۵ روز بعد جوانه‌ها قابل مشاهده خواهند بود.

تکثیر از طریق بذر

برای تکثیر آگلونما با بذر باید بذر را ۲۴ ساعت در آب اسیدی قرار دهید. بعد از یک روز، بذرها را روی خاک بخش کنید و یک لایه بسیار نازک از خاک را روی آن بریزید. بستر کاشت را در دمای معتدل و در خاکی مرطوب نگه دارید. این بذرها تا ۶۰ روز بعد جوانه می‌زنند.

روش‌های تکثیر آگلونما

بیماری‌ها و مشکلات آگلونما

رشد آگلونما مثل هر گیاه دیگری، ممکن است با برخی از بیماری‌ها و مشکلات مواجه شود. آلودگی با کنه‌های عنکبوتی و شته‌ها بسیار به ندرت در آگلونما اتفاق میفتد اما در صورت به وجود آمدن این مشکل می‌توانید از صابون ارگانیک حشره‌کش استفاده کنید.

در ادامه با برخی از این مشکلات و شیوه برطرف کردن آن آشنا می‌شویم.

علائممشکلپژمردگی برگ‌هانور زیادنازک شدن برگ‌هاآب زیادلبه‌های زرد و قهوه‌ای برگخاک مرطوببرگ‌های زرد و قهوه‌ایخاک خشککوچک شدن برگ‌هانیاز به تغذیه یا تعویض گلدانلوله شدن برگ‌هاکم بودن رطوبتلکه‌های سفید پنبه‌ای زیر برگ‌هاشپشک آردآلود (نیاز به سمپاشی)

در این مطلب از بخش سبک زندگی آدرینبا گیاه آگلونما آشنا شدیم و شرایط مورد نیاز برای نگهداری از آن را مرور کردیم. با رعایت نکات گفته شده می‌توانید یک آگلونما شاداب و سرزنده در خانه داشته باشید و فضای خانه خود را سرشار از زیبایی و سرزندگی کنید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید