مادران روستایی کدام رایگان بیمه میشوند؟
مادران روستایی که معمولاً در زمینه کشاورزی و تولیدات دامی و کشتار فعالیت دارند، اغلب در خطرات حادثات و بیماریها قرار دارند. به منظور حمایت از این گروه از جامعه، برنامههایی به منظور رایگان شدن بیمه برای آنها ارائه میشود. این برنامهها معمولاً تحت نظارت سازمانهای دولتی یا موسسات غیرانتفاعی عرضه میشوند و به مادران روستایی کمتر برای پرداخت هزینههای پزشکی بیمه دیده میشوند. این اقدام به منظور افزایش بهزیستی و سلامتی این افراد و همچنین تشویق آنها به ادامه فعالیتهای خود در بخشهای کشاورزی و دامپروری انجام میشود. این برنامهها به عنوان یک حمایت اجتماعی و انسانی برای این گروه از جامعه محسوب میشوند و اهداف انسانیتی بالایی را دنبال میکنند.
به گزارش آدرینبه نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بیت الله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یک قانون مترقی است که بر گرفته از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مواد زیادی دارد، اما یکی از مواد این قانون که مرتبط با بیمه اجتماعی است ماده ۲۱ میباشد که در این ماده تصریح دارد مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری میتوانند تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به صورت رایگان قرار بگیرند.
برقراری افزود: در ماده ۲۱ قانونگذار اشاره دارد که اگر فرد در حین بیمه پردازی فرزند چهارم یا پنجم را به دنیا بیاود به ازای هر فرزند به سوابق بیمه فرد دو سال افزوده میشود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با بیان اینکه بر اساس پیگیریهای انجام شده آیین نامهای برای این موضوع تدوین و در دولت تصویب شد گفت: یکی از مواردی که در آیین نامه پیش بینی شده بودجه انجام این کار بود و دیگری موضوع آمار مشمولین بود که سازمان ثبت احوال مکلف شد این کار را انجام دهد.
وی با بیان اینکه زنان غیر شاغل روستایی و عشایری که بیش از سه فرزند دارند مشمول قانون هستند گفت: بر اساس آمار ثبت احوال کشور در حال حاضر دو میلیون و دویست و شصت و پنج هزار و صد و سی و پنج نفر مشمول میشوند.
برقراری اظهار کرد: در سال جاری دولت حدود یک همت برای این کار بودجه اختصاص داد تا بتوانیم این قانون را در سال جاری عملیاتی و اجرایی کنیم.
وی گفت: در نخستین فاز اجرایی قانون با مبلغ مشخص شده میتوانیم حدود ۵۰۰ هزار نفر از مشمولین قانون را بیمه کنیم و نوید بخش آیندهای روشن برای مادرانی است که تحت پوشش صندوق قرار میگیرند.
برقراری افزود: این مادران همانند یک فرد شاغلی که بازنشسته میشود میتوانند مستمری بازنشستگی دریافت کنند و درصورت عدم کار مستمری کارافتادگی دریافت میکنند.
وی افزود: در صوت فوت بیمه شده بازماندگان فرد حقوق و مستمری بازماندگان دریافت خواهند کرد.
برقراری در خصوص نحوه ثبت نام مادران مشمول این قانون گفت: حدود ۱۸۰۰ کارگزار در سراسر کشور داریم که دسترسی افراد کاملا آسان است و کارگزاران هم به افراد مشمول مراجعه میکنند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت: در قالب نرمافزاری که وجود دارد افرادی که ثبت نام میکنند بررسی میشود در محل دیگری بیمه نباشند و دیگر مسائل مورد رصد قرار میگیرد و در این خصوص مقدمات آماده شده و بخشنامه به کارگزاران سراسر کشور ارسال شده است.
وی با بیان اینکه در سراسر کشور کارگزاریهای بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با امادگی کامل این امکان فراهم شده تا مرحله نخست این قانون اجرایی شود گفت افرادی که میخواهند بیمه شوند ارتباطی با همسر ندارند و حتی اگر همسر شاغل باشد، مادر غیر شاغل میتواند بیمه اجتماعی شود و از خدمات بیمه بهرهمند خواهد شد.
- برچسب ها: بیمه زنان