ماهرانه و با طعم دل‌انگیز: 12 راز پخت کرفس پلویی که همیشه برایش آب از دهانتان جاری می‌شود!

  • توسط: admin


خورش کرفس یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن باید با نکات خورش کرفس آشنایی کامل داشته باشید. اما در طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی خوشمزه به چه نکاتی توجه کنیم؟ در این مقاله از آدرینبلاگ می‌توانید با ترفندهای جا افتادن خورش کرفس به طور کامل آشنا شوید.

رازهای خوشمزه شدن خورش کرفس

برای تهیه خورش کرفس باید از مواد اولیه باکیفیت استفاده کنید و خورش را به گونه‌ای درست کنید که لعابدار و غلیظ شود. استفاده از گوشت مناسب و همچنین سرخ کردن سبزی برای جا افتادن این خورش نقش مهمی بر طعم و ظاهر آن دارد. در ادامه این بخش به می‌توانید با فوت و فن‌های درست کردن خورش کرفس آشنا شوید.

۱- از کرفس تازه استفاده کنید

برای درست کردن یک خورش کرفس خوشمزه و مجلسی باید از کرفس تازه که برگ‌های نرم و جوانی دارد استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر کرفس شما تردتر و خوش طعم‌تر باشد، طعم خورش نیز لذیذتر خواهد شد. استفاده از برگ‌های پوک و کهنه کرفس برای تهیه این خورش مناسب نیست.

۲- کرفس‌ها را به یک اندازه خرد کنید

برای این که خورش شما ظاهر زیباتری داشته باشید و به اصطلاح مجلسی شود، باید کرفس‌ها را به صورت یک اندازه و با ضخامت متوسط خرد کنید. نازک بودن بیش از حد کرفس موجب له شدن آن در غذا می‌شود و ضخیم بودن آن نیز بافت سفتی به آن می‌بخشد.

اگر تکه‌های ساقه کرفس درشت هستند، می‌توانید با یک چاقو بندهای ضخیم کناره‌های کرفس را بگیرید تا بعد از پخت لای دندان گیر نکنند.

۳- از سبزی مناسب استفاده کنید

برای درست کردن این خورش باید از ترکیب برگ کرفس همراه با مقداری نعنا و جعفری استفاده کنید. استفاده از کرفس به تنهایی در این غذا موجب آبکی شدن آن می‌شود. برای غلیظ شدن خورش کرفس می‌توانید از مقداری اسفناج و برگ چغندر نیز در این خورش استفاده کنید.

۴- سبزی‌ها را به اندازه سرخ کنید

در طرز تهیه خورش کرفس باید نعنا و جعفری تازه را خرد کنید و سپس همراه با مقداری برگ کرفس در روغن سرخ کنید. به خاطر داشته باشید که اگر سبزیجات را بیش از حد در روغن سرخ کنید، عطر آن‌ها از بین می‌برد.

بهتر است نیمی از سبزی را به طور کامل سرخ کنید و بقیه را به صورت نیم سرخ شده یا خام به خورش اضافه کنید. سپس در انتهای پخت خورش می‌توانید سبزیجات را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کرفس جا افتاده

۵- خورش را به مدت طولانی بپزید

برای لعابدار شدن خورشت کرفس و جا افتادن آن باید خورش را به مدت طولانی روی حرارت ملایم بپزید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر خورش شما به مدت بیشتر بپزد، بهتر جا می‌افتد و روغن می‌اندازد و طعم و مزه بهتری پیدا می‌کند.

در مورد زمان پخت کرفس در قابلمه نیز باید بگوییم که کرفس بعد از ۱ ساعت به خوبی می‌پزد و نرم می‌شود و از این بابت نگرانی در مورد سفت بودن و نپختن کرفس وجود ندارد.

۶- خورش را کم آب درست کنید

خورش کرفس نباید به صورت آبکی و شل درست شود و از آن جایی که کرفس مقدار آب زیادی دارد، بهتر است از آب به مقدار کم در این غذا استفاده کنید. بعد از اضافه کردن ساقه‌های کرفس به خورش، غذا به آرامی آب می‌اندازد و از همین رو در ابتدا آب کمی به آن اضافه کنید.

۷- یک تکه یخ به خورش اضافه کنید

خورش کرفس از آن خورشت‌هایی است که باید مثل قورمه سبزی و فسنجان روغن بیندازد. برای این کار نباید خورش را مدام هم بزنید تا روغن غذا روی آن جمع شود. یکی از تکنیک‌های موثر برای روغن انداختن غذا این است که یک تکه یخ به خورش در حال جوش اضافه کنید.

۸- از گوشت مناسبی استفاده کنید

برای تهیه خورشت کرفس باید از گوشت گوسفندی استفاده کنید. گوشت گوسفندی معمولا کمی چرب است و نسبت به گوشت گوساله سریع‌تر می‌پزد. اگر به گوشت گوسفندی دسترسی ندارید می‌توانید از راسته یا مغز ران گوساله نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید این خورشت را با مرغ نیز درست کنید، اما بهتر است از ران مرغ استفاده کنید تا خورش شما خوشمزه‌تر شود.

بیشتر بخوانید: بهترین چاشنی‌ها برای خورش کرفس مجلسی

۹- از آب گوشت، عصاره یا استاک گوشت استفاده کنید

راز خوشمزگی خورش کرفس اضافه کردن مقداری آب گوشت، عصاره یا استاک گوشت به خورش است. این کار موجب می‌شود تا خورشت شما به طرز شگفت انگیزی خوشمزه شود. به خاطر داشته باشید در صورت استفاده از استاک یا عصاره گوشت حتما آن را در انتهای پخت به خورش اضافه کنید.

۱۰- از ترشی مناسبی برای خورش استفاده کنید

یکی از نکات خورش کرفس اضافه کردن ترشی مناسب به غذا است. برای این که خورش شما خوشمزه‌تر شود می‌توانید از مقداری آبغوره، آب نارنج تازه یا آب لیمو ترش استفاده کنید.

در برخی رسپی‌ها نیز برای مزه دار کردن این غذا از لیمو عمانی استفاده می‌شود به خاطر داشته باشید که در صورت استفاده از لیمو عمانی باید لیمو را با چنگال سوراخ کنید و در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس در نیم ساعت پایانی، به غذا اضافه کنید.

۱۱- برای سرخ کردن سبزیجات از کره استفاده کنید

یکی دیگر از فوت و فن‌های درست کردن خورش، استفاده از کره برای سرخ کردن کرفس و سبزیجات است. برای سرخ کردن سبزیجات می‌توانید مقداری کره را به روغن اضافه کنید. این کار مانع سوختن کره می‌شود و طعم بهتری به سبزی‌ها می‌بخشد.

۱۲- کمی زعفران به خورش اضافه کنید

یکی از نکات خورش کرفس این است که پس از پخت خورش، در مراحل پایانی مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. این کار هم رنگ خورش شما را زیباتر می‌کند و هم عطر و طعم بهتری به آن می‌بخشد.

در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه مهم‌ترین نکات خورش کرفس و فوت و فن‌های جا افتادن این خورش اشاره شد. برای این که یک خورشت کرفس خوشمزه، لعابدار و خوشرنگ درست کنید، باید از سبزی، کرفس و گوشت مناسبی استفاده کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

شما از چه ترفندهایی برای درست کردن خورش کرفس استفاده می‌کنید؟ اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید