لباس مشکی پوشیدن در شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ثواب دارد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، تحلیل دقیق احکام دینی، احادیث و دلایل فرهنگی پوشیدن لباس سیاه در ایام فاطمیه برای زن و مرد را مشاهده میکنید.
پوشیدن لباس مشکی در ایام فاطمیه چه حکمی دارد؟
فاطمه سلام الله دخت پیامبر اکرم(ص) و خدیجه کبری(س)، همسر امام علی(ع) و مادر امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، امام دوم و سوم شیعیان است که برخی از علمای شیعه با استناد به بعضی از روایات برآنند که برتر از همه پیامبران و امامان و مخلوقات پس از رسول خدا(ص) و امام علی(ع) است. در شهرهای مختلف ایران، شهادت حضرت فاطمه و ایام فاطمیه با شکوه برگزار شده و شیعیان لباس مشکی به تن کرده و در مجالس عزاداری دخت نبی شرکت می کنند.
سیاه پوشى شیعیان در عزاداری ها و ایام شهادت، نوعی همدردی با اهل بیت و اظهار محبت و ارادت به ساحت مقدس امامان و معصومین و صاحب عزاى اصلى حجت الهى حضرت حجت ابن الحسن المهدى (ارواحنا فداه) است اما حکم پوشیدن لباس مشکی در ایام فاطمیه چیست؟ مشکی پوشی در ایام فاطمیه کراهت دارد؟ در این بخش از دین و مذهب به سوالات شما کاربران پاسخ داده ایم.
آیا لباس مشکی پوشیدن در ایام فاطمیه درست است؟
آغاز و پایان دهههای فاطمیه پرسشی نیست که با استفاده از منابع دینی بتوان پاسخی برای آن یافت؛ گرچه ضرورتی به پوشیدن لباس عزا در تمام ایام فاطمیه نیست، اما سزاوار است با شیوهای رفتار شود که نوعی جسارت و بیاحترامی به اهلبیت(ع) از آن برداشت نشود.( «تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا (ع)»، سؤال ۸۰۸۶؛ «ایام فاطمیه»، ۹۵۲۸۸.)
سیاهپوشی برای اهل بیت
سیاهپوشی، خاصیت سازندۀ دیگری به نام احیای امر اهل بیت (ع) دارد که مطلوب و محبوب آن ذوات مقدس است که فرمودند:
«رحم الله من احیا امرنا»؛ کسی که امر ما را احیا کند، مشمول رحمت حق باد.(عاملی، شیخ حر، وسائل الشیعه، ج۱۲، ص۲۰)
مشکی پوشیدن در شهادت حضرت فاطمه زهرا
در ادامه پست و متن منتشر شده توسط صفحه فتاوای رهبر انقلاب را مشاهده میکنید:
رهبر انقلاب مشکی پوشی در ایام فاطمیه را دارای اجر و ثواب به منظور همدردی با خاندان پیامبر (ص) و حفظ شعائر دینی دانستهاند و در پاسخ به این سوال که پوشیدن لباس مشکی در ایام فاطمیه مکروه است؟ فرموده اند:
پوشیدن لباس مشکی در ایام عزای خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) دارای اجر و ثواب به دلیل تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه است. (صفحه فتاوای رهبر انقلاب منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای)
پیشینه عزاداری برای حضرت زهرا
درباره سیاه پوشی برای شهادت حضرت فاطمه (س) می توان گفت عزاداری و به تن کردن لباس سیاه برای شهدا در اسلام سابقهای دیرین دارد و پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نیز آن را تایید کرده، ابن هشام مینویسد بعد از جنگ احد که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به خانه خود میرفت، عبورش به محله بنی عبدالاشهل و بنی ظفر افتاد و صدای زنان آنها ـ که بر کشتگانشان گریه میکردند ـ به گوش آن حضرت خورد و موجب شد که اشک بر صورت او نیز جاری گردد و در پی آن بفرماید:
ولی کسی نیست که بر حمزه بگرید!
سعد بن معاذ و اسید بن حضیر (رؤسای قبیله بنی عبدالاشهل) پس از آگاهی از این موضوع، و زمانی که به خانههای خود باز گشتند، به زنان قبیله شان دستور دادند، لباس عزا بپوشند و به در مسجد بروند و در آنجا برای حمزه اقامه عزا و ماتم کنند.(ابن هشام حمیری، عبدالملک، سیرة النبویه، ترجمه سید هاشم رسولی، ج۴، ص۱۲۲.)
بنابر این روایت برای حضرت زهرا نیز سوگواری شده است.
ویژگی شیعیان اصلی در ایام فاطمیه
امام صادق(ع) فرمودند:
«شیعیان ما در شادیهای ما شاد و در حزن و اندوه ما محزون و غمگین هستند.» (کاملالزیارات. باب ۳۲. ص ۱۰۱)
- برچسب ها: