فواید و مضرات فلفل قرمز تند (چیلی) که باورتان نمی‌شود

  • توسط: admin


فلفل‌های قرمز تند در درجه اول به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می‌گیرند که می‌توان آن را به صورت پخته شده یا به شکل پودر مصرف کرد. فلفل قرمز تند را به عنوان پاپریکا نیز می‌شناسند. در این مقاله از آدرینبلاگ با ما همراه باشید تا شما را با مضرات و فواید فلفل قرمز تند (چیلی) آشنا کنیم. 

ارزش غذایی فلفل قرمز

مواد مغذی ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) فلفل قرمز خام و تازه شامل موارد زیر است:

کالری۰.۶ گرمآب۰.۸۸ گرمپروتئین۰.۳ گرمکربوهیدرات۱.۳ گرمشکر۰.۸ گرمفیبر۰.۲ گرمچربی۰.۱ گرم

ویتامین‌ها و مواد معدنی

فلفل‌های تند قرمز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند. با این حال، سهم آن‌ها در مصرف روزانه شما کم است.

ویتامین C: فلفل‌های قرمز تند سر شار از  ویتامین سی هستند، این آنتی اکسیدان قدرتمند برای بهبود زخم و عملکرد ایمنی بدن بسیار مهم است.ویتامین B6: ویتامین B6 یکی از اعضای خانواده‌ی ویتامین‌های B است که نقش بسیار مهمی در متابولیسم انرژی بدن دارد.ویتامین K1: همچنین به عنوان فیلوکینون شناخته می‌شود، ویتامین K1 برای لخته شدن خون و همچنین سلامت استخوان‌ها و کلیه‌ها ضروری است.پتاسیم: یک ماده معدنی ضروری رژیم غذایی که در عملکردهای مختلف بدن نقش مهم دارد، پتاسیم اگر به میزان کافی مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد.مس: مس یکی از عنصرهای بسیار مهم است که برای داشتن استخوان‌های قوی و سلول‌های عصبی سالم بسیار مهم است.ویتامین A: فلفل قرمز تند سرشار از بتاکاروتن است، که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می‌کند.

فلفل قرمز همچنین منبع سرشاری از کاروتنوئیدهای آنتی اکسیدانی هستند، که فواید بیشماری برای سلامتی بدن شما دارند.

بیشتر بخوانید: تفاوت اصلی فلفل سفید و فلفل سیاه

ترکیبات گیاهی موجود در فلفل‌های تند قرمز

در اینجا ترکیبات گیاهی موجود در فلفل‌های تند قرمز آورده شده است:

کپسانتین: کاروتنوئید اصلی موجود در فلفل‌های تند قرمز است. آن‌ها علت اصلی رنگ قرمز این نوع فلفل هستند. خاصیت آنتی اکسیدانی قدرتمند آن یک عامل مبازه با سرطان است.ویولاکسانتین: آنتی اکسیدان اصلی کاروتنوئیدی موجود در فلفل تند زرد هستند که حدود ۳۷-۶۸ ٪ از کل محتوای کاروتنوئید را تشکیل می‌دهد.لوتئین: فلفل‌های سبز تند (نارس) سرشار از لوتئین است که با رسیده شدن فلفل و قرمز شدن آن میزان لوتئین کاهش می‌یابد. مصرف لوتئین در سلامت چشم موثر است.کپسایسین: کپسایسین مسئول طعم تند فلفل قرمز تند است و برای سلامت بدن خاصیت فراوان دارد.اسید فروولیک: اسید فروولیک یک آنتی اکسیدان است که به محافظت در برابر بیماری‌های مزمن مختلف کمک می‌کند.

فواید فلفل‌های قرمز تند برای سلامتی

علیرغم طعم تند آن‌ها، فلفل‌های قرمز تند از دیرباز جزو ادویه‌ای سالم و پر طرفدار به حساب می‌آمدند که فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارند. در این بخش به چند مورد از مهم‌ترین فواید آن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- مسکن درد

کپسایسین، اصلی‌ترین ترکیب فعال زیستی گیاهی در فلفل‌های قرمزاست که خواص بی نظیری دارد. با گیرنده‌های درد، که انتهای اعصاب هستند و درد را حس می‌کنند، درگیر شده و باعث می‌شود این گیرنده‌های درد نسبت به سایر اشکال درد مانند سوزش معده ناشی از ریفلاکس اسید معده، کمتر حساس باشند.

۲- بهبود سوزش معده

یک مطالعه نشان داد هنگامی که روزانه ۲.۵ گرم فلفل قرمز تند به افراد مبتلا به سوزش معده داده می‌شد، در ابتدای درمان ۵ هفته‌ای درد بدتر می‌شد اما با گذشت زمان بهبود می‌یافت.

این قضیه توسط یک مطالعه ۶ هفته‌ای کوچک دیگر تأیید شد که نشان می‌دهد ۳ گرم فلفل تند هر روز باعث بهبود سوزش معده در افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده می‌شود.

به نظر می‌رسد که حساسیت فلفل دائمی نیست، یک مطالعه اشاره کرد که تاثیرات آن ظرف مدت ۱-۳ روز پس از قطع مصرف کپسایسین یا همان فلفل تند از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: این ادویه‌ها نفخ شکم را از بین می‌برد

۳- کاهش وزن با فلفل قرمز

چاقی یک وضعیت ناسالم برای سلامتی بدن است که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد. برخی شواهد نشان می‌دهد که کپسایسین با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

در واقع، مطالعات نشان می‌دهد که ۱۰ گرم فلفل قرمز تند می‌تواند چربی سوزی را در مردان و زنان به طور قابل توجهی افزایش دهد. کپسایسین همچنین ممکن است کالری دریافتی را کاهش دهد.

مضرات فلفل قرمز

در ادامه با مهم‌ترین مضرات فلفل قرمز آشنا خواهید شد.

۱- احساس سوزش

فلفل‌های قرمز تند به دلیل داشتن طعم تند و تیزشان بسیار معروف هستند. علت این طعم تند، ماده‌ای است به نام کپسایسین که به گیرنده‌های درد متصل می‌شود و احساس سوزش شدید ایجاد می‌کند. به همین دلیل ترکیب اولئورزین کپسیکوم استخراج شده از فلفل‌های تند قرمز ماده اصلی موجود در اسپری‌های فلفل است.

در مقادیر زیاد باعث درد شدید، التهاب، تورم و قرمزی می‌شود. با گذشت زمان، قرار گرفتن در معرض کپسایسین به صورت منظم ممکن است باعث شود که برخی نورون‌های مربوط به درد حساسیت‌شان نسبت به درد کمتر شود.

بیشتر بخوانید: روش‌های طلایی برای درمان سریع دل درد در خانه

۲- درد معده و اسهال

خوردن فلفل تند می‌تواند باعث ناراحتی روده در برخی از افراد شود. علائم ممکن است شامل درد شکم، احساس سوزش در روده و اسهال دردناک باشد.

این بیشتر در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) شایع است. فلفل قرمز تند می‌تواند به طور موقت علائم بالا را در افرادی که عادت ندارند به طور مرتب فلفل قرمز تند بخورند، بدتر کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به IBS ممکن است ترجیح دهند میزان مصرف فلفل قرمز و سایر غذاهای تند را کاهش دهند.

۳- خطر سرطان

سرطان یک بیماری جدی است که با رشد غیر طبیعی سلول همراه است. شواهد موجود در مورد اثرات فلفل قرمز بر سرطان مختلف است. مطالعات آزمایشی بر روی انسان‌ها نشان داده است که مصرف فلفل قرمز تند تا حدودی باعث افزایش خطر سرطان به ویژه کیسه صفرا و معده می‌شود. پودر فلفل قرمز به عنوان یک عامل افزایندهٔ خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو در هند شناخته شده است.

به خاطر داشته باشید که مطالعات آزمایشی نمی‌توانند ثابت کنند که فلفل‌های قرمز تند باعث سرطان می‌شوند، بلکه نشان می‌دهند که فقط افرادی که مقادیر زیادی فلفل قرمز تند می‌خورند، احتمال بیشتری وجود دارد که به آن مبتلا شوند.

در این مطلب از مجله آشپزی آدریندر مورد مضرات و فواید فلفل قرمز تند (چیلی) صحبت شد. مصرف آن به عنوان ادویه می‌تواند یک عادت سالم غذایی باشد، اما افرادی که مشکلات گوارشی را تجربه می‌کنند، باید از آن اجتناب کنند.

منبع: healthline

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید