معرفی بنادر اصلی دبی، بندر راشد و بندر جبل علی

  • توسط: admin


به‌منظور آشنایی ویژه با دبی در کنار جاذبه‌های تفریحی کم‌نظیر و برج‌های سربه‌فلک کشیده این شهر، بایستی به بنادر اصلی دبی نیز توجه داشت؛ زیرا، بنادر دبی همواره تولیدکننده بخش عمده‌ای از درآمدهای این شهر پیشرفته هستند. جالب است بدانید که باتوجه‌به وسعت کم این شهر تمامی بنادر اصلی، فرودگاه‌های بین‌المللی، بازارها و البته هتل‌های متعددی نظیر: هتل بست وسترن ام فور دبی، جمیراه، رافلز، برج العرب و…، در فاصله تقریبا کمی نسبت‌به یکدیگر قرار گرفته‌اند. ازجمله مهم‌ترین بنادر دبی می‌توان به بندر الحمریه، بندر جبل علی و بندر راشد اشاره داشت. البته در این میان، بنادر جبل علی و راشد (رشید)، حجم گسترده‌تری از مبادلات دریایی را به‌خود اختصاص داده‌اند.

بندر راشد دبی (AEDXB)

بندر راشد (یا همان پورت رشید) یکی از بنادر اصلی و چندمنظوره دبی محسوب می‌شود. بر مبنای برنامه توسعه تجاری این شهر، بندر راشد در سال ۱۹۷۲ تأسیس شد و با ارائه خدمات دقیق و همکاری‌های ویژه بین‌المللی، ظرف مدت کوتاهی به مقصد مطلوب هزاران کشتی از سراسر جهان تبدیل شد. بایستی به این نکته نیز اشاره داشت که به‌لطف ساختار خاص بندر راشد، این مجموعه اولین بندر پیشرفته کانتینری خاورمیانه به‌شمار می‌رود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، از مهم‌ترین دلایل موفقیت این مجموعه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • روابط همه‌جانبه با دیگر بنادر دبی و کشور امارات

  • استقرار در قلب شهر

  • فاصله بسیار کم با فرودگاه بین‌المللی دبی

  • احداث درای داک دبی (مرکز تعمیر و خدمات مراقبتی کشتی‌ها) در کنار بندر راشد

  • میزبانی ویژه از کشتی‌های کروز و ارائه خدمات عالی در زمینه مسافربری

این بندر در کنار در اختیارداشتن ایستگاه‌ها و ساختارهای وسیع و قدرتمند مبادلات دریایی، همواره در بحث پشتیبانی و میزبانی از سفرهای دریایی نیز یک بندر پیشتاز محسوب می‌شود. در همین راستا، جالب است بدانید که تا سال ۲۰۲۱، بندر راشد به‌مدت ۱۴ سال متوالی موفق به دریافت جایزه بین‌المللی بندر برتر مسافرتی در خاورمیانه شده است. با استقرار بسیاری از هتل های دبی در اطراف این مجموعه، شرایط مسافرتی این بندر بیش از پیش ارتقا پیدا کرد؛ به‌عنوان مثال، هتل بست وسترن ام فور دبی با بندر راشد تنها ۴ الی ۵ دقیقه فاصله دارد.

تغییرات تدریجی در کاربری بندر راشد دبی

بندر راشد در ابتدا، با ظرفیت مبادلات کمتر از ۱/۰ میلیون TEU راه‌اندازی شد و مطابق طرح توسعه اختصاصی خود، به‌تدریج ظرفیت آن ارتقا یافت؛ به‌طوری‌که درحال حاضر، این بندر مهم دبی با ظرفیت ۷/۱ میلیون TEU درحال فعالیت است. البته باتوجه‌به پتانسیل‌های مسافرتی بندر راشد و تقبل بسیاری از فعالیت‌های باربری توسط بندر جبل علی، مجموعه دی پی ورلد، مالک بندر راشد، درنظر دارد تا این بندر را به یک درگاه مسافرتی و گردشگری تبدیل کند. پشتیبانی کامل از انواع کشتی‌های کروز، مسافربری، شناورهای باری Roll-on/roll-off و شناورهای پکس-رو، یکی از همین اقدامات به‌شمار می‌رود.

افتتاح تعداد زیادی از آپارتمان‌های مسکونی، مجتمع‌های تفریحی و هتل های دبی در خطوط ساحلی چسبیده به این مجموعه، از دیگر دلایل مالکان بندر راشد برای تبدیل این بندر به یک درگاه مسافرتی است. به‌طور کلی آن‌ها قصد دارند تا با استفاده هم‌زمان از پتانسیل‌های مرکز تعمیر و بازرسی کشتی دبی، رشد محوطه‌های توریستی پیرامون و مرکز دریایی تازه تأسیس مجاور مجموعه خود، بندر راشد را به یک مجموعه عظیم گردشگری دریایی و پیشتاز برای اقامت و رزرو هتل دبی تبدیل کنند.

بندر جبل علی دبی (AEJEA)

روند پیشرفت بندر جبل علی دبی بسیار جالب توجه بوده است. این بندر ۵۴ساله، در ابتدا فقط به‌منظور جابه‌جایی کانتینرها و کالاها از بندر راشد مورداستفاده قرار می‌گرفت؛ اما امروزه با ثبت ظرفیت بیش از ۲۲ میلیون TEU، به‌عنوان مهم‌ترین بندر تجاری دبی و البته شلوغ‌ترین بندر خاورمیانه شناخته می‌شود. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت خواهد بود که امروزه در رده‌بندی پرترددترین بنادر جهان، بندر جبل علی دبی، رتبه ارزشمند نهم را به‌خود اختصاص داده است.

بایستی بدانید که بندر جبل علی نیز با بسیاری از مجتمع‌های تفریحی دبی و هتل‌های معروف شهر نظیر: سیتی مکس بیزینس بی، نایت آرمور، جمیرا بیچ، هتل بست وسترن ام فور دبی، سوئیسوتل الغریر و…، فاصله زیادی ندارد. البته به‌طور کلی تمرکز کاری این بندر، بیشتر معطوف به تبادلات دریایی کالاها است.

خدمات گسترده بندر جبل علی

بندر جبل علی به‌لطف ساختار و تجهیزات پیشرفته خود، بیشترین حجم حمل‌ونقل کانتینری کالاها را به‌خود اختصاص داده است؛ علاوه‌بر حمل محموله‌های دولتی، ایستگاه‌های حرفه‌ای این بندر، به‌صورت حمل ال‌سی‌ال کانتینری نیز فعالیت می‌کنند. درحال حاضر بندر جبل علی با در اختیارداشتن پنج کیلومتر اسکله، امکان ارائه خدمات به کشتی‌های ۱۶۰ بندر مختلف را خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود با افتتاح فاز چهارم این مجموعه، بندر راشد در زمره ۵ بندر شلوغ جهان قرار گیرد و به شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد کشور امارات کمک کند.

ارتباط تنگاتنگ بنادر جبل علی و راشد با فرودگاه بین‌المللی دبی

فرودگاه بین‌المللی دبی به‌طور میانگین با انجام هشت هزار پرواز در هفته (به ۲۸۰ نقطه از دنیا) و حمل ۵/۲ میلیون تن بار در سال، از پتانسیل بسیار بالایی برای تجارت و گردشگری برخوردار است. ازهمین‌رو، بنادر جبل علی و راشد با ایجاد خطوط ویژه برای دسترسی به محوطه‌های حمل بار هوایی فرودگاه بین‌المللی دبی، از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده می‌کنند. اکثر افراد از سراسر جهان با تهیه بلیط هواپیما دبی، وارد فرودگاه بین‌المللی این شهر می‌شوند. البته فرودگاه آل مکتوم دبی نیز در نزدیکی بندر جبل علی قرار گرفته است و وظیفه حمل هوایی بخشی از کالاهای ترخیص‌شده از بندر جبل علی را برعهده دارد.

سفر بی‌دردسر به دبی با انتخابی هوشمندانه

هرساله بسیاری از ایرانیان به‌منظور تفریح، پیدا کردن کار، انجام بیزینس و…، راهی شهر زیبای دبی می‌شوند. تجربه نشان داده است که اکثر این افراد، در فرایندهای مربوط به رزرو هتل دبی و خرید بلیط دبی، دچار سردرگمی‌های گسترده‌ای می‌شوند. در همین رابطه، شرکت معتبر «فلای تودی» به‌لطف همکاری‌های گسترده با حدود ۹۰۰ ایرلاین، پوشش بیش از ۵/۱ میلیون هتل و اقامتگاه در سراسر جهان، پشتیبانی حرفه‌ای در تمامی ساعات شبانه‌روز و البته تضمین ارائه خدمات باکیفیت، همواره توانسته لبخند رضایت را روی لب‌های کاربران خود بنشاند. برگزاری تورهای خارجی و داخلی، امکان تهیه بلیط‌های داخلی، رزرو هتل‌های سراسر ایران، خرید بلیط قطار و دریافت انواع ویزا، از دیگر خدمات متنوع شرکت معتبر فلای تودی به‌شمار می‌رود.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید