محدودیتهای غذایی برای افراد مبتلا به آسم: رژیم غذایی متنوع برای سلامتی بهتر
آسم یک بیماری تنفسی است که خصوصاً در کودکان و بزرگسالان شایع است. اما بر خلاف باورهای رایج، غذا برای افراد مبتلا به آسم محرک اصلی نیست. با این حال، برخی از مواد غذایی می توانند حملات آسم را تشدید کنند، از جمله تخم مرغ، سویا، گندم، ماهی و غذاهای سرخ شده.
همچنین، برخی از مواد نگهدارنده مانند سولفیت و سالیسیلات نیز می توانند باعث تشدید علائم آسم شوند. بنابراین افراد مبتلا به آسم باید از مصرف زیاد این مواد غذایی پرهیز کنند و برای پیشگیری از بروز حملات آسم، محرکهایی مانند دود سیگار، آلودگی هوا و حیوانات پشمالو را هم اجتناب کنند.
در نهایت، شناسایی دقیق آلرژیهای غذایی و محرکهای آسم، از اهمیت بالایی برخوردار است و اجتناب از آنها میتواند به کنترل و پیشگیری از حملات آسم کمک کند. از طرفی، اهمیت ورزشهای منظم و مصرف داروهای تجویزی نیز در مدیریت آسم ضروری است.
برخلاف تصور رایج، غذا محرک شایعی برای افراد مبتلا به آسم نیست. در واقع، حدود ۶ تا ۸ درصد از کودکان و ۲ درصد از بزرگسالان مبتلا به آسم با مصرف برخی مواد غذایی، علائم آسم خود را تجربه میکنند.در ادامه به معرفی مواد غذایی ممنوعه برای مبتلایان به آسم میپردازیم، پس تا انتهای این بخش همراه آدرینبلاگ باشید.تشدید علائم آسم با مواد غذاییاگرچه غذا به ندرت باعث حمله آسم میشود اما علائم آلرژیک شدید به برخی از غذاها میتواند مشابه علائم آسم باشد. به همین دلیل، تشخیص و مدیریت هرگونه حساسیت یا عدم تحمل غذایی برای افراد مبتلا به آسم از اهمیت بالایی برخوردار است.چه مواد غذایی برای مبتلایان آسم ممنوع است؟همانطور که ذکر شد حساسیت غذایی میتواند باعث تشدید علائم آسم شود. برخی از رایجترین مواد غذایی که باعث علائم آلرژیک و تشدید علائم آسم میشوند، عبارتند از:تخم مرغشیر گاوبادام زمینیسویاگندمماهیمیگو و سایر صدف دارانمغزهای آجیلعلاوه بر این موارد، خوردن وعدههای غذایی حجیم یا غذاهایی که باعث نفخ میشوند به ویژه برای افرادی که مبتلا به رفلاکس معده هستند میتواند بر دیافراگم فشار وارد کند. این فشار میتواند باعث تنگی قفسه سینه و تشدید حملات آسم شود. برخی از غذاهای نفاخ که باید از آنها اجتناب کرد شامل حبوبات، کلم، نوشابههای گازدا، پیاز، سیر و غذاهای سرخشده است.بیشتر بخوانید: تنگی نفس (آسم)؛ علائم و راهکارهای درمان خانگیهمچنین برخی مواد نگهدارنده غذا نیز میتوانند باعث حمله آسم شوند. این مواد افزودنی که به طور معمول در فرآوری یا تهیه غذا استفاده میشوند، عبارتند از:سولفیت سدیم (Sodium bisulfite)بی سولفیت پتاسیم (Potassium bisulfite)متا بی سولفیت سدیم (Sodium metabisulfite)متا بی سولفیت پتاسیم (Potassium metabisulfite)سولفیت سدیم (Sodium sulfite)غذاهای کنسرو شده، میوههای خشک یا سبزیجات خشک، سیب زمینی (بسته بندی شده)، مشروبات الکلی و آبلیمو نمونههایی از مواد غذایی بوده که حاوی مواد نگهدارنده سولفیت هستند. به همین دلیل، افراد مبتلا به آسم باید از مصرف زیاد این مواد غذایی پرهیز کنند.سالیسیلات از جمله مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در چای، قهوه، غذاهای تند و ادویهجات وجود دارد. اگرچه نادر است ولی برخی از افراد مبتلا به آسم به سالیسیلات حساسیت دارند و ممکن است با مصرف این مواد غذایی علائم آسمشان تشدید شود.بیشتر بخوانید: علل و درمان تنگی نفس در خواببرخی از محرکهای علائم آسمبیماران مبتلا به آسم باید سعی کنند محرکهایی که باعث بدتر شدن علائم یا بروز حملات آسم میشوند را شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنند. بر اساس اطلاعیه آکادمی آسم و آلرژی آمریکا (ALA)، موارد زیر از جمله عوامل تحریک علائم آسم هستند که باید از آنها اجتناب کرد:داروهای بدون نسخه (OTC): آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)حساسیتهای غذایی رایج: بادام زمینی و صدفقرار گرفتن در معرض دود: دود سیگار، آتشسوزی در فضای باز یا شومینههای هیزمیشرایط نامساعد جوی: هوای طوفانی، بادخیز، سرد یا مرطوبآلودگی هوا: مه دود، دود اگزوز وسایل نقلیه و بخارات شیمیاییپوست و بزاق حیوانات: حیوانات پشمالو یا پرندهقرار گرفتن در معرض محیطی: کنههای گرد و غبار، کپک یا هاگ قارچدر این بخش از مجله دانستنی آدرینبه معرفی مواد غذایی ممنوعه برای مبتلایان آسم پرداختیم. شناسایی دقیق آلرژیهای غذایی و محرکهای آسم برای پیشگیری از بروز مشکلات ضروری است. همچنین اجتناب از غذاهای آلرژیزا و محرکهای آسم تا حد زیادی میتواند از بروز واکنشهای آلرژیک و حملات آسم جلوگیری کند.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها:











