مذاکراتی جذاب برای احیای برجام در کنار نشست سازمان ملل منعقد شد
در حاشیه نشست سازمان ملل، مذاکراتی برای احیای برجام برگزار شد. این مذاکرات در جهت تقویت توافق هستهای بین ایران و کشورهای اعضای توافقنامه برجام صورت گرفته است. با توجه به تحریکهای اخیر و خروج آمریکا از توافق هستهای، اهمیت احیای برجام بیش از پیش به نمایش درآمده است. در این مذاکرات، نمایندگان ایران و کشورهای دیگر تلاش میکنند تا راهکارهایی برای حفظ توافق و تضمین منافع هر دو طرف پیدا کنند. نشستهای مذاکراتی برای احیای برجام این امید را میدهد که در آینده، بازگشت به تعهدات توافق هستهای و حفظ صلح و امنیت منطقهای هرچه سریعتر ممکن باشد. این تلاشها نشان از تمایل سیاسی نهادهای بینالمللی به حل و فصل بحرانهای بینالمللی و ایجاد زمینههای مساعد برای همکاریهای بینالمللی دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری در ابتدا با اشاره به اینکه در فواصل برنامههای مختلف تلاش شد هماهنگی دستگاه دیپلماسی با دیگر دستگاههای رسمی درباره تحولات جاری برقرار باشد، گفت: متعاقب اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک ایران در سوریه که نقض آشکار قوانین بینالمللی منشور ملل متحده نقض تمامیت ارضی یک کشور عضو سازمان ملل بود، ایران از همان لحظات اولیه در حوزههای دوجانبه و بینالمللی فعالیتهای خود را آغاز کرد.
کنعانی اظهار کرد: این وظیفه حرفهای دستگاه دیپلماسی بود که موضوع را در سطوح مختلف پیگیری کند؛ در کمتر از ۲۴ ساعت بیانیهای تنظیم و توسط یکی از اعضای دائم شورای امنیت در این نهاد به بحث گذاشته شد، نشاندهنده مسئولیت حرفهای وزارت امور خارجه است.
وی بیان کرد: متاسفانه با وجود اقدام حرفهای ایران و دیگر کشورها سه کشور مانع تصویب محکومیت بیانیه رژیم صهیونیستی شدند. ایران عملیات را پایان یافته میداند، اما به هرگونه اقدام متجاوزانه احتمالی دیگر پاسخ قطعی خواهد داد. تکرار میکنیم عامل بیثباتی در منطقه رژیم صهیونیستی و جنایتهای هفت دههای آن تحت حمایت غرب است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در بخشی دیگر گفت: آمریکا طی هفت ماهه گذشته، بخشی از جنایت رژیم صهیونیستی علیه غزه بود و اگر حمایتهای آمریکا نبود، رژیم صهیونیستی حتی توان یک روز جنگ علیه غزه و گرانه باختری را نداشت.
کنعانی با اشاره به اینکه مصوبه جدید کنگره آمریکا گفت: چیزی جز پاداش این کشور برای نسلکشی و جنایت جنگی رژیم صهیونیستی نیست و جهان در این باره قضاوت خواهد کرد. دولت آمریکا روی طرف بازنده جنگ غزه شرطبندی کرده است. اتفاقی که افتاد اقدام ایذایی ناچیز بود و شاید به همین دلیل رژیم صهیونیستی مسئولیت آن را برعهده نگرفت. زیرا صهیونیستها متوجه شدند که این اقدام ارزش تبلیغات را ندارند.
کنعانی با بیان اینکه ایران در رابطه با امنیت ملی همانطور که تاکنون عمل کرد، در تداوم حفاظت از امنیت کشور قاطعانه و متکی بر قوانین بینالمللی عمل خواهد کرد، عنوان کرد: ظاهرا بیش از ۲۰ کشور در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی، … به رژیم صهیونیستی در خنثی کردن عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی شرکت کردند، اما به اذعان کارشناسان رژیم صهیونیستی پاسخ لازم را دریافت کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات برجامی و خبر ادعایی وال استریت ژورنال گفت: درباره ادعاهای رسانهای و گمانهزنیهای رسانهای باید گفت که این موارد نیازمند واکنش و اظهارنظر رسمی نیست. درباره مذاکرات برجامی هم باید بگویم که ایران در موضوع رفع تحریمها همواره از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرده است. دولت آمریکا زیر میز برجام زد و شرکای این کشور در برجام هم تعهدات خود را اجرا نکردند. ایران در مسیر بیاثرسازی تحریمها و احقاق حق ملت ایران در مسیر خطمشی تعیین شده اقدام کرده و دستاوردهای زیادی هم داشته است؛ در حاشیه نشست سازمان ملل هم این مذاکرات انجام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: امنیت در حوزه قفقاز جنوبی از اولویتهای مهم ایران و دستگاه دیپلماسی است، گفت: همواره اعلام کردیم که حضور نیروهای خارجی در منطقه کمکی به صلح و ثبات منطقه نمیکند و راهحلهای ناظر بر نظامیگری به پیچیده شدن شرایط قفقاز جنوبی نمیشود و مورد تایید ایران نیست.
- برچسب ها: ناصر کنعانی