لذت تجربه طعمهای دلمه ماکارونی در یک سفر شگفتانگیز
دلمه ماکارونی، یک غذای ایرانی اصیل و پرطرفدار است که با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، میتواند زینتبخش سفرههای شما باشد. در این مقاله از آدرینبلاگ، طرز تهیه دلمه ماکارونی را به صورت مرحله به مرحله و همراه با ذکر نکات مهم در زمان تهیه، به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه دلمه ماکارونی
مواد لازم جهت تهیه دلمه ماکارونی به شرح زیر است:
ماکارونی۲۰۰ گرمگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز متوسط۲ عددسیر۳ حبهگوجه فرنگی رنده شده۲ پیمانهسبزی معطر (جعفری، شوید، گشنیز)۱ پیمانهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریپودر دارچین۱/۴ قاشق چایخوریروغن مایع۱/۴ پیمانهآب۴ پیمانهآبلیمو۲ پیمانهفلفل دلمه۷-۸ عدد
مراحل تهیه دلمه ماکارونی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۵۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی ماکارونی
ماکارونی را طبق دستورالعمل روی بسته بپزید و آبکش کنید.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز، سیر و گوشت چرخ کرده
پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیر را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را خرد کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم: افزودن ادویه و رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
گوجه فرنگی رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید تا سس غلیظ شود.
سبزیهای معطر را ساطوری خرد کرده و به سس اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم با مرغ
مرحله چهارم: ترکیب مواد ماکارونی
ماکارونی آبکش شده را در یک کاسه بزرگ بریزید.
سس آماده شده را به ماکارونی اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید تا همه ماکارونیها به طور یکسان آغشته به سس شوند.
مرحله پنجم: آماده سازی فلفل دلمهای
فلفل دلمهها را بشویید و کلاهک آنها را جدا سازید. محتوای درون فلفل دلمهها را خارج کنید.
با کمک قاشق از ماکارونی در فلفل دلمهها بریزید و با پشت قاشق سطح روی مواد درون دلمه را صاف کنید.
همه فلفل دلمهها را به همین ترتیب پر کنید.
مرحله ششم: پخت دلمه
دلمهها را به آرامی در قابلمه بچینید و مراقب باشید که له نشوند.
آبلیمو را با مقداری آب جوش ترکیب کنید.
از ترکیب فوق به اندازهای که ½ ارتفاع دلمه ها را بپوشاند به قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا دلمه ها کاملاً پخته و سس غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه لواش
مرحله هفتم: سرو دلمه
دلمه ماکارونی را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
دلمهها را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با جعفری تازه تزیین کنید و به همراه سالاد و یا ماست سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه دلمه ماکارونی
به ۹ نکته مهم زیر در تهیه دلمه ماکارونی توجه کنید:
برای طعم بهتر دلمه، میتوانید از گوشت چرخ کرده مخلوط گاو و گوسفند استفاده کنید.به جای گوجه فرنگی رنده شده، میتوانید از ۲ عدد گوجه فرنگی تازه نگینی خرد شده استفاده کنید.برای اینکه دلمهها له نشوند، از ماکارونی با فرم مناسب مانند صدفی یا لولهای استفاده کنید.مراقب باشید که هنگام پخت، دلمهها له نشوند. دلمهها را با ملایمت بچینید و در حین پخت، آنها را زیر و رو نکنید.اضافه کردن یک تا دو قاشق غذاخوری کره به سس، می تواند طعم و عطر دلمه را بهتر کند.در صورت تمایل میتوانید به جای آبلیمو، از کمی آب غوره برای طعم ترش ملایم دلمه استفاده کنید.باقیمانده سس دلمه را میتوانید روی دلمهها بریزید و یا به صورت جداگانه در ظرفی سرو کنید.دلمه ماکارونی را میتوانید تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنید.این دلمه را با برگ مو، برگ کلم، گوجه فرنگی و سیب زمینی نیز میتوانید تهیه کنید.
با رعایت این نکات ساده، می توانید دلمه ماکارونی خوشمزه و مجلسی تهیه کنید و از مهمانان خود پذیرایی کنید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: