فعالیت بزرگ شرکتهای غربی در روسیه: چالشها و پیشرفتها در شرایط تحریم
تحریمهای اقتصادی که بین روسیه و غرب از جمله اتحادیه اروپا و ایالات متحده اعمال شده است، تأثیر گستردهای بر اقتصاد این کشور داشته است. اما شرکتهای بزرگ غربی با وجود این تحریمها همچنان فعالیتهای خود را در بازار روسیه ادامه میدهند. برخی از شرکتهای بزرگ مانند شرکتهای خودروسازی، فناوری اطلاعات، پزشکی و مواد غذایی نه تنها در بازار روسیه حضور دارند بلکه اقدامات برنامهریزی شدهای برای گسترش کسب و کار خود در این کشور دارند. با توجه به جمعیت بالای روسیه و نیازهای متنوع آن، این شرکتها میتوانند با ارائه محصولات و خدمات خود به بازار روسیه، سهم بزرگی از درآمد خود را تأمین کنند و عملکردهای مالی خود را بهبود بخشند. این فعالیتها نه تنها برای شرکتها بلکه برای اشتغالزایی و توسعه اقتصادی کشور روسیه نیز اهمیت زیادی دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، به گفته الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجه اتریش بر خلاف ادعای رسانههای غربی بسیاری از شرکتهای تجاری این کشورها در روسیه مانده و به کار خود ادامه میدهند.
راشاتودی نوشت: شالنبرگ در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در وین اذعان کرد که شرکتهای اتریشی به شدت از جنگ روسیه و اوکراین متضرر شدهاند چون سرمایه زیادی در اوکراین دارند.
شالنبرگ گفت: با این وجود هنوز شرکتهای زیادی از کشورش در روسیه حضور دارند و مثل شرکتهای غربی دیگر به کار خود ادامه میدهند. وی خواستار اعمال تحریمها بر همه شرکتها شد و گفت نباید در این میان هیچ استثنایی قائل شد.
وزیر خارجه اتریش روسیه و ولادیمیر پوتین را متهم کرد که از گاز و غلات به عنوان ابزار فشار علیه غرب استفاده میکنند. اتریش مصمم است که در آیندهای نزدیک وابستگی خود به گاز روسیه را کاهش دهد و امیدوار است تا سال ۲۰۲۷ کاملاً از نظر تامین انرژی مستقل شود.
شرکتهای اپل، IKEA، مایکروسافت، آیبیام، شل، مکدونالد، فولکس واگن، پورشه، تویوتا و اچ اند ام از جمله اولین شرکتهایی بودند که در سال ۲۰۲۲ روسیه را ترک کردند.
چندی پیش دنیس مانتوروف معاون نخستوزیر روسیه گفت که حدود ۲۰ درصد از شرکتهای بزرگ اروپایی و آمریکایی بازار روسیه را ترک کردهاند، اما بقیه کسبوکار خود را در روسیه حفظ کردهاند.
[ad_2]
- برچسب ها: راشا تودی روسیه ولاديمير پوتين