مبارزه با زیان و افزایش چشمگیر تولید و فروش در شرکت شپاکسا؛ بررسی و تحلیل وضعیت

  • توسط: admin


“رشد و تحولات شرکت شپاکسا: خروج از زیان و افزایش تولید و فروش”

شرکت شپاکسا به مرور زمان توانسته است از وضعیت زیانآوری خارج شده و به رشد قابل توجهی در تولید و فروش محصولات خود دست یابد. این تحولات مهم نشان دهنده استراتژی موفقیت‌آمیز این شرکت در بازار و نیز توانایی مدیریتی برتر آن می‌باشد.

نمودار های مالی نشان می‌دهد که در طول سال‌های گذشته شپاکسا توانسته است سوددهی خود را بهبود بخشیده و درآمدهای خود را افزایش دهد. این رشد چشمگیر نشان از افزایش تقاضا برای محصولات شرکت و همچنین بهبود کیفیت و کارایی فرآیندهای تولید می‌باشد.

با توجه به این تحولات و رشد همچنین مشخص است که شرکت شپاکسا دارای ظرفیت و پتانسیل بالقوه برای رشد و گسترش در آینده است. این شرکت توانایی دارد با استراتژی‌های مناسب و بهبود فرآیندهای خود، به دستیابی به سهم بازار بیشتر و افزایش سودآوری خود بپردازد.

جایگاه شرکت و محصولات:
به گزارش اقتصاد آنلاین، تهیه و تولید انواع مواد شوینده و پاک‌کننده، محصولات بهداشتی و آرایشی، فعالیت‌های تولیدی و بازرگانی، سرمایه‌گذاری، صادرات، واردات و انجام هرنوع عملیات و معاملات مرتبط ازجمله فعالیت‌های اصلی این شرکت هستند.
شرکت پاکسان دارای سبد کامل محصولات شوینده و بهداشتی و مالک برندهای معروف و باسابقه، با بیش از ۱۵۰ کد کالا (SKU) در حوزه مذکور، است. برند سپید در بخش پودرهای ماشینی، برندهای برف، کیمیا و ارکید در قسمت پودرهای دستی، برندهای سیو، گلنار و عروس در حوزه صابون بهداشتی و حمام و همچنین مواد اولیه محصولات صنعتی مانند گلیسیرین، اسید چرب، اسید سولفونیک و سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری پاکساپون از عمده محصولات این شرکت هستند. مالکیت برندهای شبنم و گلی نیز در اختیار شرکت پاکسان قرار دارند که تولید محصولات مربوط به آن تحت لیسانس شرکت پاکسان و در شرکت‌های ساینا و گلتاش تولید می‌شود.
سهم بازار داخلی پاکسان از  پودر۹.۱ درصد و صابون ۳۴.۲ درصد است.
ظرفیت اسمی سالیانه شرکت معادل ۲۴۷،۲۵۰ تن می باشد.
ظرفیت تولید شوینده در کشور تقریبا دوبرابر مصرف هست لذا تبلیغات و برندینگ در فروش محصولات بسیار موثر خواهد بود.
وضعیت عملکرد شرکت به چه صورت است؟ تبدیل زیان به سود
شرکت های شوینده بدلیل عدم تناسب افزایش نرخ فروش با افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر نرخ ماده اولیه ، معمولاحاشیه سود پایین دارند و بعضا حتی زیان ده هستند.
شپاکسا که سال گذشته زیان ده بوده و ۲۱۷ میلیارد زیان شناسایی کرده  از بهار ۱۴۰۲ از زیان خارج شده است  و حتی به سودآوری نیز رسیده است. این شرکت با کنترل هزینه های تولید مانع از رشد قابل توجه بهای تمام شده نسبت به تورم سال شده تا نهایتا سود ناخالص ۴۳۰ میلیارد تومانی را رقم بزند.
برای سال اتی همه چیز به میزان فروش و افزایش نرخ محصولات در کنار رشد دلار بستگی دارد. در حال حاضر این شرکت جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر است و محصول اصلی پودر و صابون را داخلی از طریق شرکت به پخش و مقدار کمتری را صادراتی به فروش می رساند. از طرفی ۲۵ درصد مواد اولیه  وارداتی است. لذا رشد دلار نیز در درآمد و هزینه های شرکت بی تاثیر نیست. ۳ درصد هزینه های اداری و فروش را تبلیغات و برندینگ شامل میشود که لازمه فروش محصولات در این صنعت است.
عملکرد شرکت در ابتدای سال مالی جدید..
شرکت سال مالی منتهی به آذر را دارد. در دومین ماه سال مالی پاکسان‌ توانسته است فروشی برابر ۳۰۹ میلیارد تومان داشته باشد. فروش دو ماهه امسال رشد ۵۲% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. متوسط فروش سال جاری شرکت برابر با ۲۹۰ میلیارد تومان گزارش شده است .در ماه جاری مقدار فروش محصولات شرکت ۹.۶ هزارتن ثبت شده است. متوسط فروش هر ماه سال مالی جاری و گذشته اعداد ۸.۹ و ۸.۱ هزارتن بوده است.
شپاکسا در این ماه نیز تولید ۱۰.۳ هزارتن محصول را گزارش کرده است. در سال جاری و سال گذشته متوسط تولیدات شرکت برابر ۹.۴ و ۷.۹ هزارتن بوده است تولید دو ماهه امسال رشد ۴۳% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
نرخ فروش این شرکت به طور متوسط در سال جاری برابر ۳۲۵,۹۳۵ ریال است که در ماه مورد گزارش به ۳۲۳,۵۰۴ ریال رسیده است. فروش شرکت در سال گذشته به طور متوسط بر نرخ های ۲۷۴,۱۴۰ ریال استوار بوده است.
اما شوینده ها در بهمن ماه عملکرد یکدستی نداشتند …
به طوری که عملکرد ماهانه بهمن ماه نسبت به میانگین ماهانه ۱۴۰۲ نشان میدهد شپاکسا بیشترین رشد نسبت به میانگین ماهانه را داشته است:
پاکشو فروش ۷۴۴میلیارد تومانی : افت ۰%
قرن فروش ۶۲۶میلیارد تومانی : رشد ۴۰%
شپاکسا فروش ۳۰۹میلیارد تومانی : رشد ۳۰%
کیمیاتک فروش ۳۲۶میلیارد تومانی : افت -۱%
شگل فروش ۱۴۳میلیارد تومانی : افت -۶%
شپارس فروش ۱۶۰میلیارد تومانی : رشد ۱۴%
ساینا فروش ۸۲میلیارد تومانی : رشد ۲۸% را رقم زده است.
صدور مجوز افزایش سرمایه در «شپاکسا»:
سرمایه شرکت پاکسان در بدو تاسیس مبلغ ۵ میلیون ریال بوده است. هم‌اکنون سرمایه شرکت پس از چند مرحله افزایش سرمایه به مبلغ ۹,۲۲۱,۳۹۸ میلیون ریال رسیده است. به تازگی سارمان مجوز افزایش سرمایه ۳۳ درصدی شرکت پاکسان را از محل سود انباشته صادر کرده است تا به رقم ۱۲۳۰۰۰۰۰ میلیارد ریال برسد. با این اقدام  نوعی سپر مالیاتی برای شرکت ایجاد میشود و منابع مالی صرف تولید خواهد شد.
سهامداران شرکت:
نزدیک به ۶۷ درصد از سهام شپاکسا در اختیار شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر است

تحلیل تکنیکال شپاکسا و شمارش امواج سهم:

شپاکسا پس از تکمیل یک دیامتریک از ۹۹ تا ابان ۱۴۰۱ و ریزش قابل توجه از محدوده ۵۳۵ تا  ۱۴۰ تومان برگشت قوی را در قالب موج A به عنوان پسا تجربه کرد و تا محدوده ۴۱۵ تومان در مدت چندین ماه بالا آمد. سپس از اردیبهشت ۱۴۰۲ شاهد ریزش مجدد سهم و شروع موجB به صورت زمانبر بودیم که تا کنون به طول انجامیده. اما حال در محدوده مهم زمانی و قیمتی هستیم و انظتار داریم از ۲۱۰-۲۴۰ برگشت خوبی تجربه کند.
لذا هدف ها با شکست سقف مثلث  ۳۵۰-۳۹۰ تومان خواهد بود .

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید