مرموزی بزرگ: چرا جیره‌بندی آب به اهمیت افزوده شده است؟

  • توسط: admin


جیره‌بندی آب به معنای تخصیص منابع آب به کاربردهای مختلف و بهینه سازی مصرف آنها است. این مفهوم در مدیریت منابع آب و برنامه‌ریزی استفاده از آب برای کاهش تبخیر، تراز آب‌ها و افزایش بهره‌وری منابع آبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جیره‌بندی آب با هدف حفظ منابع آب و جلوگیری از تخریب زیست محیطی انجام می‌شود. این روش از اهمیت ویژه‌ای در کشاورزی، صنعت، شهری و سایر بخش‌های اقتصادی استفاده می‌شود تا منابع آبی بهینه تر به مصرف برسد و زیان‌های ناشی از بی‌رغبتی و بی‌توجهی به حفظ منابع آبی کاهش یابد. این روش از اهمیت ویژه‌ای در مدیریت پایدار آب است و از طریق آن می‌توان از منابع آبی جلوگیری کرد.

به گزارش آدرینبه نقل از مهر، یک مقام مسوول گفت: چهارمین سال خشکسالی را پشت سر می گذاریم که خشکسالی و کم بارشی باعث شده که در روند بررسی آمار موجود از ۵۶ سال گذشته میزان بارش‌ها رتبه کاهش بارش رتبه ۵۴ قرار دارد.
هاشم امینی مدیر عامل آبفای کشور با اشاره به اینکه شهروندان و هم‌میهنان در خصوص آب شرب در ایام پیک مصرف دغدغه دارند، گفت: شرایط اقلیمی باعث شده که چهارمین سال خشکسالی را پشت سر بگذاریم که خشکسالی و کم بارشی باعث شده که در روند بررسی آمار موجود از ۵۶ سال گذشته میزان بارش‌ها رتبه کاهش بارش رتبه ۵۴ قرار دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه در چهارمین سال خشکسالی به سر می بریم و این موضوع باعث ناترازی در منابع آب شرب شده است، به همین دلیل وزارت نیرو قطعاً به جهت تکلیف و وظیفه‌ای که در تأمین آب شرب دارد برنامه‌ریزی بسیار منسجمی را برای تأمین آب شرب به خصوص در پیک مصرف انجام داده است.
به گفته مدیر عامل آبفای کشور پس از پایش و بررسی‌های انجام گرفته بر کل کشور شاهد ناترازی برای ۱۸ استان هستیم و پروژه‌های متعددی را تعریف کرده ایم که از ابتدای مهر این پروژه‌ها آغاز شده و امیدواریم در پیک مصرف تابستان نگرانی از بابت تأمین آب نداشته و پایداری شبکه آب شرب برای برداشت مردم حفظ شود.
به گفته این مقام مسؤول به هیچ عنوان مجموعه وزارت نیرو بحث جیره بندی آب را در سناریوهای خود ندارد و تمام تلاش خود را خواهد کرد که آب پایدار را در اقصی نقاط کشور تأمین کند.
وی ادامه داد: در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان که به جهت عدم ورود حق آبه به حق کشور، شرایط خاصی دارد به همین دلیل پروژه‌های خاص آبرسانی از تهلاب، آبرسانی از بندان، آبرسانی از منابع محلی و زیر زمینی استان و احداث بزرگترین آب شیرین کن خشکی دنیا که با سرعت در حال پیگیری است.
وی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف در شرایط فعلی خاطر نشان کرد: مردم عزیز موضوع مدیریت مصرف و مصرف بهینه آب را در کارهای روزمره خود قرار دهند و این موضوع کمک می‌کند بهتر بتوانیم تابستان را پشت سر بگذاریم و منابع آبی خود را حفظ کنیم. همچنین پس از رصد و پایش های انجام شده حدود ۱۸ استان و ۳۳۹ شهر در شرایط تنش آبی قرار دارند البته برای تمامی شهرها برنامه‌های جامعی و مناسبی برای گذر از تابستان دارند و در طرح‌های بلند مدت وزارت نیرو قرار می‌گیرند.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید