فشار و مذاکره: دیالوگ بین کامرون و گانتس در مورد واکنش ایران به تجاوز رژیم اسرائیل

  • توسط: admin
فشار و مذاکره: دیالوگ بین کامرون و گانتس در مورد واکنش ایران به تجاوز رژیم اسرائیل


رایزنی بین سفیر ایران، کامرون، و سفیر اسرائیل، گانتس، درباره واکنش ایران به تجاوزگری رژیم اسرائیل، به اهمیت بسیاری برای امنیت منطقه اشاره دارد. ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو سازمان ملل، باید با رفتار قانونی و مسئولانه به این نوع تجاوز مقابله کند.

در این رایزنی، کامرون ممکن است نشان دهد که ایران قادر است که به راه های دیپلماتیک به جلو برود و تنها راه حل قابل قبول برای حل این نزاع بخشی از طریق مذاکره و توافقات است. از سوی دیگر، گانتس ممکن است بیان کند که تجاوز رژیم اسرائیل نشان از تهدید جدی برای امنیت کشورش دارد و اعمال تحریم های بین المللی و فشارهای اقتصادی بر علیه ایران لازم است.

این رایزنی می‌تواند به دو طرف کمک کند تا به یک توافق مناسب برای حفظ امنیت و استقرار صلح در منطقه برسند و از تشدید بیشتر تنش ها جلوگیری کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  ایرنا، دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز با گانتس درباره نگرانی های مشترکمان پیرامون تهدیدات ایران برای حمله به اسرائیل صحبت کردم.

وی در تداوم مداخله جویی ها و حمایت های بی دریغ لندن از رژیم اسرائیل که دامنه جنگ کنونی در غزه را در منطقه گسترش داده است، مدعی شد: تشدید تنش در منطقه به نفع هیچ کس نیست و خطر تلفات بیشتر غیرنظامیان را به دنبال دارد.

وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد که کشور متبوعش «به همکاری با شرکای خود در حمایت از امنیت منطقه ادامه خواهد داد.»

گزارش ها حاکیست که رژیم اسرائیل به شدت از قدرت نظامی ایران در هراس است و ضمن آماده‌باش عمومی در داخل، متحدانش در غرب را تحت فشار گذاشته تا از طرق مختلف ایران را از پاسخ به تجاوزگری این رژیم منصرف کنند.

هفته پیش دیپلمات‌های ارشد تعدادی از کشورهای غربی و منطقه‌ای در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان خواستار خویشتن‌داری ایران شدند. در همین رابطه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران شامگاه پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد:‌ در پاسخ به تماس‌های تلفنی وزیر امور خارجه آلمان، وزیر امور خارجه انگلیس و وزیر امور خارجه استرالیا ضمن تبادل‌نظر در خصوص برخی موضوعات دوجانبه، تأکید کردم که وقتی رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را نقض می‌کند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است. 


گفتنی است که نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامه ای ارسال کرد و به دنبال آن، روسیه برگزاری جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دوره ای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، درخواست کرد.

این نشست روز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو در شورای امینت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را محکوم کردند و درباره اقدامات این رژیم و آشوب های بیشتر در منطقه هشدار دادند.

سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز متحدان آنها یعنی کره جنوبی و ژاپن این حمله اسرائیل را نه تنها محکوم نکردند بلکه مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این حمله شدند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی این اقدام اعلام کرد: جلسه شورای امنیت سازمان ملل حمله اسرائیل علیه تاسیسات دیپلماتیک ایران را محکوم کرده و بر مصونیت تاسیسات دیپلماتیک تاکید کرد. با وجود این اتحاد، آمریکا، فرانسه و انگلیس با بیانیه روسیه مخالفت کردند. این استاندارد دوگانه اعتبار شورای امنیت را تضعیف کرده و یک روش خطرناک به جا می گذارد.

نمایندگی ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را محکوم کرده بود و متعاقباً عاملان آن را محاکمه می‌نمود، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیم سرکش توسط ایران وجود نداشت.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید